Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Liebster Award... βραβειάκι μετά από πολύ καιρό!



Ομολογώ πως μπλογκο-βραβείο είχαμε να πάρουμε πάρα πολύ καιρό... Τα βραβεία όταν αρχίζουν να έρχονται σαν βροχή αρχίζεις να "δυσανασχετείς" λιγάκι, όχι γιατί δεν σε τιμά η απονομή αλλά γιατί πρέπει να γράψεις ανάρτηση, να απαντήσεις σε ρωτήσεις (που στην περίπτωσή μας είναι επί δύο...), να βρεις δικές σου ερωτήσεις και γενικά να ακολουθήσεις τους κανόνες του. Όταν όμως τα βλέπεις να περιφέρονται στην μπλογκόσφαιρα θέλεις να έρθει ένα και σε σένα... Έτσι, γιατί κάποιος σε σκέφτηκε, γιατί κάποιος σε ξεχώρισε γιατί σε κάποιον αρέσουν αυτά που γράφεις, βρε αδελφέ! Διαφωνείτε;

Έτσι, η Χριστίνα και η Λίζα από το e-mama.gr μας χάρισαν το "Liebster Award". Τις ευχαριστούμε πάρα πολύ για την τιμή και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν να μας χαρίζουν όμορφες και ξεχωριστές αναρτήσεις με έμπνευση και δημιουργικότητα.



Οι κανόνες του βραβείου είναι οι εξής:
 
1) Ευχαριστείτε τον blogger που σας έχει προτείνει και θα αναρτάτε τη διεύθυνση του blog του. Συμπεριλάβετε στην ανάρτησή σας το εικονίδιο του Liebster award είτε με αντιγραφή και επικόλληση, είτε χρησιμοποιώντας το σαν widget ή gadget.
2) Απαντήστε σε 10 ερωτήσεις που θα σας θέσει ο blogger o οποίος σας απένειμε το βραβείο.

3) Προτείνετε άλλα 10 blogs με λιγότερους από 200-300 followers και συντάξτε μία λίστα ερωτήσεων για τα blog αυτά που οι κάτοχοι τους θα πρέπει να απαντήσουν.

4) Αναρτήστε την υποψηφιότητα για το βραβείο σε κάθε ένα από τα 10 blogs που έχετε επιλέξει και παρέχετε ένα link του post σας ώστε να ενημερωθούν οι κάτοχοι σχετικά το βραβείο Liebster σε περίπτωση που δεν το γνωρίζουν.

Πάμε στις 10 ερωτήσεις του παιχνιδιού!

1) Γιατί ξεκινήσατε το blog;
Νίκη: Ήταν κάτι που σε μένα ήρθε λίγο απότομα μιας και δεν είχα καμία επαφή με το χώρο του blogging. Η Μαργαρίτα μου το πρότεινε και έτσι έγινε! Βέβαια ο λόγος που το ξεκινήσαμε ήταν κοινός. Θέλαμε να μοιραστούμε τις νέες εμπειρίες που μας χάριζε η μητρότητα, κάτι σαν ημερολόγιο. Θέλαμε να κρατήσουμε κάπου όλα όσα μας απασχολούσαν για τα δικά μας μωρά και να τα φιλτράρουμε μέσα από τη δική μας οπτική όπως κάνουμε μέσα σε μια κουβέντα. Θέλαμε να μοιραστούμε... νομίζω αυτό ήταν το πιο σημαντικό στοιχείο.

Μαργαρίτα: Η αφορμή για να το ξεκινήσω ήταν ένα email που έγραφα για να στείλω στην ξαδέρφη μου που περίμενε παιδί. Ήταν ένα email, που ξεκίνησε για να απαντήσει σε απορίες που μου είχε θέσει το οποίο έγινε τόσο μεγάλο... που αποφάσισα να το κάνω Blog. Και κάπως έτσι το πρότεινα στην Νίκη και ξεκινήσαμε.

