Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Κέντρα Δημιουργική Απασχόλησης

Κέντρα δημιουργικής απασχόλησης;
Τι; Πώς είπατε;
Δεν είχα ιδέα ότι υπάρχει τέτοιο πράγμα!

Μέχρι που πήγαμε στο παιδικό πάρτι της κόρης, της Μαρίας. Ο μικρός δεν ήθελε να κάτσει γιατί εκείνη την ημέρα είχε πάθει μπαμπακίαση και επειδή είχαμε πάει δίχως εκείνον, ήθελε να φύγουμε...
Φυσικά δεν θα άφηνα να είναι αυτή η εντύπωσή του από τον χώρο αυτό και έτσι ξαναπήγαμε, με τον μπαμπά βεβαίως!

Τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης είναι χώροι, όμορφα διαμορφωμένοι, όπου ο γονιός μπορεί να αφήσει το παιδί του ή και να κάτσει μαζί του και να δημιουργήσουν παίζοντας! Καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα ηλικιών και περιλαμβάνουν δραστηριότητες με μουσική, χορό, κατασκευές με γνώμονα την φαντασία και το παιδί.

Υπάρχει μια σελίδα το Έλα μαζί που έχει μαζεμένους όλους αυτούς τους χώρους, μαζί με τα προγράμματα που διοργανώνει ο καθένας. 
Ο χώρος που είχαμε πάει εμείς είναι το Παίξε-Γέλασε στην Αργυρούπολη. Για να καταλάβετε τι μπορεί να κάνει το παιδί σας σε έναν χώρο σαν αυτόν, παραθέτω το αποκριάτικο τους πρόγραμμα παρακάτω:
Πρόγραμμα Μαρτίου 2013!!!
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/3: Μάρτης γδάρτης και παλουκοκαύτης. Καλό μήνα! Φτιάχνουμε βραχιολάκι όπως κάναμε παλιά …..(λαϊκή παράδοση).
ΤΡΙΤΗ 5/3: Ένα καρναβάλι διαφορετικό! Σε ζωάκια θα μεταμορφωθούμε και σε μεγάλο χορό θα μπούμε! (παιχνίδια κίνησης).
ΤΕΤΑΡΤΗ 6/3 : Στο καρναβάλι θα είσαι διαφορετικός και το κεφάλι σου αλλιώς! Έλα να μάθεις Τι ? και Πως? (κατασκευή).
ΠΕΜΠΤΗ 7/3 :ΤσΙκΝοΠέΜπΤη!!! Τι τσικνίζει? Τι μυρίζει ? Παίξε Γέλασε ετοιμάζουμε μπιφτεκάκι με ψωμάκι! (μαγειρική). Ααα ! Θα χορέψουμε και γαϊτανάκι !!!
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/3: Η Αέρινη Πόλη παρουσιάζει τη νέα παράσταση χοροθεάτρου για τις απόκριες: Η μάσκα του Χοροθεάτρου. Όλο το χρόνο οι μάσκες περιμένουν υπομονετικά να έρθει η άνοιξη και το καρναβάλι. Θέλουν τόσο πολύ να τις φορέσει ένας άνθρωπος, που θα τις ζωντανέψει και θα τους δώσει ζωή, λόγια, χορό κέφι, γέλιο, παιχνίδι και τις πιο όμορφες και επιδέξιες κινήσεις του . Μετά την παράσταση, τα παιδιά και όσοι γονείς είναι αρκετά τολμηροί, φορούν τις μάσκες και μαθαίνουν κινήσεις του Χοροθεάτρου και της παντομίμας, με πολύ κέφι και παιχνίδι! Ώρα έναρξης: 18:30.
ΤΡΙΤΗ 12/3: Βασιλιάς με στέμμα, πριγκιπόπουλα με κορώνα, νεράιδα με ραβδάκι! Τι θα διαλέξεις εσύ να βάλεις ? Ρόλο να έχεις παράσταση να παίξεις! (θεατρικό παιχνίδι).
ΤΕΤΑΡΤΗ 13/3 : Πυτζάμα Πάρτι-Μαξιλαροπόλεμος!!! Πυτζάμες και ρομπάκια ας βάλουν όλα τα παιδάκια ! Στο Παίξε Γέλασε να΄ρθουν αλλά δεν θα κοιμηθούν…(θεματικό πάρτι).
ΠΕΜΠΤΗ 14/3 : Μάσκα «Εν λευκώ» είναι γνωστή …κάτι γίνεται με αυτή ! Τρέσες θα βάλουμε χρυσές,πέρλες, χρώματα, φτερά ! (κατασκευή).
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/3:: Λαγάνα ζυμώνουμε μαζί για να υποδεχτούμε την Κυρά Σαρακοστή! (Παραδοσιακή συνταγή).
ΤΡΙΤΗ 19/3: Ζωγραφίζω στο χαρτί εικόνα μαγική με άλλη τεχνική.(τεχνοτροπία).
ΤΕΤΑΡΤΗ 20/3 : Μικρά κεκάκια, πολλά καραμελάκια. Εμείς με όλα αυτά και αλλά υλικά, πολιτεία γλυκιά θα φτιάξουμε! (Δημιουργική ζαχαροπλαστική).
ΠΕΜΠΤΗ 21/3 :Παγκόσμια μέρα νερού!!! Νεράκι πίνω από το μπουκαλάκι ! Το κρατώ, δεν το πετώ, στο Παίξε Γέλασε θα ‘ρθω, ανακύκλωση μαθαίνω και το σπίτι ομορφαίνω! (κατασκευή διακόσμηση ).
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/3:Η κυρά Σαρακοστή ! Ποια να είναι αυτή? Δεν έχει στόμα ούτε φωνή !!! Τα χεράκια σταυρωμένα ποδαράκια απλωμένα .Τι θα την κάνω εγώ αυτή? (κατασκευή, ήθη- έθιμα ).
ΤΡΙΤΗ 26/3 : Μποστανάκι θα φυτέψω στο μπαλκόνι μου να έχω, κάθε μέρα να ποτίζω, μόνο εγώ να το φροντίζω. (κηπουρική).
ΤΕΤΑΡΤΗ 27/3 :Παγκόσμια ημέρα θεάτρου. Εφημερίδα και μαλλάκια, μάτια, μύτη και αυτάκια, υφάσματα και κουρελάκια, κούκλα θα φτιάξω με τα δικά μου τα χεράκια. (κατασκευή).
ΠΕΜΠΤΗ28/3: Παιχνίδια όπως παλιά στη γειτονιά θα παίξουμε παιδιά. (παιχνίδια κίνησης).
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/3: Υποδεχόμαστε την άνοιξη και τα χελιδόνια ! Φέρτε τον Μάρτη σας (βραχιολάκι) για να φτιάξει το κάθε παιδάκι την δική του χελιδονοφωλιά ! (κατασκευή, ήθη-έθιμα).
Όλες οι δραστηριότητες ξεκινούν 18:30.
Το εισιτήριο εισόδου για όλες τις δραστηριότητες είναι 5 ευρώ το κάθε παιδάκι!Απαραίτητη η τηλεφωνική δήλωση συμμετοχής!

Πρωτότυπο ε; Πως σας φαίνεται; 

Πηγή: http://www.elamazi.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...