Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Ταξίδι με το αυτοκίνητο – Πως θα κρατήσουμε ήρεμα τα παιδιά!


Μια το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που έφτασε, μια οι καλοκαιρινές εξορμήσεις  που πλησιάζουν… νομίζω πως όλοι έχουμε στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας ερωτήματα που αφορούν τα παιδιά μας και το ταξίδι:

via

  • Να ξεκινήσουμε νωρίς το πρωί που δεν γκρινιάζει;
  • Να ξεκινήσουμε αργά το βράδυ ή το μεσημέρι για να κοιμηθεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού;
  • Να πάρουμε σνακς για να τρώει και να μην γκρινιάζει;
  • Τι παιχνίδια να πάρουμε για το αμάξι ώστε να μην βαρεθεί;


Ξέρω πώς τα ταξίδια με τα μικρά μας δεν είναι και τόσο εύκολη ιστορία. Ειδικά όταν είναι πολύωρα όπου κουράζονται τα παιδιά και εμείς καταλήγουμε να υψώσουμε τη φωνή για να ηρεμήσουν. Όμως σίγουρα υπάρχουν κάποιες συνήθειες που βοηθούν στο να μείνουν ήρεμα ή να απασχοληθούν μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό μας.

Πάρτε υγιεινά σνακ και αποφύγετε τροφές πλούσιες σε ζάχαρη. Όσο κι αν προτιμούν τα μπισκότα και άλλα γλυκίσματα ενδέχεται να τους χαρίσουν περισσότερη ενέργεια με αποτέλεσμα να είναι συνεχώς ανήσυχα. Ας επιλέξουμε υγιεινά σνακ, φρούτα και σίγουρα δεν θα χάσουμε!

Παιδικά τραγουδάκια! Μπορεί να έχουμε κουραστεί με τα παιδικά τραγούδια αλλά οι εν λόγω συνθέσεις κρατούν σε ηρεμία τα λιλιπούτεια ανθρωπάκια μας. Ακούγοντας τα αγαπημένα τους τραγούδια, αυτά δηλαδή που μόλις ακούσουν σκάνε ένα τεράστιο χαμόγελο, σίγουρα θα τα ηρεμήσουν και γιατί όχι ας τραγουδήσουμε μαζί τους!

Καθρέφτη στο αυτοκίνητο ώστε το παιδί να μπορεί να βλέπει το πρόσωπό μας. Έτσι, δεν θα χρειάζεται συνεχώς να γυρνάμε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και το παιδί θα μπορεί να παρακολουθεί τις εκφράσεις μας και θα ηρεμεί!

Μικρές στάσεις. Ιδιαίτερα, εάν το ταξίδι είναι μακρινό, καλό είναι να υπολογίσουμε λίγο χρόνο για στάσεις. Καλό είναι να τους αλλάξουμε την πάνα ώστε να νιώσουν άνετα, να πιούμε έναν καφέ ώστε να ξεμουδιάσουν και τα παιδιά. Μια ωραία επίσης ιδέα είναι να σταματήσουμε σε ένα όμορφο τοπίο και κλικ πάρτε και μια φωτογραφία!

Χώρο στο πίσω κάθισμα. Όταν το παιδί είναι ανήσυχο, η λύση του να μεταφερθούμε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου μαζί του μερικές φορές βοηθάει. Κάνοντάς του παρέα, παίζοντας ένα παιχνίδι ξεχνιούνται και έτσι είτε έχουμε φτάσει στον προορισμό μας είτε έχουν αφεθεί στην αγκαλιά του Μορφέα!
via

Εσείς έχετε κάποιο tip που κάνετε για να μένουν ήρεμα στο αυτοκίνητο; 

Καλό σας ταξίδι!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...