2) Πείτε μας λίγο τι σας ενθουσιάζει;

Νίκη: Νομίζω πως χαίρομαι πάρα πολύ όταν λαμβάνουμε σχόλια. Σχόλια θετικά που μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε. Και τώρα που το σκέφτομαι λίγο περισσότερο, ενθουσιάζομαι όταν το MommyWiki βγαίνει σε αποτελέσματα αναζητήσεων στο διαδίκτυο. Εκεί νομίζω καμαρώνω πάρα πολύ!

Μαργαρίτα: Είναι εποχές που είμαι ενθουσιασμένη με το blog και άλλες που δεν είμαι. Με ενθουσιάζει όταν βλέπω στα draft μου να έχουν μαζευτεί πολλές έτοιμες αναρτήσεις:) Με ενθουσιάζει όταν ψάχνω κάποια συνταγή και θυμάμαι ότι την έχουμε στο blog. Με ενθουσιάζει όταν στην ζωή μου κάνω/πετυχαίνω κάτι που θέλω να το μοιραστώ με μια ανάρτηση.

3) Γιατί πιστεύετε ότι τα σχόλια και η επικοινωνία βοηθούν τους bloggers και με ποιο τρόπο;

Νίκη: Νομίζω πως είναι το πιο σημαντικό απ'όλα! Δεν γίνεται να μιλάς με κάποιον που δεν σε κοιτάζει... ή που στο τηλέφωνο δεν σου κάνει ένα σήμα να καταλάβεις ότι συνεχίζει να σε ακούει... Όλοι μας χρειαζόμαστε την ανατροφοδότηση, όλοι μας θέλουμε να πούμε την άποψή μας και να ακούσουμε και τη γνώμη του άλλου.

Μαργαρίτα: Πιστεύω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό αναγνωστών ενός blog δεν αφήνει σχόλια. Συνήθως σχόλια σε ένα blog αφήνουν άλλοι Bloggers - αναγνώστες και σπάνια αναγνώστες.
Παρόλα αυτά τα σχόλια είναι μια χειροπιαστή απόδειξη ότι κάποιος μας διαβάζει. Είναι ένα κίνητρο να γράφουμε και μάλιστα να γράφουμε πιο ευσυνείδητα. Από κει και πέρα τα σχόλια μου δίνουν χαρά και φροντίζω να τα απαντώ όλα. Όπως και προσπαθώ (αν και δεν το προλαβαίνω πάντα) να αφήνω σχόλια σε φίλικά blogs, όχι μόνο ως ανταπόδοση αλλά επειδή πραγματικά το θέλω. Άλλωστε ένας λόγος που δεν αφήνω παντού ένα σχόλιο είναι ότι δεν θέλω να το κάνω, επειδή απλά πρέπει.

4) Για ποια πράγματα μιλάτε στο blog σας;
Νίκη: Κυρίως για τα παιδιά μας. Αυτά έτσι κι αλλιώς βρίσκονται μέσα σε κάθε σκέψη μας, σε κάθε ιδέα μας και σε κάθε οπτική μας.

Μαργαρίτα: Το κίνητρο είναι σίγουρα τα παιδιά μας. Είναι ένα μαμαδοblog άλλωστε. Υπάρχουν αναρτήσεις με συνταγές ή με προσωπικές σκέψεις αλλά κυρίως υπάρχουν αναρτήσεις που έχουν να κάνουν με εκείνα και πως τα απασχολούμε, τα μεγαλώνουμε, τα διασκεδάζουμε, τα τιθασεύουμε κ.ο.κ.

5) Έχετε δημιουργήσει μια φιλική σχέση με άλλους bloggers; Έχετε γνωριστεί ποτέ προσωπικά;
Νίκη: Ναι έχουμε συναντήσει και είναι πολύ όμορφο να γνωρίζεις αυτόν που βρίσκεται πίσω από κάθε blog. Νομίζω μετά τα σχόλια είναι πιο ουσιαστικά. 

