Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Μάθε για τα συναιθήματα - Ένα χειροποίητο παιχνίδι

Πόσα πράγματα τελικά μπορούμε να διδάξουμε τα παιδιά μας με απλά πράγματα και υλικά. Το μόνο που χρειάζεται είναι φαντασία ή να είσαι τυχερή και να βρίσκεις όμορφες ιστοσελίδες ή blogs ταλαντούχων ανθρώπων όπως αυτή του mr printables!!!

Μια δραστηριότητα που θα σας δώσει τη δυνατότητα μέσα από ένα παιχνίδι να μιλήσετε για τα συναισθήματα και πως αυτά φανερώνονται μέσα από στο πρόσωπο μας.



Θα χρειαστείτε χοντρό χαρτόνι, μερικές καραγκιοζοπινέζες, λίγο κλωστή και να εκτυπώσετε τα χαρακτηριστικά του προσώπου από εδώ.


  • Κόψτε το χαρτόνι σε σχήμα ματιών, φρυδιών, μύτης, στόματος και μάγουλων και κολήστε πάνω τα αντίστοιχα εκτυπωμένα κομμάτια.
  • Τρυπήστε το χαρτόνι εκεί που είναι μαρκαρισμένο και με τις καραγκιοζοπινέζες εφαρμόστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Για τα μάγουλα βάλετε κλωστή ώστε να μπορούν να γυρίσουν και να εμφανιστούν τα δάκρυα.




Make a face! DIY toy with changing faces - Learning about emotions
Περιστρέφοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου κάντε το χαρούμενο, λυπημένο, θυμωμένο, απογοητευμένο, ευχαριστημένο, αστείο, υπερήφανο κτλ

Make a face! DIY toy with changing faces - Learning about emotions

Για μεγαλύτερα παιδιά, μπορείτε να γράψετε κάρτες με τα συναισθήματα, οπότε κάθε φορά που σχηματίζετε ένα συναίσθημα στο πρόσωπο να βρίσκετε και την αντίστοιχη κάρτα.


Για περισσότερες ιδέες επισκεφτείτε το λινκ.

Πως σας φαίνεται;

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...