Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Future Library: Αυτό το καλοκαίρι γινόμαστε όλοι παιδιά!

"Φέτος το Future Library προτείνει ένα συναρπαστικό και γεμάτο χρώμα καλοκαίρι! Οι 102 βιβλιοθήκες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας προτείνουν έναν κόσμο που τον κάνουν πολύχρωμο τα βιβλία, οι ιστορίες, ο πειραματισμός, η γνώση και η τέχνη" μας αποκαλύπτει η σχεδιάστρια της καλοκαιρινής εκστρατείας ειρήνη Βοκοτοπούλου.

Επισκεφτείτε τη βιβλιοθήκη της γειτονιάς σας και μάθετε το πρόγραμμα εκδηλώσεων που αφορά τη συγκεκριμένη βιβλιοθήκη. 103 βιβλιοθήκες συμμετέχουν στο πρόγραμμα σίγουρα θα υπάρχει και η κοντινή σας βιβλιοθήκη!!!

Από το 2011, που ιδρύθηκε το Future Library, στόχος είναι να μεταμορφωθούν οι ελληνικές δημόσιες βιβλιοθήκες σε μοναδικά κέντρα δημιουργικότητας, καινοτομίας και μάθησης. Μόνο έτσι μπορεί να εγκατασταθεί στη συνείδηση του κόσμου, η σπουδαιότητα του θεσμού των βιβλιοθηκών. Σε όλη την πορεία του μέχρι σήμερα το Future Library, έχει την αμέριστη στήριξη του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” που είναι ο αποκλειστικός δωρητής αυτής της δράσης.

Το 2012, το 1ο έτος του Προγράμματός, εδραιώθηκε η συνεργασία μεταξύ 87 δημοσίων και δημοτικών βιβλιοθηκών σ’ όλη την Ελλάδα και δημιουργήθηκε η αίσθηση εμπιστοσύνης μεταξύ των εταίρων. Έτσι, η Καλοκαιρινή Εκστρατεία του 2012 τράβηξε το ενδιαφέρον του κοινού και πέρασαν από τις βιβλιοθήκες πάνω από 20.000 άτομα, ενήλικες και παιδιά.

Φέτος, στόχος είναι η δημιουργία βιώσιμων συνεργειών και η εδραίωση των βιβλιοθηκών ως κόμβων της κοινότητας και της δημιουργικότητας. Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2013 με κεντρικό μήνυμα “Αυτό το καλοκαίρι γινόμαστε όλοι παιδιά” σας καλεί να κατακτήσετε τη γνώση μέσα από το χρώμα. Για πρώτη φορά, 103 βιβλιοθήκες συνεργάζονται δημιουργώντας προγράμματα δραστηριοτήτων για να ανακαλύψετε νέους τρόπους έκφρασης, να εφεύρετε νέες μορφές ψυχαγωγίας και να πειραματιστείτε με διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης της γνώσης. 

Όλα μέσα από το χρώμα!!!

Και βέβαια, χωρίς την αρωγή των υπαλλήλων των βιβλιοθηκών, των εθελοντών, των συντονιστών του προγράμματος, των εμψυχωτών και μιας πλειάδα πολύτιμων εξωτερικών συνεργατών, αλλά και φυσικά την αμέριστη συμπαράσταση του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2013 δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

Αυτούς τους 3 μήνες, 15 Ιουνίου-15 Σεπτεμβρίου, οι βιβλιοθήκες του Future Library μας περιμένουν για να γίνουμε όλοι παιδιά.

Μάθετε για το πρόγραμμα στο http://www.futurelibrary.gr/ και βρείτε τις βιβλιοθήκες που συμμετέχουν και το πρόγραμμά εκδηλώσεων τους.

Δεν είναι μια σπουδαία πρωτοβουλία για τα παιδιά μας;

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...