Μαργαρίτα: Έχουμε συναντηθεί με αρκετές bloggers και φυσικά υπάρχει μεγάλη εκτίμηση και μια πιο προσωπική σχέση με αυτές που έχουμε συναντήσει. Παρόλα αυτά εγώ θα έλεγα ότι φιλική σχέση με την έννοια της φιλίας δεν έχω κάνει. Υπάρχουν όμως κάποιες blogger που παρόλο που δεν τις έχω συναντήσει, νοιώθω πιο κοντά σε εκείνες και μάλιστα περιμένω πως και πως το σχόλιο τους.

6) Πώς φαντάζεστε το blog σας σε δύο χρόνια; Τι θα θέλατε να δείτε να μεγαλώνει / να αλλάζει και με ποιο τρόπο;
Νίκη: Το Mommywiki είναι κι αυτό ένα παιδί. Που μάλιστα μεγαλώνει μαζί μας και εξελίσσεται μαζί με τις οικογένειές μας. Σε δυο χρόνια μπορεί να έχει μεγαλώσει ή να έχει παραμείνει στάσιμο. Αυτό θα το φέρει ο χρόνος και η επιμονή και η αγάπη μας να το συνεχίσουμε. Πραγματικά δεν ξέρω πως θα είναι. Αν δείτε τον αριθμό των αναρτήσεών μας τον πρώτο χρόνο θα παρατηρήσετε ότι ήταν κατά πολύ περισσότερες απ'ότι τον δεύτερο χρόνο. Από την άλλη έχω την αίσθηση ότι όσο περνά ο καιρός οι αναρτήσεις μας είναι πιο προσεγμένες, πιο πρωτότυπες, προσελκύουν περισσότερο κόσμο και αφορούν περισσότερους. Χαίρομαι να εξελίσσεται,... χαίρομαι να βρίσκουμε νέες στήλες, νέα θέματα ή νέες ιδέες αλλά είναι κάτι που θέλει πολύ χρόνο και δυστυχώς πια είναι πάρα πολύ περιορισμένος. Σίγουρα θέλω να συνεχίσουμε με την ίδια αγάπη να γράφουμε και να μοιραζόμαστε πράγματα. 

Μαργαρίτα: Δεν έχω ιδέα πως θα είναι το blog όχι σε δυο χρόνια, ούτε σε 1 χρόνο. Και αυτό το λέω γιατί βλέπω ότι όσο μεγαλώνει το παιδί μου, μειώνεται και ο χρόνος μου! Οπότε το μόνο που μπορώ να πω ότι θα ήθελα, είναι να ... είναι ενεργό!

7) Τι είναι αυτό που κάνετε καλύτερα;

Νίκη: Ίσως να συντονιζόμαστε και να συνεννοούμαστε με τη Μαργαρίτα. Είναι κι αυτό πάρα πολύ σημαντικό! 

Μαργαρίτα: Ε δεν ξέρω βρε παιδιά! Εσείς πείτε μου. Ντάξει κάνω πολύ καλές πατάτες τηγανητές με αυγά αλλά μάλλον δεν εννοείτε αυτό:)

8) Πόσο χρόνο αφιερώνετε στο blog σας;

Νίκη: Σίγουρα όχι όσο θα ήθελα. Χρειάζεται αρκετό χρόνο το blogging για να το κάνεις καλά. Είναι ωραίο όπως είπα να παίρνουμε σχόλια αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να αφήνεις κι εσύ. Να ενημερώνεσαι για τις αναρτήσεις των αγαπημένων σου blogs, να γνωρίζεις νέα, να κοιτάς τι γίνεται σε αντίστοιχα του εξωτερικού και να παίρνεις ιδέες για το δικό σου. Μάλιστα τελευταία νομίζω πως απαιτείται όλο και περισσότερος χρόνος... άλλο αν τον αφιερώνουμε εκεί.

