Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Η Βάφτιση του Χαράλαμπου - Sail away


Το τριήμερο που πέρασε είχαμε πάει στην Κεφαλονιά για τη βάφτιση του ανιψιού μου. Ο αδελφός μου βάφτισε το γιό του, τον σχεδόν ενός έτους Χαράλαμπο. Περάσαμε υπέροχα! Όλα ήταν πολύ οργανωμένα και φροντισμένα με αγάπη. Καμαρώσαμε το μωρό και χαρήκαμε την παρέα των συγγενών και φίλων που παραβρέθηκαν.

Το θέμα ήταν ναυτικό. Τι άλλο; Sail away!
Καλοκαιράκι είναι, σε νησί έγινε, αγοράκι ο πρωταγωνιστής... οπότε έδεσε τέλεια, με το μπλε, to άσπρο και το κόκκινο να κυριαρχούν!

Στη διακόσμηση του τραπεζιού χρησιμοποιήσαμε το δώρο που είχα κερδίσει από το Kudos και το αγαπημένο blog της Σίνας Είμαι Παιδί. Όταν είχα παίξει στο διαγωνισμό είχα σκεφτεί τη βάφτιση του Χαράλαμπου, οπότε ήρθε γάντι! Βέβαια, η μαμά – Θάλεια έβαλε το χεράκι της και σε πολλά- πολλά άλλα όμορφα πράγματα, βάζοντας το στυλ και το γούστο της παντού.

Πάμε λοιπόν... ας σαλπάρουμε!


Το κουτί για τα βαφτιστικά, τη λαμπάδα, τα κεράκια, το πουγκί για το σαπούνι, το μπουκαλάκι με το λάδι και τα μαρτυρικά έφτιαξε μόνη της η Βασιλική (η κοπέλα του νονού). Ένα ξύλινο κουτί του οποίου έντυσε το καπάκι με ύφασμα και ζωγράφισε μόνη της! ένα καραβάκι ίδιο με αυτό από το προσκλητήριο
via
Και βέβαια ένα ίδιο καραβάκι-μαξιλαράκι για τη λαμπάδα. Καταπληκτική δουλειά και υπέροχο το αποτέλεσμα.



Στο τραπέζι μπήκαν τα σουπλά από το Kudos με τη χαρτοπετσέτα στο ίδιο θέμα. 
Η μπομπονιέρα τοποθετήθηκε στο τραπέζι μιας και όλοι οι καλεσμένοι θα παραβρίσκονταν και στο τραπέζι. Ένα μεταλλικό καραβάκι-μαγνητάκι δεμένο σε βουάλ ιστό μπλε σκούρο.


Ένα ακόμα διακοσμητικό από το Kudos για το κεντρικό τραπέζι. Βασιλικός διακοσμημένος με άγκυρες και τούλια. Όσο για τα ποτηράκι με τις βαρκούλες αυτά τα φτιάξαμε με τη Θάλεια, από μια ιδέα που είχα βρει στο  Pinterest αλλά τελικά αρκετά αλλαγμένη και προσαρμοσμένη. Την κατασκευή τους θα σας τη δείξω σε μια επόμενη ανάρτηση (κλικ εδώ).


Τα βαρκάκια μπήκαν κατά μήκος όλων των τραπεζιών.


Εδώ είναι το βιβλίο των ευχών ασορτί με τις μπομπονιέρες το οποίο γέμισε με ευχές και όμορφα λόγια για το μικρό Χαράλαμπο και τους γονείς του!


Τοποθετημένο σ' ένα τραπέζι στολισμένο με λευκό τραπεζομάντιλο και ράνερ δίχτυ και πολλά  - πολλά γλυκίσματα. Γαλάζιες και μπλε μαρέγκες και αμυγδαλωτές μπουκίτσες.


Και τέλος μπισκότα σωσίβια από το Kudos. Όλα νοστιμότατα!


Στο πλάι στο τραπέζι αυτό, ένα μεγάλο φανάρι διακοσμημένο και αυτό στο Sail away θέμα. Το ψαράκι και το γράμμα Χ είναι από τα wood crafts του άντρα μου.


Να' το και το χρυσόψαρο! Πως γίνεται να λείπει από το Sail away πάρτι; Με ένα ακόμα γράμμα Χ, ζωγραφισμένο από τα μαγικά χέρια της Αθηνάς.




Κατά μήκος όλου του μαγαζιού τοποθετήθηκαν λευκές μπάλες με κορδέλες που διακόσμησε η Θάλεια κρεμώντας αστερίες και ξύλινα ψαράκια.


Και αφού σας άνοιξα την όρεξη για καλοκαίρι, θάλασσα και νησιά... θα σας κεράσω μαρέγκες μέσα από ένα κοχύλι... και σας δροσίσω με μια τέλεια λεμονάδα με φύλλα δυόσμου!



Να ζήσεις Χαράλαμπε! 
Να είσαι πάντα γερός και τυχερός και να κάνεις περήφανους τους γονείς σου!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...