Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Friday Play Date #29



Καλημέρα!

Έχουμε τη χαρά να είναι κοντά μας η Σωτηρία από to my little cosy world. Μια δραστήρια μαμά που χαίρεται τη ζωή της δίπλα στην οικογένειά της! Μέσα στις αναρτήσεις της θα τη δείτε να παίζει, να μαγειρεύει, να ντεκοράρει και να μοιράζεται τις σκέψεις της. Σήμερα, μας φέρνει μια νέα πρόταση για ζωγραφική και μάλιστα με υλικά που όλοι έχουμε σπίτι! Από την πρώτη κιόλας φωτογραφία της ανάρτησης μπαίνεις στο mood της διασκέδασης και της χαρά... Είναι βέβαιο ότι θα το δοκιμάσουμε και με τα δικά μας παιδιά!
Ο λόγος στη Σωτηρία και τα κορίτσια της!

Τον τελευταίο καιρό ζωγραφίζουμε πολύ και με διάφορους τρόπους με τα κορίτσια μου. Έτσι, αφού ζωγραφίσαμε με αλάτι και μετά ζωγραφίσαμε τις μπλούζες μας σκέφτηκα να δοκιμάσουμε και κάτι καινούργιο και να ζωγραφίσουμε με... χαρτί υγείας!

Πήρα λοιπόν μερικά υλικά που είχα στο σπίτι όπως:
ένα ρολό χαρτί υγείας
ένα χοντρό λευκό χαρτόνι και σχεδίασα μια μεγάλη πεταλούδα
μερικές τέμπερες
μερικά μπολ (όσα και οι τέμπερες)

 

Αρχικά είπα στα κορίτσια να κάνουν αυτό που συνήθως οι μαμάδες λέμε ότι απαγορεύεται! Δηλαδή να ξετυλίξουν το χαρτί υγείας! Περιττό να σας πω ότι στην αρχή με κοιτούσαν με απορία και μετά βουρ για ξετύλιγμα!!


Μετά κόψαμε με τα χέρια το χαρτί υγείας σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετήσαμε στα άδεια μπολάκια.







Ύστερα, τα κορίτσια έριξαν το χρώμα της τέμπερας σε κάθε μπολ, εγώ πρόσθεσα λίγο νερό και οι ζουζούνες άρχισαν να ανακατεύουν με τα χέρια τους τα κομμένα χαρτάκια με το χρώμα και το νερό!



Μικρά και πιο μικρά χεράκια ανακάτευαν, ζύμωναν και απολάμβαναν την διαδικασία μέχρι που έγιναν όλα ένας χρωματιστός πολτός!



Έπειτα οι ζουζούνες μου άρχισαν να τοποθετούν τα διάφορα χρώματα του πολτού πάνω στο χαρτόνι με το σχέδιο.









Όσο τοποθετούσαν τον πολτό πάνω στο σχέδιο τόσο ενθουσιάζονταν με τα χρώματα και την υφή του πολτού! Μέχρι που καλύψανε όλη την πεταλούδα η οποία έγινε πολύχρωμη και ανάγλυφη!


Με αυτή την τεχνική τα παιδιά αισθάνθηκαν ότι έφτιαξαν μόνα τους τον χρωματιστό πολτό και ήρθαν σε επαφή με νέα υλικά που δεν πάει εύκολα το μυαλό ότι μπορούν να έχουν τέτοια χρήση!
Πραγματικά ήταν μια πολύ όμορφη και διασκεδαστική απασχόληση!

Μαργαρίτα και Νίκη σας ευχαριστώ πολύ που με φιλοξενήσατε!
Πολλά φιλιά!

Και εμείς σε ευχαριστούμε πολύ Σωτηρία για την όμορφη δραστηριότητα που μας παρουσίασες!  Να χαίρεσαι τα κορίτσια σου και να διασκεδάζεται πάντα μέσα από το παιχνίδι και τις δραστηριότηττες που κάνετε.
Πολλά φιλιά σε όλες σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...