Μαργαρίτα: Αφιερώνω γύρω στις τρεις ώρες την εβδομάδα, σπασμένες σε μικρά μικρά κομματάκια! Δηλαδή πολύ λίγο! Θέλω όμως και προσπαθώ να αφιερώνω περισσότερο, για ευνόητους λόγους.

9) Πώς γεννιούνται τα post σας;

Νίκη: Με καισαρική τομή!!! χαχαχαχ Αστειεύομαι. 
Αλλά τελικά η απάντηση δεν είναι τόσο τυχαία... Τα post στο MommyWiki γεννιούνται απρόσμενα, από το κάθε τι που μας απασχολεί, από μια κουβέντα που κάναμε, από μια κατασκευή που φτιάξαμε ή ότι άλλο θέλουμε να μοιραστούμε. Μπορεί να υπάρχει κάτι στο μυαλό μου που μένει εκεί πίσω για πολύ καιρό... και τσουπ έρχεται η κατάλληλη στιγμή να ωριμάσει και να γίνει ανάρτηση... Ίσως με το Friday Play Dates και το Blogmas countdown να επικεντρωνόμαστε σε συγκεκριμένη θεματολογία, αλλά και πάλι οι αναρτήσεις βγαίνουν μέσα από το παιχνίδι με τα παιδιά μας ή τα Χριστουγεννιάτικα ερεθίσματα και προετοιμασίες που κάνουμε αντίστοιχα.

Μαργαρίτα: Έτσι ξαφνικάααααα που λέει και το τραγούδι. Όπως είπε και η Νίκη, όταν μια ανάρτηση γίνεται για συγκεκριμένο λόγο, τότε έχει υπάρξει προεργασία. Οι υπόλοιπες αναρτήσεις μας μπορεί να έχουν σαν αφορμή κάτι που διαβάσαμε, κάτι που είδαμε ή απλά λειτουργούν ως ψυχοθεραπευτικές αναρτήσεις:)

10) Ευχές για τον αναγνώστη.

Νίκη: Τους ευχαριστούμε όλους και έναν έναν ξεχωριστά για τα σχόλιά τους και τα κλικς τους. Είναι σημαντικό που υπάρχουν και μας υποστηρίζουν. Είναι πολύ σπουδαίο να ακούς καλά λόγια από ανθρώπους που δεν σε ξέρουν προσωπικά και δεν έχουν καμιά ιδιοτέλεια τα λόγια τους. Είναι πολύτιμοι!

Μαργαρίτα: Χμμ τι να ευχηθώ... καλέ μου αναγνώστη, εύχομαι να μην βαριέσαι τις αναρτήσεις μου, εύχομαι να με συγχωρείς που δεν απαντώ άμεσα στα σχολιά σου αλλά πάνω απ'όλα σε ευχαριστώ πολύ που με διαβάζεις. Το εκτιμώ! Σε φιλώ!



Τα blogs στα οποία απονέμουμε με τη σειρά μας το βραβείο είναι:
Η επιλογή έγινε βάσει των members στα blogs. Αν έπρεπε να επιλέξουμε βάσει του τι διαβάζουμε σίγουρα η λίστα δεν θα τελείωνε.

Δέσποινα          http://www.ergodespoina.gr
Δέσποινα          http://mamadesekrisi.blogspot.gr
Ίρις                   http://paidikigonia.blogspot.gr
Κική                 http://www.hugsandsofties.blogspot.gr/
Μαίρη              http://aplamary.blogspot.gr/
Πωλίνα            http://crochetandcook.blogspot.gr/
Αθηνά              http://www.craft-cook-love.blogspot.gr/
Νικολέτα          http://goneispaidi.blogspot.gr/
Ειρήνη              http://www.ecoslings.blogspot.gr/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...