Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Τι προδιαγραφές πρέπει να πληρεί ένα μπιμπερό;




Όλοι έχουμε ακούσει για τα επικίνδυνα χημικά που βρίσκονται στα περισσότερα υλικά αγαθά και για τις άσχημες επιπτώσεις στα παιδιά. Γι' αυτό το λόγο πρέπει να επιλέγουμε BPA free μπουκάλια, που είναι ασφαλή.
Ας δούμε λοιπόν, τι επιλογές έχουμε...



Τι υλικό να επιλέξω;

Επιλέξτε γυάλινα μπιμπερό και όχι πλαστικά. Το γυαλί δεν περιέχει τα χημικά του πλαστικού. Αν όμως, πάρετε πλαστικά προσοχή να έχουν την ένδειξη 'BPA free'.

Τι μέγεθος να πάρω;

Υπάρχουν μικρά μπιμπερό για νεογέννητα, αλλά προτείνω να πάρετε το μεγάλο μέγεθος, μιας και τα μωρά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα! Έτσι, θα εξοικονομήσετε και χρήματα. Όχι βέβαια τόσα όσα θα εξoικονομούσατε θηλάζοντας :)

Τι θηλή πρέπει να έχει το μπιμπερό;

Υπάρχουν 2 υλικά από τα οποία φτιάχνονται οι θηλές μπιμπερό. Από σιλικόνη και από καουτσούκ. Επιλέξτε με σιλικόνη μιας και το καουτσούκ έχει συνδεθεί με αλλεργίες και διάφορα άλλα. Τα μικρά μωρά πρέπει να χρησιμοποιούν θηλές με μικρή τρυπούλα, έτσι ώστε να καταβάλουν προσπάθεια για να πιούνε γάλα, ενώ τα μεγαλύτερα χρειάζονται θηλές με μεγαλύτερες τρύπες.

Πως αποστειρώνω το μπιμπερό;

Η αποστείρωση είναι απαραίτητη μέχρι τους 6 μήνες. Ο κλασικός τρόπος αποστείρωσης είναι ο πιο ασφαλής. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι νερό και τα υλικά που θέλουμε να αποστειρώσουμε και το αφήνουμε να βράσει. Πολλοί αποστειρώνουν με τα μικροκύματα, αλλά δεν τα συνιστώ.
Φυσικά υπάρχουν και οι αποστειρωτές, που πλέον πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές.
Οι αποστειρωτές αλλά και οι κατσαρόλες στις οποίες αποστειρώνουμε  συχνά πιάνουν άλατα, τα οποία φεύγουν πολύ εύκολα, αν βάλετε και βράσετε εκεί μέσα λευκό ξύδι.

Μιας και μιλάμε για μπιμπερό, ας ξαναθυμηθούμε το Calma της medela που είναι ένα από τα καλύτερα του είδους για νεογέννητα.

Όλα τα επώνυμα μπιμπερό έτσι κι αλλιώς είναι καλά, ελεγμένα και ασφαλή για τα μωρά σας!
Η επιλογή είναι δικιά σας...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...