Κοντεύει να περάσει ένας μήνας! Αυτό είναι το τρίτο μας Friday Play Date! Την πρώτη εβδομάδα λερωθήκαμε με φθινοπωρινές πλαστελίνες, την επόμενη ξεκαρδιστήκαμε εκτελώντας τις οδηγίες του βάζου των ευχών. Σήμερα θα παίξουμε με κάρτες μνήμης! Όχι όμως με τυχαίες κάρτες. Θα παίξουμε με μαλακές, χρωματιστές και τσαχπινιάρικες κάρτες ευχών που μας έφτιαξε η Άντζυ από το HappyMumAngie. Η Άντζυ με πολύ κέφι ετοίμασε και μας έστειλε το παρακάτω παιχνίδι. Άντζυ σε ευχαριστούμε πολύ!
Κάρτες Μνήμης
Οι κάρτες μνήμης (memo cards) είναι ένα παιχνίδι που αφορά διάφορες ηλικίες παιδιών και μπορεί κάποιος να το προμηθευτεί από το εμπόριο ή να διαθέσει χρόνο να το ετοιμάσει μόνος του με διαφορετικούς τρόπους.
Θα ξεκινήσω με τον πιο απλό που είναι να βρούμε διάφορα εκτυπώσιμα στο διαδίκτυο και με ένα πάτημα να τα έχουμε εκτυπωμένα. Το μόνο που θα χρειαστεί πριν αρχίσει το παιχνίδι είναι να τα κόψουμε και όποιος επιθυμεί να τα πλαστικοποιήσει για μεγαλύτερη αντοχή. Αρκεί να πατήσετε στο google “memory cards free printables” και θα βρείτε άπειρες ιδέες.
Ένας άλλος τρόπος είναι να ετοιμάσουμε εμείς τις δικές μας κάρτες με τσόχα-εναλλακτικά και με πολύχρωμα χαρτόνια. Επίσης πολύ εύκολα και απλά αρκεί να διαθέτουμε λίγο χρόνο παραπάνω για να ασχοληθούμε. Θέλοντας να κάνω ένα δωράκι στο κοριτσάκι ενός φιλικού μας ζευγαριού μάζεψα τα σύνεργα μου και ξεκίνησα...
Αρχικά συγκέντρωσα όλα τα χρώματα τσόχας που έχω. Το πόσα ζευγάρια καρτών θα ετοιμάσουμε εξαρτάται από την ηλικία του παιδιού. Πριν όμως αποφασίσω το μέγεθος της κάθε κάρτας, σκέφτηκα να ετοιμάσω ένα ταμπλό πάνω στο οποίο θα παίζεται το παιχνίδι!
Έτσι επέλεξα μωβ χοντρή τσόχα για το ταμπλό σε διαστάσεις 35x45 εκατοστά. Για πιο πολύ χαριτωμενιά την έκοψα γύρω γύρω με ένα ψαλίδι που κόβει σε ζικ ζακ.
Επόμενο βήμα ήταν να αποφασίσω τα ζευγάρια των καρτών και πως ακτιβώς θα χωρούν πάνω στο ταμπλό. Αποφάσισα να ετοιμάσω 9 ζευγάρια και η μαμά ας χρησιμοποιεί όσα επιθυμεί κάθε φορά. Εφόσον για κάθε σχέδιο χρειάζομαι δύο κάρτες αποφάσισα να ετοιμάσω μια ομάδα από πράσινες κάρτες και μια από κίτρινες – επίσης με χοντρή τσόχα. Οι κάρτες κόπηκαν 7x5 εκατοστά η καθεμιά.
Στη συνέχεια για κάθε χρώμα ψιλής τσόχας έκοβα και ένα σχεδιάκι x2. Ετοίμασα γεωμετρικά σχήματα γιατί είναι ένας τρόπος για μικρά παιδιά να μάθουν και τα σχήματα αλλά και τα χρώματα.
Μόλις τα σχήματά μου ήταν έτοιμα, τα κόλλησα πάνω στις κάρτες και τα έστησα για να δω πως θα φαίνονταν στο ταμπλό.
Εδώ μου γεννήθηκε μια απορία. Πως θα μπορεί η μικρή φιλεναδίτσα μας να τα αποθηκεύει? Και μου ήρθε μια ιδέα που όπως θα δείτε την αξιοποίησα και βγήκε αρκετά καλή σύμφωνα με μένα. Μετέτρεψα το ταμπλό σε τσαντάκι. Πολύ απλά και πάλι! Στο μισό ταμπλό έραψα από 2 κουμπάκια σε κάθε πλευρά και στο άλλο μισό στα αντίστοιχα σημεία άνοιξα τρύπες για να κουμπώνουν τα κουμπάκια και να κλείνει στη μέση το ταμπλό σαν τσαντάκι. Στο πάνω μέρος άνοιξα τρύπες και πέρασα χοντρό κορδόνι για να κάνω τα χερούλια, έβαλα 2 χρωματιστές κορδέλες στη μέση του ταμπλό για να ξεχωρίζει η κάθε πλευρά και το τσαντάκι μου ήταν έτοιμο.
Στη μια εξωτερική πλευρά της τσάντας φαίνονταν τα κουμπάκια, η άλλη όμως φαινόταν λίγο μονότονη οπότε έπαιξα με κορδέλες στα χρώματα των καρτών (κίτρινο και λαχανί) για να κάνω σχεδιάκια και να γράψω το όνομα της μικρής ιδιοκτήτριας.
|
Και κάπως έτσι θα γίνεται το παιχνίδι..
Χρειάστηκα 1 ώρα και ένα τέταρτο για ολόκληρη την κατασκευή, προσωπικά έμεινα πολύ ευχαριστημένη. Τώρα δεν έχω παρά να δω την αντίδραση της μικρής μόλις δει το προσωπικό της τσαντάκι!!