Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Οδηγός αγοράς καροτσιού




Θες να αγοράσεις το τέλειο καρότσι για το αγγελούδι σου. Θες να αγοράσεις το πιο βολικό καρότσι. Το πιο όμορφο καρότσι. Το πιο ελαφρύ καρότσι. Το πιο φτηνό καρότσι.
Αχ και να ξερες... Όταν λοιπόν βγεις στην αγορά θα πάθεις κοκομπλόκο!


Θα δεις οτι το καρότσι που σου έδωσε η φίλη σου, τσάμπα, είναι μωρέ χρησιμοποιημένο και σιγά ... πόσο έχει ένα καρότσι (αχαχαχαχαχα). Βρίσκεις και με 70 ευρώ (αχαχαχαχχαχα πάλι). Έτσι θα της πεις όχι δεν το χρειάζομαι. Ή θα το πάρεις και θα το αφήσεις στο χωριό για να μην το κουβαλάς στο ταξίδι. Αχ πόσες φορές το έχω αναπολήσει αυτό το καροτσάκι και πόσο θα ήθελα τελικά να το είχα Αθήνα. Θα είχα γλυτώσει 100 ευρώ.

Θα δεις ότι το καροτσάκι που έχει αυτή η διάσημη τηλεπερσόνα, ναι μωρέ αυτή που αφού γέννησε, σε 3 μήνες είχε κοιλιακούς φέτες, αυτή μωρέ που έχει το καροτσάκι που ήσουν σίγουρη ότι θα πάρεις και εσύ ΣΙΓΟΥΡΑ, τελικά έδωσε 800 ευρώ για να το πάρει. Είναι μωρέ αυτό το γερμανικό που κάνει παπάδες. Με 800 ευρώ το κουβαλάω και εγώ. Ναι στο ύψος του γονέα μην ανησυχείς.

Θα σκεφτείς θα πάρω το ακριβότερο καρότσι. Άλλωστε ότι πληρώνεις παίρνεις. Σιγουράκι λέεεεμεεεε!

Θα σκεφτείς να πάρεις αυτό το καρότσι που έχει τις τεράστιες ρόδες και μοιάζει σαν αυτό από το παιδί της ρόζμαρι. Αυτό που είναι σαν άμαξα. Μόνο το ενα τ' άλογο δεν έιναι άααασπρο και τ'άλλο άλογο δεν είναι μαύρο...

Επίσης θα νοιώσεις πολύ ηλίθια γιατί ο πωλητής μόλις σου έδειξε πως το καρότσι που έχεις μπροστά σου κλείνει με τηλεπάθεια. Άντε και με ένα μικρό κουμπάκι. Έλα μου όμως που εσύ όσο και αν το κοιτάς τηλεπαθητικά, όσο και αν έχεις βάλει το πόδι στο σωστό σημείο και το χέρι στο σωστό σημείο, δεν μπορείς να το κλείσεις το ρημάδι!

Θα δεις ότι υπάρχουν καρότσια με 70 ευρώ και καρότσια με 300 και με 1000 αν θές.

Θα δεις ότι έτσι που τα έχουν στοιβαγμένα στα πολυκαταστήματα πάει ρε παιδί μου το μάτι σου στα φινετσάτα, στα όμορφα στα ακριβά και τα μικρούλικα τα noname δεν τα βλεφαριάζεις καν! Όσο και αν σε τραβάει ο κακομοίρης ο άντρας σου, που έχει γυρίσει όοολα τα μαγαζιά πλάι σου  και έχει γνωρίσει την άσχημη όψη του shopping therapy.

Τι όμως τελικά, πρέπει οπωσδήποτε να προσέξεις όταν θα βγεις να πάρεις καρότσι;

Το μέγεθος μετράει

Φανταστείτε τον εαυτό σας, μόλις πήρατε το καρότσι, το ανεβάσατε κλειστό στην συσκευασία, στο σπίτι σας. Το συναρμολογήσατε, ντυθήκατε στολιστήκατε και πάτε την πρώτη σας βόλτα. Καλείτε το ασανσέρ. Ανοίγετε την πόρτα και πάτε να βάλετε μέσα το καρότσι.
-Ωχ, δεν χωράει!
-Για προσπάθησε στα πλάγια.
-Ωχ τι θα κάνουμε; Δεν χωράει.
ή
-Α τα κατάφερα μπήκε! Εγώ όμως που θα μπω;
-Μωρό μου πρέπει να αδυνατίσεις! Ρούφα λίγο κοιλιά. Σήκωσε το στις πίσω ρόδες και μπες κάπως απο πίσω!
-Φιουυυ τα κατάφερε. Αγάπη μου πήγαινε με τα πόδια εσύ. 5 ορόφους μόνο.

