Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Σαββατοκύριακο... και άλλες προτάσεις


Τρισδιάστατο θέατρο σκιών

Παραστάσεις με πολύχρωμα δισδιάστατα και τρισδιάστατα σκηνικά.
Ο Ηλίας Καρελλάς δεν σταματά να πειραματίζεται με την τέχνη του, το θέατρο σκιών. Οι «Σκιές του Κόσμου» είναι η νέα του παράσταση με πολύχρωμα δισδιάστατα και τρισδιάστατα σκηνικά, όλα ζωγραφισμένα στο χέρι, παραδοσιακούς και σύγχρονους μουσικούς ήχους, κουκλοθέατρο, αφήγηση και διαδραστικά παιχνίδια. Μαζί με την ηθοποιό Κωνσταντίνα Γκόρου θα ταξιδέψουν τους θεατές σε πανάρχαιους πολιτισμούς, σε μια διαφορετική παράσταση Καραγκιόζη κάθε Κυριακή στο Τριανόν (πρεμιέρα: 31/3).

Τριανόν - Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων, Κυψέλη - Τηλ.: 2108215469
Παραστάσεις: Πρωινή: Κυρ. 11.30 π.μ. Μέχρι 28/4
31/3 «Ο γάμος του Μπαρμπαγιώργου»
7/4 «Θησέας και Μινώταυρος»
14/4 «Ο Καραγκιόζης τραγουδιστής»
21/4 «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι» και
28/4 «Η Πασχαλιά του Καραγκιόζη»
Εισ.: € 6  Διάρκεια: 75'


Δώσε κι άλλο… δεινόσαυρους

Αντίγραφα είκοσι πέντε δεινοσαύρων από την Αργεντινή «ζωντανεύουν» -μαζί με 3D αναπαραστάσεις, προβολές και εκπαιδευτικά παιχνίδια- το «Jurassic Park» στο Γουδή.
Ως τις 31/5 και όχι έως τα τέλη του Μάρτη όπως ήταν προγραμματισμένο θα υποδέχονται μικρούς και μεγάλους οι «Δεινόσαυροι της Παταγονίας» στο Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή, δίπλα στο Μπάντμιντον. Από τον… ξάδερφο του T-REX, Giganotosaurus carolinii (ο μεγαλύτερος χερσαίος σαρκοφάγος δεινόσαυρος που βρέθηκε ποτέ) και τον πελώριο (μήκους 18 μέτρων) φυτοφάγο Rebbachisaurus tessonei μέχρι τον κερασφόρο Carnotaurus sastrei και τον εντυπωσιακό Megaraptor namunhuaiquii με το τεράστιο νύχι, στα 1.000 και πλέον τετραγωνικά του εκθεσιακού χώρου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε πάνω από 15 διαφορετικά είδη δεινοσαύρων μέσα από ακριβή αντίγραφα σε φυσικό μέγεθος, αναπλάσεις καθώς και μέσα από μια σειρά διαδραστικών παιχνιδιών που θα κατατοπίσουν τα παιδιά για τις ανασκαφικές μεθόδους, για τον τρόπο ζωής και το βιολογικό κύκλο αυτών των συναρπαστικών ερπετών. Η έκθεση φιλοξενεί επίσης εκμαγεία από πρώιμα πτηνά, ιχνο-απολιθώματα και ιχθυόσαυρους, 3D αναπαραστάσεις κι ένα 40λεπτο ντοκιμαντέρ. Τη διοργάνωση υπογράφουν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, οι Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και η Grupo Cultural SRL της Αργεντινής.

Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή (δίπλα στο Μπάντμιντον) - Πληροφορίες: 2107701890.
Δευτ.-Παρ. 9 π.μ.-8 μ.μ. Σάβ.-Κυρ. 10 π.μ.-9 μ.μ. Είσ.: € 7, Δευτ.-Παρ. μετά τις 3 μ.μ. (εκτός εορτών) & παιδιά € 4.



Η ομάδα Κοπέρνικος γυρνά τον «Κόσμο ανάποδα»

Μέσα από χιουμοριστικούς διαλόγους, χορό, μουσική και μπόλικο διαδραστικό παιχνίδι η ομάδα Κοπέρνικος ξεσηκώνει τα παιδιά και μαζί καταφέρνουν να γυρίσουν τον «Κόσμο ανάποδα!». Η νέα μουσικοθεατρική παράσταση της κεφάτης ομάδας βασίζεται στο ομώνυμο παιδικό cd  των βραβευμένων με το Α’ Βραβείο του ΥΠ.ΠΟ. συγγραφείς Άγγελο Αγγέλου και Έμη Σίνη αλλά και σε ολοκαίνουργιο, ανέκδοτο υλικό των δυο δημιουργών. Ένας λάθος υπολογισμός  φέρνει  δύο περίεργους, αλλά αξιαγάπητους χαρακτήρες, τον «αφελή» Λουδοβίκο και τον «ξερόλα» Φρειδερίκο, ανάμεσα στους θεατές μιας μουσικοθεατρικής παιδικής παράστασης. Με το ιδιαίτερο ταμπεραμέντο τους οι δύο πρωταγωνιστές προκαλούν  απίστευτες γκάφες και δημιουργώντας αλλεπάλληλες παρεξηγήσεις οδηγούν σιγά σιγά την παράσταση σε… μια ανεξέλεγκτη πορεία. Οι μουσικοί, τραγουδιστές και ηθοποιοί της ομάδας Κοπέρνικος παρουσιάζουν ήδη κάθε Κυριακή, στις 31/3 και 7/4, 11 π.μ. την παράσταση «Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό κουτί των ήχων».
«Ο κόσμος ανάποδα» θα παίζεται τις ίδιες ημερομηνίες, στις 4 μ.μ.
Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ Ελληνικός Κόσμος - Πειραιώς 254, Ταύρος - Τηλ.: 2122540000
Παραστάσεις: Απόγ: Κυρ. 17, 24, 31/3, 7, 14, 21, 28/4, 4 μ.μ. Μέχρι 28/4
Εισ.: € 10, 8. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής 2122540000.
Διάρκεια: 90'

Πηγή: http://www.athinorama.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...