Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Friday Play Date #1

Καλημέρα, καλημέρα!

Τι όμορφα που είναι όταν η καινούρια μέρα φέρνει νέα πράγματα! Ξυπνάς και θέλεις να γευτείς κάθε λεπτό... να μη χάσεις τίποτα και όλο αυτό που θα γίνει να το κρατήσεις για πάντα μέσα σου. Σήμερα, είναι μια διαφορετική Παρασκευή, μια Παρασκευή που μυρίζει αλλιώτικα ο αέρας, που σε όλα τα πρόσωπα γύρω βλέπεις μόνο χαμόγελα...ίσως είναι γιατί εμείς είμαστε τόσο χαρούμενες.

Σήμερα, ξεκινά μια νέα ιδέα για το MommyWiki μας, το μπλογκό-σπιτό μας. Τα Friday Play Dates!

Ραντεβού μαζί σας γεμάτα παιχνίδι, χαμόγελα και ιδέες. Ραντεβού με τα παιδιά μας όπου θα παίξουμε, θα γελάσουμε και θα γίνουμε παιδιά. Ραντεβού για να επικοινωνήσουμε, να δημιουργήσουμε, να συνωμοτήσουμε, να συμμαχήσουμε και βεβαίως βεβαίως να νιώσουμε ευτυχισμένοι και ευλογημένοι που έχουμε τα παιδιά μας.

Και σε αυτά τα ραντεβού θα έρχονται φίλοι, για να μας πουν τη δική τους πρόταση για παιχνίδι. Να μας παρουσιάσουν τι έκαναν με τα δικά τους παιδιά. Να μοιραστούν μαζί μας πως πέρασαν παίζοντας. Ποιες ήταν οι αντιδράσεις των παιδιών τους…

Η ζωή είναι τόσο όμορφη όταν τη χαίρεσαι και τη μοιράζεσαι...δεν συμφωνείτε;

Σήμερα, στο πρώτο μας Friday Play Dateς στο πρώτο μας παιχνιδο-ραντεβού έχουμε μια πολύ γνωστή μαμά στο χώρο του blogging. Μια μαμά από τη Θεσσαλονίκη. Μια μαμά με μεράκι και πολύ πολύ κέφι και όρεξη για παιχνίδι. Την Ελπίδα από το 2boys+Hope! Όχι, μόνη βέβαια… αλλά με το Νικόλα της. Όχι πείτε μου… δεν λατρεύετε τις δραστηριότητες και τα παιχνίδια που ετοιμάζει για το Νικόλα της; Δεν θα θέλατε κι εσείς να βάλετε λίγο (και πολύ) τα χέρια σας μέσα σε αυτό το μαγικό κουτί δραστηριοτήτων;



Καλώς ήρθατε Ελπίδα και Νικόλα στο πρώτο μας Friday Play Date!

Σας ευχαριστούμε για το παιχνίδι σας…


Σπιτικές πλαστελίνες με άρωμα φθινοπώρου

Με μεγάλη χαρά ανοίγω εγώ σήμερα την καινούρια στήλη του Mommywiki.. Friday Play Dates !!! Ιδέες και παιχνίδια για τα πιτσιρίκια μας!!

Το Φθινόπωρο έχει έρθει για τα καλά και μαζί του φέρνει και τα βροχερά δροσερά Σαββατοκύριακα.. Κι ένα μεγάλο πρόβλημα..: Πως να απασχολήσεις τα παιδιά που έχουν μάθει ένα ολόκληρο καλοκαίρι να είναι έξω, να παίζουν να τρέχουν, να αλωνίζουν... και τώρα πρέπει να τα κρατήσεις μέσα σε τέσσερις τοίχους..

Οι πλαστελίνες είναι αγαπημένο παιχνίδι για όλες τις ηλικίες.. Ακόμα καλύτερα αν είναι σπιτικές.. και ακόμα καλύτερα όταν είναι γεμάτες με αρώματα και μυρωδιές που θυμίζουν φθινόπωρο.. Για να μπαίνουμε και στο κλίμα..

Κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο, καφέ.. Τα χρώματα του φθινοπώρου.. Τζίντζερ, μοσχοκάρυδο, κανέλα, γαρύφαλλο.. Αγαπημένες μυρωδιές..

Για κάθε μπάλα πλαστελίνης χρησιμοποίησα:
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1/4 του φλιτζανιού αλάτι
  • 1/2 κουταλιά της σούπας ξυνό
  • 1/2 κουταλιά της σούπας σπορέλαιο
  • 1/2 κουταλιά της σούπας μπαχαρικά
  • χρώμα- τέμπερα ή ζαχαροπλαστικής
  • 80 ml καυτό νερό
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, προσθέτοντας τελευταίο το νερό, μέχρι να γίνουν μια μπάλα. Ζυμώνουμε καλά για μερικά λεπτά και μόλις κρυώσει είναι έτοιμη για παιχνίδι.. (Κλεισμένη καλά σε αεροστεγές δοχείο ή σακουλάκι μπορεί να κρατήσει μέχρι και 6 μήνες..) Εύκολα, γρήγορα και με υλικά που έχουμε στο σπίτι!!
 

Μυρίζει υπέροχα.. Η κανέλα ήταν το αγαπημένο μας.


Και το παιχνίδι ξεκινάει..

Μπορούμε να φτιάξουμε αποτυπώματα φύλλων ..


Να φτιάξουμε ένα φθινοπωρινό δέντρο...


Να φτιάξουμε φύλλα...



Ή οτι άλλο βάζει ο νους μας..



Ελπίζω να σας άρεσε όσο και σε μας !!

Καλό παιχνίδι !!!
Ελπίδα

Μαργαρίτα και Νίκη ευχαριστώ πολύ για την τιμή και την χαρά, να εγκαινιάσω την καινούρια στήλη σας !! Πολύ όμορφη η ιδέα σας !! Καλά παιχνίδια !!

Δείτε όλα τα παιχνίδια των Friday Play Dates συγκεντρωμένα σε μια σελίδα, πατώντας εδώ >>>>>>.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...