Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Κουλουράκια με Πετιμέζι




Κάθε χρόνο παίρνω μούστο από την Κεφαλονιά και πέρα από τις νοστιμότατες μουσταλευριές που φτιάχνω, κρατάω λίγο για να φτιάξω και ένα μπουκαλάκι πετιμέζι.
Ψάχνοντας στο διαδικτυο για συνταγές με πετιμέζι έπεσα πάνω σε αυτή. Και τότε συνειδητοποίησα ότι το cretan gastronomy είναι η τρίτη φορά που με κερδίζει για τις συνταγές του και τις αναλυτικές του οδηγίες. Πραγματικά, αν ακολουθήσετε κατά γράμμα τις οδηγίες της συνταγής, η επιτυχία της είναι σίγουρη.

Δεν θα παραθέσω εδώ τα υλικά, και την εκτέλεση της συνταγής μιας και μπορείτε να τα βρείτε κατευθείαν από την ίδια την Βαγγελιώ. Όμως θα σας πω για τη δική μου εμπειρία εκτελώντας τη συνταγή για τα πιο νόστιμα κουλουράκια με πετιμέζι.

Η προετοιμασία της ζύμης ήταν πάρα πολύ εύκολη. Να φανταστείτε το ανακάτεμα κατά μεγάλο μέρος το έκανε η Αγνή!






Τα κουλουράκια πλάθονταν πανεύκολα με μια ζύμη που δεν κολλούσε καθόλου. Ομολογώ πως μου έκανε τεράστια εντύπωση πόσο "σωστή" ήταν η ζύμη και πόσο εύκολα πλάθονταν τα κουλουράκια.
 

Το αποτέλεσμα δε , εκπληκτικό και νοστιμότατο!!!
Αν και η συνταγή είναι από την Κρήτη ήθελα να της δώσω μια Κεφαλλονίτικη "πινελιά", όπου οι ντόπιες παλιές νοικοκυρές περιέχυναν τα μουστοκούλουρα με πετιμέζι.


Αν έχετε μούστο, σας προτείνω ανεπιφύλακτα να φτιάξετε κουλουράκια με πετιμέζι. γίνονται πανεύκολα και γευστικότατα!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...