Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Πάει ο google reader... Μην χαθούμε!



Ο google reader την Δευτέρα μας αφήνει χρόνους. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορούμε να βλέπουμε μαζεμένα από εκεί όλα τα blogs στα οποία είχαμε γίνει μέλη. Πιο απλά. Στα blogs του blogger, πατώντας "Γίνεται μέλος αυτού του ιστότοπου", μπορούσαμε στην συνέχεια μέσω google reader  να τα παρακολουθήσουμε. Πάει... Τέρμα...Finito! Πάει αυτή η ευκολία. Kλαψς!

Ευτυχώς όμως μπορείτε να κάνετε backup/κρατήσετε αντίγραφο ασφαλείας των blogs που ακολουθούσατε και να τα βάλετε σε μια νέα υπηρεσία.
Το άσχημο είναι ότι πλέον, όποιο νέο blog θέλετε να ακολουθήσετε, δεν αρκεί να πατήσετε το κουμπί που σας κάνει μέλος, αλλά πρέπει χειροκίνητα να το προσθέσετε στην νέα υπηρεσία.

Εμείς εδώ και 3 μήνες, ξεκινήσαμε να χρησιμοποιούμε το bloglovin. Εντάξει στην αρχή μας ξένισε, αλλά μια συνήθεια είναι όλα. Πολλά blogs έχουν βάλει και buttons στις σελίδες τους, που τα πατάτε και γίνονται αυτόματα add στον bloglovin λογαριασμό σας. Ξέχασα να πω ότι πρέπει να έχετε πρώτα φτιάξει λογαριασμό bloglovin.

Σε όσα δεν έχουν αυτό το button/εικόνα, πρέπει να κάνετε χειροκίνητα την διαδικασία. Δηλαδή, κάνετε copy την διεύθυνση τους και μετά την ψάχνετε με το search του bloglovin και πατάτε follow.
Αυτό δεν ισχύει μόνο για τα blogs του blogger αλλά όλων των παρόχων, βλέπε wordpress, pathfinder blogs κλπ
Έτσι θα τα έχετε σε μια λίστα και θα βλέπετε τα νέα τους post.

Επίσης υπάρχει το feedly, ο feedDemon, ο feedReader και πολλοί άλλοι, που μπορεί να σας βολεύουν. Να πω την αλήθεια μόνο το bloglovin δοκίμασα γιατί ήταν το πρώτο που έβαλα. Μετά έβαλα και ένα άλλο, ούτε που θυμάμαι πιο και κανένα από τα δυο δεν μου άρεσε όπως ο google reader. Τελικά επειδή εκείνες τις ημέρες που ψαχνόμουν, άκουγα πιο πολύ για το bloglovin, αποφάσισα να κρατήσω αυτό:) Με λίγα λόγια βαριόμουνα και είχα ξενερώσει που έμπαινα σε αυτή την διαδικασία...

Τελικά όμως δεν το μετάνιωσα και το bloglovin to συνήθισα. Μπορείτε αν το χρησιμοποιείτε να μας κάνετε follow από το κουμπάκι δεξιά.

Τέλος, καλό είναι κατά την γνώμη μου να επιλέξετε έναν online feeder, έτσι ώστε να βλέπετε τα feeds απ'όπου και αν βρίσκεστε. Επίσης αν στο blog σας υπάρχουν πάνω από έναν διαχειριστές, βλέπε mommyWiki, έτσι μπορούν να τα βλέπουν, online, τα ίδια πράγματα.

Αυτά από εμάς και να μην χανόμαστε!
Εσείς τελικά με τι αντικαταστήσατε τον google reader;

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...