Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Βαλίτσα μαιευτηρίου

Επειδή η στιγμή που συνειδητοποιείς ότι  "αααααααα γεννάω", δεν έχει καμία σχέση με τις ταινίες του Hollywood, που είναι όλες τους στην πένα, ακολουθεί μια λίστα με το τι πρέπει να έχεις μαζί σου στην βαλίτσα του μαιευτηρίου, έτσι ώστε να μην τρέξει στο σπίτι να φέρει πράγματα ο άντρας σου πάνω από 2 φορές! Γιατί 2 φορές θα πάει σίγουρα! χιχιχι

septemberblueblog.com

  1. Βιβλιάριο ασφάλισης ιδιωτική και δημόσιας
  2. Ρολόι για να μετράς τις συσπάσεις
  3. Συχνά αναφερόμενο σε τέτοιες λίστες είναι το ενυδατικό χειλιών. Λένε ότι ξεραίνοντε πολύ. Εμένα δεν μου έτυχε.
  4. Πυτζάμες - Νυχτικό. Προσοχή, νούμερο για όταν ήσασταν κάπου 5-6 μηνών. Όχι σαν εμένα που τις πήρα τεράστιες και ντρεπόμουν να κυκλοφορήσω:) Το νυχτικό βολεύει τις πρώτες 2 μέρες, ειδικά σε καισαρική, για να μην ταλαιπωρείστε να βγάζετε παντελόνι και πονάτε. Μετά είναι οκ και οι πυτζάμες. Επίσης αν θηλάσετε, προσοχή να μπορεί να βγει το στήθος άνετα. Δηλαδή να είναι με κουμπάκια, με βαθή V ή κρουαζέ.
  5. Ρόμπα. Είχε μια στο απέναντι κρεββάτι μια νυχτικιά με σετ ρόμπα... μούρλια! την μάτιασα λέμε! Ήταν πολύ στυλάτη και όχι λετσάκι σαν εμένα:) Πέρα απο την πλάκα, βολεύει αν είστε τύπος που θέλετε να σουλατσάρετε στους διαδρόμους ή στην καφετέρια.
  6. Εσώρουχα. Εντάξει δίνουν από το μαιευτήριο κάτι δικτυωτά λαστιχένια μιας χρήσεως, που θα συμβούλευα να φορέσετε τις 2 πρώτες μέρες (δεν μπαίνω σε σιχαμένες λεπτομέρειες), αλλά είναι καλό να έχετε και δικά σας για πιο μετά ή γιατί μπορεί να μην σας βολεύουν τα μιας χρήσεως. Όχι string και έξαλλα. Αυτά μόνο η Cardasian θα τα έβαζε. Αερόστατο στυλ. Είναι τέλεια!
  7. Σερβιέτες λοχείας. Δίνουν και στο μαιευτήριο αλλά λίγες. Πάρτε ένα πακέτο.
  8. Σαγιονάρες, έτσι ώστε να μην κάνετε μπάνιο στην μπανιέρα του νοσοκομείου ξυπόλητη.(μπλιαχ)
  9. Παντόφλες και κάλτσες για το πέρα δώθε.
  10. Αφρόλουτρο, σαμπουάν, μαλακτική και καθαριστικό για την ευαίσθητη περιοχή που ίσως έχει ράμματα. Όχι betadine δεν κάνει.
  11. Οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα κλπ
  12. Αποσμητικό
  13. Πιστολάκι. Αν και συνήθως οι περισσότερες κάνουμε υπομονή μέχρι να λουστούμε σπιτάκι μας. Κοτσίδα και άγιος ο θεός.
  14. Και μιας και είπα κοτσίδα, αν έχετε μακρυά μαλλιά, κοκκαλάκια και τα διάφορα.
  15. Επιθέματα στήθους. Καλό είναι να βρείτε βαμβακερά ή μεταξωτά πλενόμενα. Έτσι αναπνέει το στήθος. Αλλιώς του εμπορίου.
  16. Σουτιέν θηλασμού. Δεν χρειάζεται να πάρετε πανάκριβα. Έχει και το H&M. Προσοχή στο μέγεθος. Το στήθος μεγαλώνει κατά τον θηλασμό και επανέρχεται μετά από κάποιο καιρό. Μπόλικο καιρό...
  17. Φωτογραφική, mp3 player, Κινητό και όλα αυτά μαζί με φορτιστές. Προσοχή στις κλοπές...
  18. Κάποιο βιβλίο ή περιοδικό, αν και μάλλον θα είστε λιώμα!
  19. Κρυμμένα snack!
  20. Ψιλά
  21. Ρούχα εξόδου για το μωρό (πλυμμένα). Εσώρουχο, φορμάκι και κουβερτούλα. Δεν χρειάζονται πιο πολλά. Ένα ασανσέρ θα κατεβείτε, θα σας περιμένει ο χαζομπαμπάς πανικόβλητος απ'έξω με το κλιματιστικό στο φουλ. Θα σας αφήσει έξω από την εξώπορτα, μην πω δηλαδή πάνω στο πεζοδρόμιο, πάνω στην εξώπορτα και θα μπείτε σε άλλο ένα ασανσέρ. Αυτό ήταν. Δεν χρειάζεται να το ντύσετε λες και πάει στα χιόνια.
  22. Ρούχα εξόδου για εσάς. Μην ξεχνάτε ότι κάθε μαμά που έχει δει τον Ρουβά και την άλλη....(και καλά δεν θυμάμαι το όνομα της) να βγαίνει από το μαιευτήριο, έχει σχεδιάσει με τι συνολάκι θα βγει. Άλλωστε μια πρώτη φωτογραφία επιβάλλεται!
  23. Μπλοκάκι να σημειώνεται ότι σας κατέβει για να τα γράψετε μετά στο βιβλίο αναμνήσεων του μωρού.
  24. Κάθισμα αυτοκινήτου. Δεν μπαίνει στην βαλίτσα αλλά πρέπει να το έχετε ήδη εγκατεστημένο πριν γεννήσετε.
  25. Πετσέτες για το μωρό. Μια για το μπάνιο του και 1-2 μικρά πετσετάκια για την αλλαγή της πάνας.
Όπως και να έχει μην αγχώνεστε, να είστε σίγουρες ότι θα υπάρχει κάποιος να σας φέρει ότι θελήσετε αν το έχετε ξεχάσει. Εσείς απλά απολαύστε το!

Ξέχασα κάτι; Για πείτε τι άλλο μπορεί να φανεί χρήσιμο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...