Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Friday Play Date #28


Καλημέρα, καλημέρα!

Είναι κάποια υλικά που δεν σου γεμίζουν το μάτι, εξ αρχής. Όμως τελικά μπορείς να τα αξιοποιήσεις και να φτιάξεις απίθανα πράγματα. Και αυτό ακριβώς μου συνέβη με τους καθαριστές πίπας. Όχι τους λευκούς άχαρους καθαριστές που χρησιμοποιούν για τις πίπες τους οι άντρες, οι άλλοι οι πολύχρωμοι που είναι για τις χειροτεχνίες των παιδιών και των μαμάδων!

Όταν είδα λοιπόν την ιδέα της Marie στο makeandtakes, είπα "Αυτό είναι!". Χρησιμοποίησε τους καθαριστές πίπας για να φτιάξει γράμματα και να παίξει με τις λέξεις μαζί με την κόρη της.

Εντάξει η Αγνή αναγνωρίζει πια τα γράμματα αλλά με δυσκολία καταφέρνει να συλλαβίσει. Όμως ήμουν σίγουρα ότι η δραστηριότητα αυτή θα της άρεσε και θα περνούσαμε αρκετή ώρα παίζοντας με τα γράμματα και τις δισύλλαβες λεξούλες. Όπως και έγινε!


Μαθαίνουμε τα γράμματα με καθαριστές πίπας



Το μόνο που χρειάζεται είναι πολύχρωμους καθαριστές πίπας, ένα ψαλίδι… και εννοείται φαντασία!


Τα γράμματα που αποφάσισα να φτιάξουμε τα εκτύπωσα για να τα έχουμε μπροστά μας και να βλέπουμε το σχήμα τους. Έτσι αρχίσαμε να τα κατασκευάζουμε ένα ένα.


Η Αγνή τοποθετούσε στο χαρτί τα γράμματα...



Και έπειτα βλέποντας τις λέξεις έβαζε στη σειρά τα σωστά γράμματα...






Με αφορμή τα γραμματάκια που φτιάξαμε, επίσης ψάχναμε λέξεις ή ζώα που αρχίζουν από συγκεκριμένα γράμματα.

Περάσαμε αρκετή ώρα παίζοντας με τα γράμματα από καθαριστές πίπας. Και για μια φορά ακόμα με την Αγνή κάναμε κάτι τόσο δημιουργικό με λίγα υλικά, ελάχιστο κόπο που όμως ήταν τόσο διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό!


Αν θέλετε κι εσείς να συμμετέχετε στα Friday Play Dates με τη δική σας πρόταση για παιχνίδι, μάθετε πως πατώντας εδώ >>>>>>.

Δείτε όλα τα παιχνίδια των Friday Play Dates συγκεντρωμένα σε μια σελίδα, πατώντας εδώ >>>>>>.



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...