Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Γενέθλια - Η Αγνή έγινε 3 χρονών!


Η Αγνή μου έκλεισε τα 3. Έχει γίνει ένα κοριτσάκι που κάθε μέρα μας εκπλήσσει και μας συγκινεί. Έχει τα θέλω της, τις απόψεις της, τις προτιμήσεις της, τις ανακαλύψεις της και τις εμμονές της (ε... έχουμε και τέτοια, αλλοίμονο).Την χαίρομαι που είναι ανεξάρτητη, διεκδικεί τα θέλω της αλλά την ίδια στιγμή μας ακούει και διαπραγματεύεται προς όφελός της φυσικά!
Την αγαπώ πολύ και δεν περνά μέρα που να μην της το πω! Θέλω να είναι χαρούμενη και ευτυχισμένη και κάνω οτιδήποτε για να είναι καλά χωρίς απαραίτητα να της κάνω όλα τα χατίρια...

Φέτος το πάρτυ της Αγνής είχε θέμα την Πέππα! Ε.. ποιος δεν γνωρίζει τη γουρουνίτσα Πέππα με τον αδελφό της τον George(?) Για να σιγουρευτείτε δεν κάνετε και ένα τεστάκι???? (κλικ)

Έχω την αίσθηση ότι θα ακολουθήσει τεράστια ανάρτηση όχι γιατί έχω πολλά να σας πω αλλά γιατί έχω πολλά να σας δείξω! 
Έφτιαξα τα πάντα.... Προσκλήσεις, γιρλάντες και άλλες γιρλάντες, διακοσμητικά, δωράκια, γλυκά, φαγητά, πρόγραμμα παιχνιδιών, νερόλακκους (ουφ...πολύ κουραση!) Επί μια εβδομάδα κοιμόμουν μετά τα μεσάνυχτα για να κόβω και να κολλάω και να κρεμάω και να ετοιμάζω...

Πάμε ένα-ένα!

Οι προσκλήσεις:

Μέσα σε πουά περίγραμμα έφτιαξα την Πέππα να κρατά 3 μπαλόνια γράφοντας τον αριθμό 3  και σε ένα άλλο φούξια περίγραμμα έγραψα την πρόσκληση. Το ένα κολλήθηκε εξωτερικά σε ροζ ή μπλε διπλωμένο χαρτόνι και το άλλο εσωτερικά, όπως φαίνεται παρακάτω.

Μπήκαν σε λευκούς φακέλους και κολλήθηκαν και γραμματόσημα! (Άσχετο, αλλά χρωματιστούς φακέλους ξέρετε που μπορώ να βρω;;; Πάντα αναζητώ και δεν καταφέρνω να βρω.)




Μπορείτε να πατήσετε εδώ για να κατεβάσετε σε png μορφή τα αρχεία με τις δύο φωτογραφίες και το γραμματόσημο για να φτιάξετε τις δικές σας προσκλήσεις!

Happy Birthday Banner:

Το banner που γράφει Happy Βirthday έγινε με τους ήρωες της σειράς. Έκοψα χέρια, πόδια (στο paint) και τύπωσα πάνω σε κάθε ήρωα τα γράμματα του Happy Birthday. Mε λεπτό διαφανές σχοινάκι μπήκε στον τοίχο ανάμεσα σε δύο απλίκες - εκεί που κρεμάω κάθε εποχική γιρλάντα! Νομίζω πως η φωτογραφία την αδικεί γιατί είναι τόσο ξεχωριστή και όμορφη...


Η ιδέα είναι από εδώ.

Οι ήρωες της Πέππα με πόδια και χέρια αυτή τη φορά κόπηκαν και κρεμάστηκαν στο φωτιστικό




Διακόσμηση Τραπεζιού:

Μια γιρλάντα για το τραπέζι έγινε με ροζέτες που έκοψα με το φανταστικό εργαλείο της Martha Stewart, Circle Edge Punch projects. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο μπορείς να φτιάξεις όσες ροζέτες θέλεις και σε όποιο μέγεθος θέλεις.



Η Αγνή την επόμενη μέρα, παρατήρησε ότι στην τελευταία ροζέτα θα έπρεπε να βάλω την Πέππα και όχι τον George... Ούτε από το παιδί σου δεν μπορείς να κρυφτείς!!!

