Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Banoffee



Το Σάββατο ήρθε η Νίκη σπίτι και έτσι έφτιαξα ένα banoffee. Βγήκε πολύ νόστιμο, αλλά λίγο λιγωτικό για τα γούστα μου. 
Είναι το αγαπημένο της κουμπάρας μου της Όλγας, οπότε Ολγάκι μιας και έλειπες, έχασες την ευκαιρία σου. Έχουν μείνει λίγα κομμάτια, προλαβαίνεις δεν προλαβαίνεις!

Υλικά:
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
250 γρ. μπισκότα digestive
100 γρ. βούτυρο
μισό ποτήρι χυμός μπανάνα
3 μπανάνες
500 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη άχνη
σκόνη καφέ ή σοκολάτα.

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα κουτιά με το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα και σκεπάζουμε με νερό. Προσοχή, δεν ανοίγουμε τα κουτιά και προσέχουμε συνέχεια να καλύπτονται εξ ολοκλήρου με νερό (συμπληρώνουμε όποτε χρειάζεται). Σιγοβράζουμε για 4 ώρες (βάλτε και άλλα κουτιά μαζί για μελλοντική χρήση).

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μπόλ μαζί με το λιωμένο βούτυρο και το χυμό μπανάνας. Ανακατεύουμε καλά και φτιάχνουμε τη βάση του γλυκού σε ένα τσέρκι τουλάχιστον 20cm διαμέτρου. Προσοχή, η βάση να είναι ομοιόμορφη. Ψηνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς. Βάζουμε στο ψυγείο και περιμένουμε να γίνει το γάλα.

Μετά το 4ωρο ανοίγουμε με προσοχή τα 2 κουτιά ζαχαρούχο (αφήνουμε να κρυώσουν λίγο) και απλώνουμε το περιεχόμενο πάνω στη βάση μας. Βάζουμε στο ψυγείο γιαρ 1 ώρα.

Στη συνέχεια καλύπτουμε με τις μπανάνες που έχουμε κόψει σε φέτες. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να σφίξει και απλώνουμε πάνω από τις μπανάνες. Άλλη μια ώρα στο ψυγείο και πριν το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με σκόνη καφέ ή σοκολάτα.











Κάθε φορά λέω ότι δεν θα βάλω ζάχαρη στην σαντυγί για να μην γίνει τόσο γλυκό, αλλά πάντα το ξεχνάω. Νομίζω ότι δεν χρειάζονται 100 γρ. Δοκιμάστε και μου λέτε, γιατί εγώ μετά από τόσες ώρες που μου πήρε να το φτιάξω, με βλέπω να το φτιάχνω σε 2 χρόνια ξανά!

Εσάς σας αρέσει το banoffee;

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...