Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Πήγαμε στο Φθινοπωρινό Φεστιβάλ Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου


Είναι κάποιες φορές που πας το παιδί σου σε μια εκδήλωση, δραστηριότητα, παρουσίαση για να περάσει όμορφα και πιάνεις τον εαυτό σου να χαίρεται και να απολαμβάνει αυτό που γίνεται ίσως περισσότερο από εκείνο.
Σας έχει συμβεί... δεν μπορεί!



Πήγαμε λοιπόν στο Φθινοπωρινό Φεστιβάλ Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου (το ακούσαμε από τις mamacolada στον ιντερνετικό παιδικό ραδιοφωνικό σταθμό ifeelkid). Μια τριήμερη γιορτή αφιερωμένη στο παιδικό και το εφηβικό βιβλίο. Είδα το πρόγραμμα, βρήκα την παρουσίαση που μπορούσε να παρακολουθήσει η Αγνή και έτσι βρεθήκαμε στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στο Παλιό Ψυχικό που στεγάζεται στην Έπαυλη Μποδοσάκη. Ένας υπέροχος κήπος με ειδικά διαμορφωμένους χώρους για την εξυπηρέτηση του Φεστιβάλ.
via
Εκεί λοιπόν, κάτω από μια τέντα διακοσμημένη με συννεφάκια με μηνύματα που αφορούσαν την ανάγνωση,



εμείς απολαύσαμε μια ξεχωριστή μουσική παράσταση με ιστορίες του Αισώπου.

Οι ταλαντούχες Σοφήλια Τσορτέκη που έκανε την αφήγηση μαζί με τη Φωτεινή Τσακνάκη που πλαισίωσε την παράσταση με ήχους από μαντολίνο, κιθάρα και μελόντικα μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις!



Οι μύθοι του Αισώπου ξεπηδούσαν μέσα από τις μουσικές και πάντα ένας λαγός μας υπενθύμιζε το ηθικό δίδαγμα κάθε ιστορίας.


Ακούγαμε τον ήχο... και εμφανίζονταν τα ζώα του μύθου! Όπου ήχος...  να και ένας μύθος!


Η παράσταση αφορούσε παιδιά από 3 ετών και όπως βλέπετε κράτησε αμείωτο και το ενδιαφέρον της Αγνής, η οποία συμμετέχει στην παράσταση τραγουδώντας και ακολουθώντας το ρυθμό των ήχων.


Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη και ποιοτική παράσταση που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους. 
Τα κορίτσια μου είπαν ότι δεν έχουν συγκεκριμένο χώρο που δουλεύουν αλλά κάνουν παραστάσεις σε φεστιβάλ και σχολεία. Νομίζω πως αξίζει τον κόπο να το προτείνετε στο δικό σας σχολείο και τα παιδιά σας να παρακολουθήσουν μια τόσο όμορφη, προσεγμένη και ξεχωριστή μουσική παράσταση.
Δυστυχώς, δεν κράτησα κάποιο τηλέφωνο ή email επικοινωνίας, όμως με μια σύντομη αναζήτηση στο google βρήκα αυτό account στο facebook.

Φεύγοντας από το Φεστιβάλ είχα μια πολύ γλυκιά αίσθηση και από το ίδιο το φεστιβάλ, το χώρο, την οργάνωσή και την εξυπηρέτηση αλλά και από αυτό το λίγο που είδα. Πραγματικά άξιζε αυτό που παρακολούθησα και που έδειξα στο παιδί μου.  Είναι ανάγκη να συνεχίζονται τέτοιες δράσεις για παιδιά και εφήβους, δράσεις πολιτισμού και τέχνης.

Πολλά συγχαρητήρια και σε εσάς κορίτσια για τη δουλειά σας και το ταλέντο σας!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...