Φέτες κορμών μπήκαν πάνω στο τραπέζι όπου τοποθετήθηκαν τα πικ-νικ κουζινικά της Πέππα!
Οι κορμοί είναι από το πάρτυ της Έλενας και τις kerasopites. Ελενάκι οι ροζέτες σου ήρθαν κι έδεσαν τέλεια στο Πέππα πάρτυ μας! Σε ευχαριστώ πολύ.


Μερικά τετράγωνα από πλαστικό σαν γκαζόν έδωσαν μια νότα εξοχής και πράσινου όπως απαιτούν τα γουρουνάκια!


Το σχολικό λεωφορείο της Πέππα το εκτύπωσα από εδώ και το κόλλησα βάσει των οδηγειών.

Σημαιάκια με τους ήρωες της σειράς μπήκαν σε χάρτινα πολύχρωμα καλαμάκια.
Και toppers με την Πέππα και τον George κομμένα με το Martha Stewart Scalloped Circle κολλήθηκαν σε ξυλάκια από σουβλάκια.


Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε τα σημαιάκια (κλικ)
και εδώ μπορείτε να κατεβάσετε τα toppers (George) + (Peppa)

Επίσης, σε οικονομικές κορνίζες από το γνωστό σουηδικό κατάστημα μπήκαν φωτογραφίες Πέππα και ο αριθμός 3 και στόλισαν το τραπέζι και το τραπεζάκι όπου κόπηκε η τούρτα.




Υποδοχή και δοκιμασία:

Εξωτερικά της πόρτας τύπωσα την αφίσα Peppa Pig's Party:


και εσωτερικά ένα έτοιμο banner και τα γουρουνάκια να ρουθουνίζουν...

Η δοκιμασία: Κάθε παιδάκι που ερχόταν στο πάρτυ θα έπρεπε να πηδήσει πάνω στο νερόλακκο και να κάνει σαν γουρουνάκι... Oinkkkkkkkk



Το banner μπορείτε να το βρείτε αν κάνετε registration  στο επίσημο site της Πέππα www.peppapig.co.uk το οποίο θα σας σταλεί σε pdf μορφή μέσω email.


Παιχνίδια Πέππα:

Μιας και στο περσινό πάρτυ της Αγνής όλα τα παιδάκια συμμετείχαν σε παιχνίδια είπαμε με την Μαργαρίτα φέτος να οργανωθούμε καλύτερα και να ετοιμάσουμε μερικά παιχνίδια με θέμα Πέππα.

Αναρτήθηκαν λοιπόν, στην πόρτα του δωματίου της Αγνής...


... αλλά έμειναν εκεί γιατί κανένα παιδί δεν ήθελα να συμμετέχει...χαχαχαχ

Όλα ήταν προσαρμοσμένα στην Πέππα και τους φίλους της...
Ιδέες για τα παιχνίδια πήραμε από τα κορίτσια του Anthomeli και το επίσημο site της Πέππα.

Ίσως στο δικό σας πάρτυ λειτουργήσουν καλύτερα γιαυτό σας δίνω σε εκτυπώσιμη μορφή το παιχνίδι "Πόσο καλά γνωρίζουμε την Πέππα και τους φίλους της;".

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε τις ερωτήσεις σε pdf αρχείο (κλικ)

Γλυκάκια και κεράσματα:

Αυτά τα σακουλάκια με σοκολατάκια, καραμελάκια και καραμέλες φτιάχτηκαν για τους φίλους της Αγνής που ήρθαν στο πάρτυ αλλά και τους συμμαθητές/τριες της στο μάθημα μουσικοκινητικής. Τα bag toppers τα έκοψα και τα έφτιαξα εγώ με το Martha Stewart Heart Border Punch σε μπλε χαρτόνι για τα αγοράκια και ροζ για τα κοριτσάκια. 
Καταχάρηκαν μόλις τα είδαν!




Τα μπισκοτο-γλειφιτζούρια που σας έδειξα εδώ μπήκαν σε σακουλάκια με κορδελίτσες και δόθηκαν στους μικρούς καλεσμένους του πάρτυ (...όπως τους έλεγε και η Αγνή),  μαζί με το αναμνηστικό δωράκι τους.



