Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Friday PlayDate #12



Το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν ένα ΣΚ που διασκεδάσαμε με πολύ απλά πράγματα.
Βόλτα στις κούνιες και επιτραπέζια. Μερικές φορές δεν χρειάζονται πολλά για να περάσεις καλά και αυτό είναι κάτι που συχνά το ξεχνάμε.

Στα γενέθλια του ο Νικόλας πήρε δώρο πολλά επιτραπέζια! Είχαμε ήδη ένα επιτραπέζιο, τους Πεινασμένους Ιπποπόταμους και έτσι τα εκτιμήσαμε δεόντως! Αυτή την φορά παίξαμε με δυο από αυτά.


Το πρώτο είναι ένα κλασσικό παιχνίδι που υπάρχει από τότε που ήμουν εγώ παιδί. Το "Μάντεψε Ποιος". Τις πρώτες φορές που το παίζαμε ο Νικόλας διάλεγε πάντα τον τύπο με τα Μοβ μαλλιά! Για να μην τον κακοκαρδίσω πάντα τον έβρισκα τελευταίο, αλλά έχει πολύ πλάκα να του κάνω ερωτήσεις και αυτός να ψάχνει τι να μου απαντήσει! Το παιχνίδι αυτό μου αρέσει τόσο πολύ που κάποια στιγμή σκέφτομαι να υλοποιήσω την ιδέα που βρήκα εδώ και να φτιάξω ένα DIY μάντεψε ποιος με φωτογραφίες από φίλους και οικογένεια.
Το επόμενο παιχνίδι που παίξαμε ήταν η "Ποντικοπαγίδα". Δεν ξέρω αν είναι γνωστό παιχνίδι, πάντως είναι πολύ εντυπωσιακό! Τα υλικά του είναι πολύ προσεγμένα και ενώ έχει φάει πολύ "ξύλο", είναι σαν καινούριο! Είναι το πρώτο παιχνίδι και μοναδικό που έχουμε για την ώρα, στο οποίο το παιδί πρέπει να κάνει υπομονή, να μετρήσει και να προχωρήσει βήμα βήμα. Είναι ένα παιχνίδι που αμέσως το κατάλαβε και μου ζητάει να το παίξουμε συχνά.


Το τελευταίο παιχνίδι που παίξαμε ήταν ένα χιλιοπαιγμένο παιχνίδι, ο γιατρός. Δεν είναι τίποτε άλλο από τον Νικόλα που κάνει τον γιατρό και εμένα που κάνω ή τον ασθενή ή την βοηθό του γιατρού. Το παιχνίδι αυτό, μπορεί και να μας κόστισε λιγότερο από όλα τα παιχνίδια που του αγοράσαμε ποτέ και το παίζει από 2,5 χρονών όταν προσπαθούσαμε να του μάθουμε να μην φοβάται τον γιατρό. Αυτή την φορά το θύμα ήταν η κούκλα του, και είχε πολύ άσχημα συμπτώματα! Πάλι καλά δεν χρειάστηκε χειρουργείο σας λέω!


Με αυτά και με λίγη ζωγραφική περάσαμε ωραία για κάνα δίωρο, πράγμα που μου έκανε εντύπωση, γιατί πλέον δεν τον κρατάς συγκεντρωμένο στο παιχνίδι για τόσες ώρες.

Εσείς έχετε κάποια παιχνίδια που το παιδί σας έχει αγαπήσει και παίζει με όρεξη;


Αν θέλετε κι εσείς να συμμετέχετε στα Friday Play Dates με τη δική σας πρόταση για παιχνίδι, μάθετε πως πατώντας εδώ >>>>>>.
Δείτε όλα τα παιχνίδια των Friday Play Dates συγκεντρωμένα σε μια σελίδα, πατώντας εδώ >>>>>>.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...