Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Κολπάκι: Πως να μάθω το παιδί μου να πίνει με καλαμάκι

Πριν πολύ καιρό, αν θυμάμαι καλά, πέρυσι το καλοκαίρι, προσπαθούσα να μάθω τον Νικόλα να χρησιμοποιεί το καλαμάκι. Μέχρι τότε χρησιμοποιούσε μόνο μπιμπερό και έχοντας βγάλει ήδη δόντια, φοβόμουν μην στραβώσουν. Οι προσπάθειες μου πήγαιναν στον βρόντο. Αντί να ρουφήξει, μασούσε το καλαμάκι.
paidikaiergotherapeia.blogspot.gr

Μέχρι που μια μέρα
ήρθε η νονά του σπίτι μαζί με 1 χυμό amita.
Δεν είχα δοκιμάσει ποτέ, να του δώσω τέτοιους χυμούς, μιας και δεν προσφέρουν και πολλά. Με το που την πήρε στο χέρι του, έβαλε το καλαμάκι στο στόμα και ξεκίνησε να το μασάει. Έλα μου όμως που οι χυμοί αυτοί, είναι σε χάρτινη συσκευασία, με αποτέλεσμα, έτσι όπως το κρατούσε να το πιέζει και να βγαίνει ο χυμός από το καλαμάκι. Ε δεν ήθελε πολύ! Με το που κατάλαβε ότι έχει κάτι γευστικό εκεί μέσα άρχισε να ρουφάει. Αυτό ήταν! Μάθαμε το καλαμάκι, τόσο απλά!

Και μια σχετική - άσχετη πληροφορία, για τους χυμούς αυτούς και γενικά όλα τα προϊόντα που είναι μέσα σε χάρτινη συσκευασία. Αν θέλετε το παιδί σας να πίνει χωρίς να λερώνεται, υπάρχουν οι παρακάτω σκληρές συσκευασίες, μέσα στις οποίες μπαίνει η χάρτινη συσκευασία, και έτσι γλιτώνουμε τους λεκέδες;)


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...