Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Friday Play Date #2




Έφτασε κιόλας Παρασκευή και είμαστε διπλά χαρούμενες!
Πρώτον γιατί είναι Παρασκευή και δεύτερον γιατί είναι μια ακόμα παιχνιδο-Παρασκευή.
Είναι το δεύτερο Friday Play Date μας και έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε μια πολύ γλυκιά μαμά, τη Γιούλη. Στο blog της Ψυχολογία παιδιού και οικογένειας θα βρείτε σίγουρα ενδιαφέροντα θέματα για τη μητρότητα και τα παιδιά.

Σήμερα, μας προτείνει ένα πολύ όμορφο παιχνίδι που σίγουρα μπορούμε να το προσαρμόσουμε για το δικό μας παιδί.
Για δείτε τι μας προτείνει...



Το Βαζάκι των Ευχών


via

Υλικά :
  • διάφανο βαζάκι
  • χαρτί και μολύβι
  • πολλή φαντασία



Σε ένα διάφανο βαζάκι βάζουμε μικρά χαρτάκια τα οποία έχουμε κλείσει και στα οποία έχουμε γράψει κάποιες οδηγίες. Τις οδηγίες όμως αυτές τις εκφράζουμε ως ευχούλες! Κάνουμε ένα κύκλο και καθόμαστε στο πάτωμα (αν είμαστε πολλά άτομα, διαφορετικά αντικρυστά αν είμαστε δύο). Τραβάει ένα χαρτάκι ο πρώτος (έχουμε καθορίσει απο πριν με ποια σειρα θα παίξουμε) και διαβάζει την οδηγία από το χαρτάκι αλλα ως ευχή.

Π.χ. το χαρτάκι γράφει «βρες 3 κόκκινα αντικείμενα που υπάρχουν στο σπίτι»
εμείς προσθέτουμε στην αρχή «θα ευχόμουνα να έβρισκες ...»

Οι οδηγίες προσαρμόζονται σύμφωνα με τις προτιμήσεις των παιδιών. Θα μπορούσαν όμως να έχουν και εκπαιδευτικό χαρακτήρα πχ. «θα ευχόμουνα να έβρισκες το πιο μικρό παιχνίδι στο δωμάτιο» (μαθαίνει τις έννοιες μεγάλο – μικρό), ή «θα ευχόμουνα να βρεις 4 κόκκινα παιχνίδια» (μαθηματικές έννοιες, χρώματα).

Το παιχνίδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να φέρει 2 παιδάκια πχ πιο κοντά μετά από καυγά «θα ευχόμουνα να αγκάλιαζες τον/την ...............» ή οποιαδήποτε άλλα ευχή.
Το παιχνίδι μπορεί να προσαρμόστει σύμφωνα με την ηλικία από πολύ απλές οδηγίες, έως αρκετά πολύπλοκες για πιο μεγάλα παιδιά.
Τέλος, είναι ένα παιχνίδι που μπορούμε να το παίξουμε οπουδήποτε χωρίς υλικά με ευχούλες της στιγμής. Είναι πχ ένας πολύ ευχάριστος τρόπος να περάσετε την ώρα στην αναμονή για τον γιατρό, μειώνοντας παράλληλα το άγχος του παιδιού.


Σε ευχαριστούμε πολύ Γιούλη!

Τι ερωτήσεις θα βάζατε εσείς για το δικό σας παιδί;
Τι ηλικίας είναι;

Δείτε όλα τα παιχνίδια των Friday Play Dates συγκεντρωμένα σε μια σελίδα, πατώντας εδώ >>>>>>.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...