Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Ιδέες για βάφτιση

Έφτασε το καλοκαιράκι, ξεκίνησαν και οι πρώτες βαπτίσεις για φέτος. Οι περισσότεροι που ακούω τα τελευταία δυο χρόνια, μην πω περισσότερο, ετοιμάζουν τα περισσότερα, μην πω όλα μόνοι τους. Ψωνίζουν τα υλικά από διάφορα οικονομικά εργαστήρια και με την βοήθεια του διαδικτύου και φίλων συγγενών δημιουργούν.

Το κόστος είναι σαφώς μικρότερο, αλλά όχι πολύ μικρότερο. Η χαρά όμως της δημιουργίας και το τελικό αποτέλεσμα, μένουν αξέχαστα! Οπότε μην νομίζετε ότι θα εξοικονομήσετε πολλά, σίγουρα όμως θα οφεληθείτε.


Έτσι έκανα και για την βάπτιση του Νικόλα που την κάναμε σε μια μικρή ταβερνούλα στο χωριό. Χάρτινο τραπεζομάντηλο και έτσι:) Πάλι καλά ήταν άσπρο, χωρίς πάνω διαφημιστικά του τοπικού κρεοπώλη. Η διακόσμηση του χώρου μου κόστισε πάνω κάτω 50 ευρώ. Δεν ήταν κάτι φοβερό, αλλά ήταν όμορφο. Είχα μπλέ σκούρο,τετράγωνα γκοφρέ χαρτιά, τα οποία και είχα βάλει επάνω στα τραπέζια, διαγώνια. Είχα πάρει κόκκινα φαναράκια με ρεσό τα οποία είχα σε κάθε τραπέζι. Πάνω στο γκοφρέ χαρτί είχα σκορπίσει κόκκινα πετραδάκια. Επιτυχία είχαν οι χαρτοπετσέτες οι οποίες είχαν επάνω ένα καράβι και έγραφαν Νικόλας. Σε αυτές έβαλα τα μαχαιροπήρουνα. Χρειάστηκα μόνο ένα πακέτο. Δυστυχώς δεν ξέρω πόσο κόστιζαν γιατί μου τις χάρισε μια κοπέλα, λίγες μέρες πριν την βάπτιση, που είχαν περισσέψει από την βάπτιση της αδερφής της! Αλλά πόσο να είχε ένα πακέτο, ε; Τέλος είχαμε κόκκινα και μπλέ μεταλιζέ μπαλόνια, δεμένα δυό-δυό, σε διάφορα σημεία. Αυτά! Τόσα λίγα και απλά πραγματάκια, ομόρφυναν και έκανα χαρούμενο τον ούτως ή άλλως όμορφο, χώρο.


Η Νίκη, που το χέρι της πιάνει και που έχει και τα κονέ της με τας Αμερικάς, είχε παραγγείλει να τις φέρουν, οι εκεί θείες της Αγνής, κάτι τσαχπινιές, που δεν είχα ματαδεί. Ειδικά ψαλιδάκια και κόφτες, που άφηναν επάνω στο χαρτί, το σχέδιο που ήθελες! Έτσι έφτιαξε κάτι πανέμορφα σουπλά, σκόρπισε πεταλούδες στα τραπέζια, έφτιαξε όμορφα πομ πομ και ο χώρος έγινε πάρα πολύ όμορφος. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.



Η φίλη μου η Μαίρη είχε χειροποίητες μπομπονιέρες, απο ύφασμα παρακαλώ. Η μαμά της ράβει, οπότε πήρε το ύφασμα που ήθελε με το μέτρο και έφτιαξε πουγκάκια, πάνω στα οποία έβαλε, μεταλλικά μπρελόκ του μίκυ μάους! Τα μαρτυρικά τα έκανε επίσης μόνη της. Πήρε κορδόνι ποντικοουρά, του πέρασε ένα σταυρουδάκι τύπου φίλντισι και έκανε βραχιολάκια. Όλο το καλοκαίρι το φορούσα, ταίριαζε μούρλια με το ρολόι μου!


Μια άλλη φίλη έφτιαξε ΚΑΙ τα προσκλητήρια μόνη της. Σε ένα ορθογώνιο, το μισό ήταν η φωτογραφία του μικρού της με έναν σκούφο μαγειρικής, χιλιο μουτζουρωμένο με σοκολάτα και το άλλο μισό, το κείμενο, που έλεγε κάτι του στυλ, ότι ήδη έχει ξεκινήσει να ετοιμάζει λιχουδιές για την βάπτιση κλπ. Περιττό να σας πω πόση επιτυχία είχε!


Ιδέες να υπάρχουν και η Ελληνίδα, επι κρίσης, μάνα μπορεί να δημιουργήσει!


Να δείτε ένα πολύ μικρό δείγμα.
mpomponieres-vaptisis.net


harrishappenings.gr

texnitissofias.blogspot.gr

texnitissofias.blogspot.gr


Αποθήκες με φτηνά υλικά υπάρχουν πολλές. Αν πάτε στην Ερμού και πάρετε τα κάθετα σοκάκια, μέχρι την Αγίου Μάρκου, θα βρείτε, υλικά για μπομπονιέρες, κουφέτα, ζαχαρωτά και βαπτιστικά.

Εγώ τις δικές μου μπομπονιέρες και το προσκλητήριο τα έφτιαξα στο elxisdoro.gr. Είναι ένα υπόγειο μαγαζάκι, με απίστευτα οικονομικές τιμές. Έχει τα πάντα, και ότι δεν έχει στο βρίσκει. Υπάρχουν αρκετά σαν αυτό, απλά εγώ αυτό είχα κοντά σε εμένα.


Επιστρατεύστε λοιπόν το ιντερνετ, φίλους και συγγενείς και φτιάξτε ότι σας αρέσει, με την δική σας προσωπική πινελιά.

Να εγώ για παράδειγμα, αν δεν είχα κάνει, έστω και αυτά τα λίγα μόνη μου, γιατι θα σας έγραφα τώρα; Θα τα δείχνω και στον Νικόλα μου όταν μεγαλώσει και θα κομπάζομαι όλο περηφάνια:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...