Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Friday Play Date #4


Καλημέρα και καλό Παρασκευοσαββατοκύριακο! Σήμερα η "μπάλα" είναι στο δικό μας γήπεδο και είπαμε να λερωθούμε, να μουτζουρωθούμε και να το διασκεδάσουμε. Άλλο ένα FPD έφτασε και μάλιστα πέφτει, για όσους καταφέρουν να πάρουν άδεια την Δευτέρα,σε ένα ωραιότατο τετραήμερο! Άρα σίγουρα θα υπάρχει περισσότερος χρόνος για παιχνίδι, περισσότερος χρόνος για ζωγραφική, και γιατί όχι για έναν εναλλακτικό και πολύ διασκεδαστικό τρόπο ζωγραφικής! 

Ζωγραφική με καλαμάκια!


Τα υλικά είναι πολύ απλά και υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Ποτηράκια, νερό, χρώμα, καλαμάκια, χαρτί και χαμόγελο. Το χρώμα μπορεί να είναι δακτυλομπογιές διαλυμένες σε νερό, νερομπογιές, τέμπερες, αλλά και χρώμα ζαχαροπλαστικής για πιο μικρά παιδάκια.



Ο Νικόλας όταν του είπα ότι θα ζωγραφίσουμε κάθισε στο τραπεζάκι του και περίμενε να φέρω χαρτί. Όταν με είδε να φέρνω ποτήρια γεμιστά με χρώμα και καλαμάκια, άρχισαν οι ερωτήσεις...
- Τι είναι αυτό μαμά;
- Θα το πιούμε; (Ώχ!!!)
- Μπορείς να μου βάλεις και άλλα χρώματα; Αφού έχουμε πολλά ποτήρια!
- Θα γίνει χαμός!!!

Εγώ δεν είχα χρώματα μαγειρικής και έτσι έβαλα δαχτυλομπογιές. Έτσι έπρεπε να καταλάβει καλά τους κανόνες. Του εξήγησα ότι η μαμά θα ρίχνει σταγόνες χρώματος πάνω στο χαρτί και μετά αυτός θα φυσούσε με το καλαμάκι, έτσι ώστε να απλωθούν και να μπερδευτούν τα χρώματα.
Τελικά ήταν πολύ εύκολο και πολύ διασκεδαστικό! 
Κάποια στιγμή θέλησε να ανακατέψει τα χρώματα, έτσι έχυσε την μπογιά με το κίτρινο, μέσα στο μπλέ και ααααα έγινε πράσινο!
Μετά έριξε το πράσινο μέσα στο κόκκινο και τσουπ! έγινε καφέ. 
Ε εντάξει πλέον τα χρώματα είχαν γίνει χάλια και είπαμε να σταματήσουμε:)


Όταν λοιπόν τελειώσαμε το έργο τέχνης, μου κάνει ο Νικόλας... Μαμά ζωγραφίσαμε τερατάκια!!!  
Αχααααα!!! Μόλις μου έδωσε μια ιδέα. Έφερα τρελοματάκια και τα κολλήσαμε πάνω στην ζωγραφιά. Έτσι η ζωγραφιά μας απέκτησε μάτια και εμείς τα κοιτάζαμε σαν τρελοί χαρούμενοι Picasso!

Είναι ένα πολύ απλό παιχνίδι που τα παιδιά, θα ευχαριστηθούν!!! Προσοχή όμως... λερώνει:)))

Καλή διασκέδαση!

Δείτε όλα τα παιχνίδια των Friday Play Dates συγκεντρωμένα σε μια σελίδα, πατώντας εδώ >>>>>>.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...