Και βέβαια μπισκοτάκια με το νούμερο 3, όσα χρόνια κλείνει η Αγνή και το Α όπως ξεκινά το όνομά της εορτάζουσας. Με αυτά κεράστηκαν μικροί και μεγάλοι πριν το φαγητό και αργά το απόγευμα με τον καφέ!
Τη συνταγή σας την έχω δώσει εδώ (κλικ).



Ώρα για φαγητό:


Το menu περιελάμβανε:

  • Παντζαροσαλάτα με καρύδια και πράσινο μήλο
  • Τυροπιτάκια κουρού
  • Ρολάκια πίτσας
  • Κοτομπουκιές
  • Κεφτεδάκια
  • Σουφλέ με τριβελάκι
  • Σαλάτα με κόκκινο λάχανο, καρότο και blue cheese dressing (συνταγή από την Χρύσα και το my bliss food) Υπέροχη σαλάτα όπως ακριβώς τη φανταζόμουν!!!
  • Λουκανικοπιτάκια Καλαμποκιού on a stick (συνταγή από την Έρη και το captain cook) Τα οποία έγιναν καταπληκτικά και πανεύκολα με τη σωστή συνταγή της Έρης!!!



  • Μπουκίτσες με χωριάτικο λουκάνικο και τυρί κρέμα (από εδώ)

  • Αλμυρή τούρτα (σας την έχω δείξει κι εδώ)

Μπροστά απ' όλα τα πιάτα μπήκαν καρτελάκια με τους φίλους της Πέππα και τα ονόματα των εδεσμάτων.


Τα καρτελάκια περιέχονταν στο pdf αρχείο από το www.peppapig.co.uk
Αν και η χρήση τους ήταν για τα ονόματα των καλεσμένων στο τραπέζι, νομίζω πως λειτούργησαν μια χαρά και σαν ταμπελάκια για το φαγητό!

Για τα παιδιά ετοιμάστηκε ποτό με tropical flavor. Φτιαγμένο με αυτό το έτοιμο ποτό (κλικ).


Η Τούρτα:


Επέλεξα μια τούρτα ανάμικτη, κλασική. Την επιλογή της ζαχαρόπαστας τη φοβήθηκα γιατί αρκετές φορές έχω δει λίγο παραμορφωμένη τη ζαχαρένια Πέππα και δεν ήθελα να το ρισκάρω.
Έτσι κι αλλιώς, το ζαχαροπλαστείο όπου την έκλεισα φτιάχνει εξαιρετικά γλυκά, πεντανόστιμα και φρεσκότατα!


Το τραγουδάκι γενεθλίων τραγουδήθηκε δεύτερη φορά για την Αγνή... μιας και την πρώτη έσβησε άλλος το κεράκι της και την πήρε το παράπονο...


Όπως λέει και η Αγνή μου, την δεύτερη φορά ήταν καλύτερα γιατί ήταν πιο δυνατά!!!


Αναμνηστικά Δωράκια:

Στο τέλος του πάρτυ νομίζω πια όλα τα παιδάκια περιμένουν αναμνηστικό δωράκι! ένα μικρό συμβολικό δωράκι για το πάρτυ Πέππα της Αγνής επέλεξα κι εγώ. Μια μεταλλική μολυβοθήκη Πέππα με το σακουλάκι με τα καραμελάκια, τα μπισκοτο-γλειφιτζούρια. Τα κοριτσάκια είχαν επιπλέον ένα ξύλινο ραβδάκι - αστεράκι, εννοείται φτιαγμένο από τον μπαμπά!!


Και μέσα κονκάρδες Πέππα και George που αγόρασα από το etsy.
etsy
Και ευχαριστήρια μικρή κάρτα!


Αυτά!!!


Mαζεύω ιδέες και εκτυπώσιμα για το Πέππα πάρτυ εδώ και πολύ καιρό, οπότε πραγματικά οι πηγές ή οι ιδέες δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν για όλα όσα χρησιμοποίησα. Επίσης σε πάρα πολλά εκτυπώσιμα έχει γίνει επεξεργασία για μετάφραση ή αλλαγές σε templates κάτι που καθιστά δύσκολο την εύρεση των αρχικών πηγών. Τα περισσότερα ωστόσο είναι συγκεντρωμένα στο Pinterest board μου: Party ideas: Peppa pig



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...