Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Εντυπώσεις από το σεμινάριο του μητρικού θηλασμού

Το σεμινάριο του μητρικός θηλασμός που είχαμε ανακοινώσει πραγματοποιήθηκε σήμερα με πολύ μεγάλη επιτυχία απ'όσο κατάλαβα!
Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη και ο χώρος γέμισε με φουσκωμένες κοιλίτσες, θηλάζουσες μανούλες και μικρά μπεμπάκια. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στο μητρικός θηλασμός για την ενέργεια του αυτή αλλά και για την γενική του συνεισφορά στο θέμα θηλασμός!

Τον Μάρτιο θα γίνει άλλο ένα σεμινάριο. Όσες δεν πήγανε σε αυτό μην το χάσουν. Πραγματικά αξίζει και μάλιστα να πάτε με τους συζύγους σας. Υπήρχε συμμετοχή αντρών, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στο σεμινάριο κάνοντας ερωτήσεις. Μπράβο!

Στο σεμινάριο ειπώθηκαν πολλά πράγματα περί θηλασμού και απαντήθηκαν πολλές ερωτήσεις. Η κ. Gabi Groupe Κανελλοπούλου ήταν καταπληκτική, αμεσότατη και κατατοπιστική!

Πήραμε και τα δωράκια μας:) Θάλεια δικό σου!

Για τον μητρικό θηλασμό, νόμισα ότι ήξερα τα πάντα. Να όμως που πάντα υπάρχει κάτι νέο να μάθεις. Θα σας πω λοιπόν μερικά tips που δεν ήξερα και έμαθα σήμερα!
  • Το λάχανο, ΝΑΙ το λάχανο που κάνουμε λαχανοντολμάδες, ανακουφίζει το πρησμένο με γάλα στήθος! Κόβεις ένα κομμάτι και το βάζεις επάνω μέσα από το σουτιέν. Φοβερό;
  • Και μιας και πιάσαμε το φαΐ.. Το κρεμμύδι, αν το τρίψεις και το βάλεις σε λίγο απορροφητικό χαρτί και το ακουμπήσεις στο στέρνο, πάνω από το στήθος και στην γενική περιοχή βοηθάει στην αποσυμφόρηση της μπουκωμένης μύτης του μωρού ενόσω θηλάζει!!!!
  • Το rooming-in, αλλά και την πρώτη επαφή με το μωρό την στιγμή που θα γεννήσεις αλλά και για το επόμενο δίωρο, μπορείς και πρέπει να την ζητήσεις κατά το check-in και είναι καλό να το έχεις ζητήσει από τον γιατρό, μαία από πιο νωρίς.
  • Όσο το μωρό είναι στο μαιευτήριο, μπορείς να ζητήσεις από τον παιδίατρο που θα το ελέγχει καθημερινά να ελέγξει τον χαλινό της γλώσσας και αν θέλει κόψιμο, μπορείς να κανονίσεις να κοπεί επιτόπου (σχήμα λόγου το επιτόπου, εκείνες τις μέρες εννοώ). Έτσι γλυτώνεις μελλοντικό χειρουργείο και θα είναι ανώδυνο για το μωρό. Ο μη σωστά από ανατομική πλευρά χαλινός, δυσκολεύει τον θηλασμό και προκαλεί προβλήματα διατροφής και ομιλίας στα παιδιά, αργότερα.
Τέλος κάτι που ειπώθηκε και μου άρεσε. Όταν γεννάμε και γινόμαστε γονείς, καλούμαστε να χτίσουμε ανθρώπους και προσωπικότητες. Είναι ένα έργο δύσκολο που σημαίνει ότι η ζωή μας από εδώ και στο εξής θα είναι διαφορετική, αλλά χαλάλι δεν νομίζετε;;;



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...