Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

I love Babywearing

Λατρεύω το babywearing! Μου την δίνει που πλέον δεν μπορώ να κουβαλήσω τον Νικόλα στο μάρσιπο! Κοντεύει 12 κιλά πια και έτσι δεν αντέχω για πολύ ώρα.
Ξεκινήσαμε babywearing από τότε που ο Νικόλας ήταν κάπου 40 ημερών.
Έχουμε πάει με το μάρσιπο στο σούπερ μάρκετ, στις κούνιες, βόλτες, εκδρομές, στην θάλασσα, στο βουνό, στο χωριό, στις διακοπές ΠΑΝΤΟΥ! Έχουμε θηλάσει, κοιμηθεί και βολτάρει μέσα σε αυτό.


Ειδικά όταν είχα την άδεια, μετά την γέννα ήταν η καλύτερη μας! Τον έβαζα μέσα και κάναμε μαζί τις δουλειές στο σπίτι, αλλά και έξω από αυτό!
Όποια μαμά έχει κάνει babywearing μπορεί να καταλάβει την κουκουβαγιο-περηφάνια όταν η περαστικοί μας έβλεπαν φορτωμένες με ψώνια και ένα μωρό αγκαλιά και έκαναν σχόλια του στύλ: "Αχ δεν το πιστεύω, έχει ένα μωρό εκεί μέσα!"

Έχουμε δοκιμάσει πολλά από τα μάρσιπο τις αγοράς, όπως βλέπετε και στην φωτογραφία! SlingEzee, Chicco και τέλος το αγαπημένο μας αστεράκι της Στέλλας.
Στο SlingEzee μου άρεσε πολύ το ύφασμα! Ακαταμάχητο! Ήταν τύπου ring sling. Αλλά ή το πήρα μικρό, γιατί αυτά βγαίνουν σε μεγέθη σε αντίθεση με το αστεράκι, ή απλά δεν ήταν "καλό μάρσιπο". Αυτό το λέω γιατί εμένα τουλάχιστον δεν με έκανε να νοιώθω άνετα φορώντας στο, ειδικά όταν μεγάλωσε ο μικρός.
Το Chicco το πήραμε γιατί κάπου το είχαμε πετύχει πολύ φτηνά και έτσι το πήρα για να δω μήπως είναι πιο βολικό από το SlingEzee. Το ένοιωθα πιο βολικό αλλά ήταν πιο κουραστικό. Αυτό νομίζω ότι οφείλεται στο ότι το μωρό είχε λάθος στάση μέσα σε αυτό και δεν μοιραζόταν το βάρος σωστά.
Το αστεράκι ήταν το αγαπημένο μας και δυστυχώς μάθαμε για αυτό στο τέλος! Το αστεράκι ήταν τύπου mei tai. Εντάξει ότι και να πω είναι λίγο! Το λιώσαμε! Στην προτελευταία φωτογραφία (αγνοήστε την ασχήμια της κουτσοδόντας μάγισσας) κάνουμε παρέλαση σε καρναβάλι το οποίο διήρκεσε 1 ώρα! Χοροπηδούσαμε και δεν κουραστήκαμε καθόλου!

Προτρέπω και συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλες τις μαμάδες να δοκιμάσουν να φορέσουν τα μωρά τους! Τα οφέλη είναι πολλά και για τους δύο!

  • Τα μωρά κλαίνε λιγότερο όταν τα «φοράμε».
  • Βοηθάμε τη νοητική τους ανάπτυξη.
  • Βοηθάμε τη συναισθηματική τους ανάπτυξη.
  • Βοηθάμε τη σωματική τους ανάπτυξη.
  • Έρευνες σε πρόωρα μωράκια έδειξαν ότι όταν οι μαμάδες τους τα "φοράνε", παίρνουν περισσότερο βάρος από μωράκια που δεν απολαμβάνουν αυτή τη "ζεστασιά".
  • Το να φοράς το μωρό σου βοηθάει σε περιπτώσεις παλινδρόμησης και κολικών.
  • Τα παιδιά με αναπηρία ή νοητική υστέρηση ωφελούνται ιδιαίτερα από το babywearing. 
  • Γονείς με κινητικά προβλήματα μπορούν επίσης να βρουν μια σημαντική βοήθεια στο babywearing.
Διαβάστε τα πάντα για το babywearing εδώ!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...