Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Ζωγραφίζουμε με πινέλα από τη φύση


Καλημέρα! Καλή εβδομάδα!

Όταν πρωτοείδα αυτά τα φυσικά πινέλα ήθελα πάσει θυσία να τα δοκιμασω με την Αγνή. Αμέσως στο μυαλό μου κατέστρωσα σχέδια για το μάζεμα των φυσικών υλικών με τα οποία θα φτιάχναμε τα πινέλα, το τεράστιο άσπρο χαρτόνι που θα γίνόταν ο καμβάς και τα χρώματα που είχα ήδη στο ντουλάπι με τις δραστηριότητες της Αγνής. 
Το πρώτο λοιπόν, κρίσιμο βήμα είχε γίνει! 'Ολα ήταν μέσα στο μυαλό μου οργανωμένα και ετοιμα προς υλοποίηση. 

Ένα καλοκαιρινό απόγευμα, βρήκα την ευκαιρία να πάμε στον πίσω κήπο του σπιτού στο χωριό και να κόψουμε κλαδάκια και λεπτά κλαδάκια με φύλλα διαφορετικών ειδών, σε διάφορα σχήματα και μεγέθη. Καταλήξαμε ετσι να διαλέξαμε τριών ειδών φύλλα για να έχουμε διαφορετικού τύπου πινέλα. Βοήθησε βέβαια και το γεγονός ότι ο κήπος είχε γεμίσει διάφορα φυτά που είχαν γιγαντώσει οπότε είχαμε ποικιλία!!!

Με λίγο σχοινί έδεσα τα μπουκετάκια των φύλλων πάνω στα κλαδάκια και τα πινέλα ετοιμάστηκαν στο λεπτό! Η Αγνή εμενε να με κοιτάζει με απορία.

Τα χρώματα διαλύθηκαν με λίγο νερό και τοποθετήθηκαν πάνω σε πλαστικά πιατάκια ώστε να μπορούν να μπαίνουν τα τεράστια  πινέλα.

Όλα ήταν έτοιμα!!!
Ωρα για ζωγραφική και δημιουργία λοιπόν!

Η Αγνή πήρε τα πινέλα, τα βούτηξε στα χρώματα και ξετρελλάθηκε.




Πραγαματικά ήταν μια δραστηριότητα δημιουργική που απαιτουσε την φαντασία και την περιέργεια του καλλιτέχνη. Κάθε πινελιά ήταν και μια αφορμή για εξερεύνιση. Τα φυσικά πινέλα μετέφεραν στο χαρτόνι τα χρώματα με τόσο διαφορετικό τρόπο, χωρίς περιορισμους ή προσδοκίες.
Κάθε πινέλο δημιουργούσε το δικό του διαφορετικό αποτύπωμα στο χαρτί αναλογα με τα φύλλα από τα οποία είχε δημιουργηθεί. 
Ήταν μια πραγματικά δημιουργική και ξεχωριστή εμπειρία η χρήση διαφορετικων υλικών στην παιδική ζωγραφική.


Και ειδού το έργο της Αγνής!

Είναι βέβαιο ότι θα ξαναζωγραφίσουμε με φυσικά πινέλα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...