Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Friday Play Date #5






Καλημέρα!

Πιστοί στο ραντεβού μας κάθε Παρασκευή για να παίξουμε.... και πιστοί στα Friday Play Dates!

Σήμερα το παιχνίδι μας το παρουσιάζει η Μέμη!
Μια Κεφαλονίτισσα, νηπιαγωγός και σπουδαία φιλόμουσος. Πρώτα έβαλα το Κεφαλονίτισσα για να μπείτε κατευθείαν στο πνεύμα της "τρέλας" που χαρακτηρίζει όλους τους Κεφαλονίτες. Το εύθυμο και χαρωπό χαρακτήρα τους και το ελεύθερο πνεύμα τους. Έπειτα το νηπιαγωγός γιατί αγαπά το επάγγελμά της και την επαφή της με τα παιδιά. Και τέλος ανέφερα την αγάπη της για τη μουσική μιας και ήταν μέλος της φιλαρμονική του χωριού και δεν χάνει ευκαιρία να δείξει την αγάπη της αυτή και στους μαθητές της. Τη Μέμη τη γνωρίζω χρόνια, από παιδί όταν πηγαίναμε διακοπές στην Κεφαλονιά, έπειτα τη συναντούσα μέσα στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ τις Παρασκευές όταν σπουδάζαμε στην Πάτρα. Τώρα (πάλι καλά) υπάρχει το διαδίκτυο και έτσι ανταλλάσουμε που και που τα νέα μας.
Η Μέμη ανταποκρίθηκε αμέσως στο κάλεσμα μας για παιχνίδι και την ευχαριστούμε πολύ για αυτό! Ομολογώ πως δεν το ήξερα το παιχνίδι της αν και θεωρείται αρκετά γνωστό. 
Για δείτε τι μας έφερε…



Twister


Το παιχνίδι που έχω να σας προτείνω λέγεται Twister.

Είναι ένα παιχνίδι που το σχεδιάζουμε και το παίζουμε με τα παιδιά στην τάξη και μπορεί να το παίξει μια μαμά στο σπίτι με 1 ή περισσότερα παιδιά.

Με το παιχνίδι αυτό μπορούμε να πετύχουμε ισορροπία, συντονισμό κινήσεων, συγκέντρωση, συνεργασία, συνείδηση του σώματος μας και ταυτόχρονα είναι πολύ διασκεδαστικό.

Σε ένα λευκό χαρτί του μέτρου ή σεντόνι διαστάσεων 1,40 μήκος και 1μ πλάτος σχεδιάζουμε κύκλους διαμέτρου 18 εκ.

Με τη βοήθεια των παιδιών βαφούμε αυτούς τους κύκλους σε 4 χρώματα: κόκκινο, κίτρινο, πράσινο, μπλε. Οι κύκλοι αυτοί σχεδιάζονται ως εξής: στο πλάτος 4 κύκλους και κατά μήκος 6 κύκλους. Συνολικά 24 κύκλους και η απόσταση μεταξύ τους πρέπει να είναι γύρω στους 10 πόντους.

Βρίσκουμε μια χάρτινη συσκευασία από χάρτινο κουτί,(πχ φάρμακα) σε σχήμα κύβου και το χρησιμοποιούμε ως ζάρι. Σε κάθε πλευρά ζωγραφίζουν τα παιδιά τα 4 χρώματα. Οι 2 πλευρές που περισσεύουν τις ονομάζουμε τζόκερ, εκεί ζωγραφίζουν ένα προσωπάκι ή ό,τι τους αρέσει. Όταν το ζάρι γυρίζει στο τζόκερ, διαλέγουν όποιο χρώμα θέλουν!

via

Οδηγίες:
  • Απλώνετε το χαρτί στο πάτωμα
  • Τα παιδιά βγάζουν τα παπούτσια τους
  • Κάθε φόρα κ ένα διαφορετικό παιδί ρίχνει το ζάρι, ώστε να έχουν όλα τη χαρά της συμμετοχής
  • Ο παίκτης σύμφωνα με το χρώμα στο ζάρι, βάζει το πόδι του στον κύκλο με το ίδιο χρώμα. Στη συνέχεια βάζει το χέρι, μετά το άλλο πόδι και στο τέλος το άλλο χέρι. Σε μεγαλύτερες ηλικίες μπορούμε να βάλουμε και το κεφάλι, είναι πολύ διασκεδαστικό αλλά πιο δύσκολο.
  • Σε μεγαλύτερες ηλικίες μπορούν να παίζουν 2 παίκτες ταυτόχρονα. Είναι επίσης πολύ διασκεδαστικό.
  • Μπορούμε να κάνουμε διάφορες παραλλαγές ανάλογα την ηλικία.
  • Όποιος ακουμπήσει έξω από τον κύκλο ή πέσει, χάνει.

Το παιχνίδι αυτό μπορείτε να το βρείτε και σε καταστήματα παιχνιδιών.

Δείτε όλα τα παιχνίδια των Friday Play Dates συγκεντρωμένα σε μια σελίδα, πατώντας εδώ >>>>>>.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...