Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Mini Tennis



Όταν ξεκίνησε ο Νικόλας το σχολείο μας ενημέρωσαν για μια δραστηριότητα η οποία ήταν προαιρετική. Η δραστηριότητα αυτή ήταν το Mini Tennis. Η αλήθεια είναι ότι ήμουν επιφυλακτική και αναρωτιόμουν πως ένα παιδί, τότε 2,5 χρονών θα παίξει τέννις. Τελικά αποφασίσαμε να πάρουμε μέρος στην δραστηριότητα αυτή και έτσι την προηγούμενη εβδομάδα, λάβαμε πρόσκληση από τον παιδικό σταθμό για την ετήσια επίδειξη.
Όλη την χρονιά ο Νικόλας, παρόλο που είναι παιδί που με δυσκολία του αποσπώ πληροφορίες για το πως περνάει σχολείο, μας μιλούσε για τον κ.Χρήστο που του κάνει τέννις και μας έλεγε ότι του αρέσει. Όταν πήγαμε στην σχολική επίδειξη περίμενα με ανυπομονησία να δω τι ήταν αυτό που έκανε όλη την χρονιά ο Νικόλας και αν είχε αποτέλεσμα. Αυτό που είδα με άφησε με το στόμα ανοιχτό και συγκινημένη!
Συγκινημένη που έβλεπα το παιδάκι μου, να τα καταφέρνει τόσο καλά!
Στην αρχή τα παιδάκια πήραν τις θέσεις τους και έκανα ζέσταμα και διατάσεις. Ήταν τόσο διασκεδαστικό να βλέπεις τα μικρούλια να ακολουθούν με χαρά τις οδηγίες της γυμνάστριας!
Και ήρθε η σειρά του τέννις. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε δυο γραμμές και δυο δυο τρέχανε μπροστά στο δίχτυ, βάζανε τα ποδαράκια τους στα σημαδάκια που υπήρχαν στο γρασίδι, έπιαναν σωστά την ρακέτα και απέκρουαν, ανάλογα με την κίνηση που έκαναν κάθε φορά, τα μπαλάκια που πετούσε η γυμνάστρια. Βολέ, σερβίς και καρφί.
Την πρώτη μπαλιά την έχασε ο Νικόλας την επόμενη όμως την πέτυχε για τα καλά και εγώ άρχισα να χοροπηδάω και να φωνάζω επευφημίες!
Ναι είχε μάθει αυτά που έπρεπε. Ναι είχε γίνει δουλειά. Ναι ήταν καταπληκτικός, στα δικά μου μάτια:)
Μετά ήρθε η ώρα του χορευτικού. Περιττό να σας πω ότι τόση ώρα συγκρατούσα τα δάκρυα μου με κόπο. Στο χορευτικό δεν τα κατάφερα. Ήταν η πρώτη φορά που τον έβλεπα να χορεύει τόσο ωραία. έκανε όλες τις κινήσεις που τους έδειχνε η δασκάλα και κρυφοκοιτούσε να δει αν τον βλέπουμε. Όλη την ώρα χαμογελούσε και το ευχαριστιόταν με την ψυχή του! 
Για εμένα ήταν η πιο ωραία εκδήλωση του σχολείου! Πριν λίγες ημέρες είχαμε πάει στην γιορτή του καλοκαιριού όπου τα παιδιά μας ήταν με στολές και μας παρουσίασαν χορευτικά στο θέατρο του δήμου μας. Ήταν πολύ όμορφα και οργανωμένα, αλλά η επίδειξη του mini tennis, ίσως επειδή δεν είχα ξαναδεί, ίσως επειδή έβλεπα συνέχεια το δικό μου παιδί, ίσως επειδή κάνανε αυτά που κάνανε, ήταν διαφορετική και μου έμεινε αξέχαστη.
Μακάρι να μπορούσα να σας βάλω βιντεάκια, να δείτε τι χαριτωμένα ήταν όλα τα παιδιά!
Οπότε πλέον λέω ναι στο mini tennis, ναι στις αθλητικές δραστηριότητες σε μορφή παιχνιδιού. Γίνεται δουλειά και έχουν αποτέλεσμα!
Το παιδί που πήγε 2,5 ετών στον παιδικό είναι διαφορετικό από αυτό που σε λίγο θα αποφοιτήσει.
Ειδικά ψυχοκινητικά βλέπω τεράστια βελτίωση. Δεν ξέρω αν το οφείλω στις δραστηριότητες που κάνει, Δεν ξέρω αν θα συνέβαινε ούτως ή άλλως. Ξέρω ότι όλα αυτά τον ωφέλησαν πολύ και μας έκαναν περήφανους αλλά και να πιστέψουμε περισσότερο σε αυτόν.

Τι είναι το Μini Tennis (πηγή infokid.gr)
Σήμερα, ένα από τα πιο πρωτοποριακά αθλητικά προγράμματα στην Ελλάδα, που απευθύνεται μάλιστα και σε πολύ μικρά παιδιά είναι το mini tennis. Τα παιδιά που θα κλείσουν τα 21/2 μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, τα οποία γίνονται με τη μορφή παιχνιδιού για να μπορούν άνετα να συμμετέχουν τα παιδιά, τα οποία έτσι μαθαίνουν με έμμεσο τρόπο τις βασικές αρχές του αθλήματος. Βέβαια, μην περιμένετε τα παιδιά σ’ αυτή την ηλικία να διδαχθούν τις ίδιες τεχνικές ακόμη και με ένα παιδί του Δημοτικού σχολείου. Όπως μας εξηγεί η κ. Μαρία Γαρμπή, ιδρύτρια της Mini Tennis S.A., η οποία έχει φέρει αυτή τη μοναδική μέθοδο διδασκαλίας στον ελλαδικό χώρο, με πολυετή πείρα και εξειδίκευση στην διδασκαλία του αθλήματος, «το mini tennis είναι ουσιαστικά αυτό ακριβώς που υποδηλώνει το όνομά του: μία προσαρμογή του δημοφιλούς αθλήματος στα μέτρα των μικρών του φίλων». Η μέθοδος διδασκαλίας για παιδιά ηλικίας 21/2- 6 ετών που εισήγαγε η κ. Γαρμπή μυεί τα παιδιά στις τεχνικές του τένις μέσα από μια παιγνιώδη μορφή, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση ειδικά εκπαιδευμένων προπονητών. Πρόκειται για την πιο διασκεδαστική και πρωτότυπη μέθοδο εκμάθησης τένις με πολύχρωμο και πλούσιο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Παιδικές ρακέτες, χρωματιστά μπαλάκια, όλα προσαρμοσμένα στη δική τους ηλικία δίνουν το έναυσμα για άσκηση μέσα από το παιχνίδι. Οι ασκήσεις, αποτελούνται από μικρές ιστορίες και αποστολές, που εκτελούνται με ενθουσιασμό, βοηθώντας τα παιδιά να αφομοιώσουν τις κινήσεις.
via



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...