Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Σε ποιον μοιάζει το παιδι;


Όταν γεννιέται ενα παιδι το πιο hot θέμα συζήτησης ειναι "Σε ποιον μοιάζει το παιδι;"
Απο την στιγμή που βγαίνει απο τον κόλπο ή την κοιλιά, καλυμμένο με αυτή την αηδία, παιζει να ακούσεις την πρώτη γνώμη.
Την πρώτη ημέρα στο μαιευτήριο, οι περισσότεροι θα σου πούνε οτι σου μοιάζει. Ε σου αξίζει άλλωστε ταλαιπωρήθηκες τόσο.
Μετά έρχεται η επόμενη ημέρα που το κάθε σόι θα σου πει οτι μοιάζει στο αλλο σόι, κυρίως όταν ειναι μπροστα το αλλο σόι. Και προσέξτε λέω σόι και οχι ο πατέρας ή η μητέρα του νεογέννητου. Θα εξηγήσω το γιατι παρακάτω.
Καλα εννοείται οτι όταν είστε ο καθένας με το σόι του θα ακούσετε οτι το παιδι σας μοιάζει απο τους μισούς.
Ειναι και κάποιοι που ειναι αναποφάσιστοι.  Σου λένε για γύρνα λιγο να σε δω. Οχι οχι δεν σου μοιάζει ή ναι ναι το βλέπω ίδιοι είσαστε. Λίγη  ωρα μετά όμως αφου έχουν βάλει και τον σύζυγο να ποζάρει αλλάζουν γνώμη.
Μην ξεχάσω αυτούς που σε βλέπουν απο μακρυά στον δρόμο και φωνάζουν λες και είστε οι δυο σας στον δρόμο, μα καλα κοιμόσουν κατα το σεξ;
Ολο αυτο το πανηγυρι επαναλαμβάνεται σε κάθε επίσκεψη στο μαιευτήριο ή μη για τουλάχιστον τρεις μήνες. Εσυ εντωμεταξύ εχεις βαρεθεί τόσο πολυ να ακούς τις διάφορες γνώμες που όταν τις ακους, φοράς το χαμόγελο του στυλ, με ενδιαφέρει πολυ αυτο που λες, ενώ απο μέσα σου εύχεσαι αυτή την φορά να μην κρατήσει πολυ ωρα η κουβέντα.
Γιατι υπάρχουν φορές που η κουβέντα κρατάει ΠΟΛΥ!
Ακούς ιστορίες για παιδια που δεν έμοιαζαν σε κανέναν, για παιδια που γεννήθηκαν μαύρα απο λευκούς γονείς, για παιδια που στην αρχή έμοιαζαν στον ενα γονιό και μετά απο λιγο καιρό άλλαξαν και έμοιαζαν στον αλλο. Επίσης ακούς ολο το γενεαλογικό δέντρο. Για την θεία την Τασουλα που ήταν απαραλληλης ομορφιάς της οποίας το δεξί ρουθούνι εχει πάρει το παιδι και αυτο μπορει να παει  μέχρι  3-4 γενιές πίσω. Ετσι εξηγείτε το σόι παραπάνω.ο
Και φυσικά ειναι και οι ξερόλες, που ανεξάρτητα τι μαντεψιά έκαναν τελικά θα σου πούνε. Όταν τα έλεγα εγω δεν με ακούγατε. Ή είδατε που σας το ειχα πει εγω απο την αρχή οτι το παιδι ειναι ίδιο με τον τάδε. 
Και έρχεται η νύχτα που κάθεσαι εσυ και ο άντρας σου πάνω απο το παιδι και χαζολογατε. Το κοιτάτε και αναρωτιέστε "Σε ποιον μοιάζει το παιδί", γιατι ειναι τόσο κουτσικο. Ασε που μοιάζει και με το μωρό που ήταν στο διπλανό πυρεξακι στο
μαιευτήριο. Μην πω και με το παρά διπλανό.
Αυτό που εσύ θες είναι το παιδί σου να είναι καλά και φυσικά θες να είναι όμορφο. Να πάρει τα χαρακτηριστικά του άντρα σου που αγάπησες και τα χαρακτηριστικά σου που εκείνος αγάπησε σε σένα. Δικό σας ειναι το παιδι άλλωστε σε ποιον θα μοιάζει; Και φυσικά θα ειναι το πιο όμορφο μωρό του κόσμου!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...