Το καρότσι λοιπόν πρέπει να χωράει στο ασανσέρ  το δικό σας και στο ασανσέρ της γιαγιάς που θα πηγαίνετε το μωρό πιθανά κάθε μέρα, όταν πιάσετε δουλειά! Είναι πού σημαντικό! Επίσης πρέπει να χωράει στο πορτπαγκάζ του αυτοκινήτου σας. Στα περισσότερα μαγαζιά σας αφήνουν να δοκιμάσετε αν χωράει. Κάντε το!

Το βάρος μετράει

Φανταστείτε να πρέπει να ανεβάσετε ένα καρότσι που ζυγίζει 5 κιλά + το μωρό άλλα 5 σύνολο 10 κιλά + την τσάντα του μωρού στον ώμο ή στο χερούλι. Μιλάμε 12 κιλά και πάνω. Και εντάξει αν το σπίτι σας (ή της γιαγιάς, μην το ξεχνάτε αυτό!) έχει 4 σκαλιά. Αν έχει 12 την πατήσατε! Θα κάνετε τον σταυρό σας και μετά θα ανεβοκατεβαίνετε τις σκάλες! Επίσης σκεφτείτε σε τί περιοχή μένετε. Αν έχει στενά πεζοδρόμια, που θα πρέπει να κάνετε δεξιά αριστερά για να περάσετε ανάμεσα στις κολώνες, στα δεντράκια και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, θα θέλετε να είναι ελαφρύ. Επίσης μην νομίζετε ότι είναι απλό να μπει το καρότσι στο πορτπαγκάζ. Κάποιος πρέπει να το σηκώνει. Και είναι πολύ πιθανό αυτός που το σηκώνει να είναι μόνος, οπότε να κρατάει και ένα παιδί στο άλλο χέρι ή μια σακούλα ή δεν ξέρω και εγώ τι.

Η πλάτη πρέπει να ξαπλώνει εντελώς;

Εγώ θα έλεγα ναι! Λένε ότι απαγορεύεται νεογέννητο να το βάλεις σε καρότσι που δεν ξαπλώνει. Σκεφτείτε ότι πρέπει να είναι άνετα. Μπορεί το παιδί να θέλει να κοιμηθεί. Μπορεί να θέλετε να κάτσετε κάπου για ώρες. Ε πρέπει να είναι ξαπλωμένο.

Αυτά είναι τα βασικά!
Από κει και πέρα, υπάρχουν καρότσια που το κάθισμα γυρνάει προς την μαμά στην αρχή και μετά το γυρνάς μπροστά. Να πω την αλήθεια εγώ τέτοιο πήρα. Ήθελα να το βλέπω το ζουζουνάκι μου. Βέβαια 4 μήνες μετά το γύρισα μπροστά. Αλλά το ευχαριστήθηκα.

Ύστερα υπάρχουν τα πολυσυστήματα, που έχουν πορτμπεμπέ  καλαθούνα, κάθισμα αυτοκινήτου και το καρότσι. Προσωπικά τα θεωρώ πεταμένα λεφτά. Αν όμως έχεις τον καημό και τα λεφτά αγορασέ το. Μπορεί να το βρεις σε προσφορά.

Αφού αποφασίσεις τι στυλ θες, υπολόγισε τα χρήματα που θέλεις να διαθέσεις. Μην ανοίξεις πολύ τα όρια, γιατί μόλις βρεθείς μπροστά στην υπερπληθώρα καροτσιών, θα αρχίζεις να ανεβάζεις το κασέ και θα μπερδευτείς!

Ζήτα την γνώμη του πωλητή. Μερικοί πωλητές, δεν θέλουν απλά να ξεφορτωθούν το stock τους αλλά θέλουν να εξυπηρετήσουν πραγματικά τον πελάτη. Ρώτα αυτός τι θα αγόραζε; Τι προτιμάνε συνήθως;

Επίσης φρόντισε ο καρότσι να έχει εγγύηση. Αχρείαστη να είναι:)






Τέλος να πω ότι εγώ αγόρασα το Pliko Switch της PegPerego. Ήταν όμορφο, γυρνούσε μπροστά, αλλά ασήκωτο  Δυστυχώς δεν με βόλεψε.














Στον χρόνο έδωσα 100 ευρώ και πήρα ένα πολύ ελαφρύ της graco 
το οποίο με καταβόλεψε.













Αν αγόραζα τώρα καρότσι θα αγόραζα μάλλον το maclaren Techno XLR. Κόστιζε σχεδόν όσο το peg perego, λίγο πιο πολύ και θα γλίτωνα το κατοστάρι της graco και θα είχα ένα πραγματικά υπέροχο καρότσι.

Εσείς τι καρότσι πήρατε τελικά; Σας βόλεψε;

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...