Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Ανοιξιάτικα λουλούδια από γκοφρέ χαρτί


Η Άνοιξη επίσημα μπήκε και νομίζω πως όλοι μας θέλουμε να γεμίσει η ζωή μας με περισσότερο φως και χρώματα. Μόλις είδα αυτά τα λουλούδια ένιωσα να αλλάζει η διάθεσή μου. Είναι τόσο φωτεινά, τόσο χαρούμενα που θα τα βάλω σε ένα σημείο στο σπίτι να περνώ από δίπλα τους και να τα βλέπω συνέχεια! Είναι ένας συνδυασμός από μεξικάνικα χάρτινα λουλούδια και τα γνωστά pom-poms.
Τι θα χρειαστείτε:
6-7 κόλες γκοφρέ σε διαφορετικά χρώματα (50 x 75 cm)
6-7 clips ή μεγάλο συρραπτικό
συρματάκι
ψαλίδι

Αρχικά ανοίξτε τις κόλες. Διπλώστε οριζόντια σαν ακορντεόν ή βεντάλα, όπως έλεγα μικρή, με πάχος περίπου 5 εκ. Μην ανησυχείτε για το δίπλωμα, δεν χρειάζεται να είναι τέλειο!

Συγκρατήστε τις κόλες διπλωμένες με συρματάκια ή μεγάλο συρραπτικό.
 Επιλέξτε τη σειρά με την οποία θα βάλετε τα χρώματα. Ξεκινώντας από αυτό που θα μπει εξωτερικά κόβετε τις δύο άκρες κάθε κόλας κατά 2-4 εκατοστά μειώνοντας συνεχώς το τελικό μήκος. Με αυτόν τον τρόπο θα δώσετε βάθος στο λουλούδι!
Με το ψαλίδι κόψτε εναλλάξ τις άκρες κάθε κόλας κυκλικά ή με μύτη. Και πάλι μην απασχολείστε να το κόψετε τέλεια… απεναντίας θα κάνει το λουλούδι σας πιο φυσικό!
Αν χρειάζεται, μετακινείστε το clip ακριβώς στο κέντρο της κόλλας.
Κόψτε κατά μήκος τις κόλες εκεί που διπλώνει το χαρτί μέχρι να βρείτε το clip. Το κέντρο θα πρέπει να μην κοπεί. Επαναλάβετε και γα τις 4 πλευρές.
Ξεδιπλώστε όλες τις κόλες και τοποθετήστε τες την μία πάνω στην άλλη ξεκινώντας από το χρώμα που θα μπει εξωτερικά. Η μικρότερου μήκους κόλα θα είναι στο πάνω μέρος. Βεβαιωθείτε ότι οι κόλλες είναι κεντραρισμένες.
Διπλώστε πάλι προς τα μέσα σαν ακορντεόν και δέστε με το συρματάκι στο κέντρο.
Ξεδιπλώστε τις κόλες ξεκινώντας από την μικρότερου μήκους. Τραβήξτε τις κόλες γιατί ενδεχομένως να είναι κολλημένες από το δίπλωμα ακορντεόν. Συνεχίστε με τις επόμενες κόλες και το λουλούδι σας θα παίρνει σιγά σιγά το φυσικό του σχήμα! Αν κάποια στρώση προεξέχει μη διστάσετε να τη διορθώσετε κόβοντας με το ψαλίδι.

Το λουλούδι είναι έτοιμο και είμαι σίγουρη ότι δεν θα κάνετε μόνο ένα…

Πως σας φάνηκε; Θα το δοκιμάσετε;
 

Πηγή: http://honestlywtf.com/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...