Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Κανόνες για μεγάλους όταν παίζουν με μικρούς




Στις μέρες μας τα παιδιά αποκτούν παιχνίδια με πολύ μεγάλη ευκολία. Ειδικά μετά το πέρας των  Χριστουγένων ή μεγάλων εορτών εκεί πολλές φορές ξεφεύγει το θέμα και τα ίδια τα παιδιά συγχίζονται. Οι γονείς μπορούν να διαδραματίσουν έναν υποστηρικτικό ρόλο στην ενθάρρυνση των δεξιοτήτων παιχνιδιού και μπορούν να περάσουν ευχάριστο χρόνο ενισχύοντας την σχέση τους με το παιδί. Λίγες συμβούλες για όταν παίζετε με τα παιδιά:

  1. Σβήστε όλα τα κινητά τηλέφωνα, τις τηλεοράσεις και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ενώ παίζετε με το παίδι. Δώστε το καλό παράδειγμα, αγνοώντας τις ηλεκτρονικές συσκευές και οτιδοίποτε μπορέι να αποσπάσει την προσοχή σας ενώ παίζετε.
  2. Ακολουθήστε το παιδί. Αφήστε το παιδί να αποφασίσει με το τι θα παίξετε. Εαν το παιδί παίζει με παιχνίδια προσποίησης ακολουθήστε τις οδηγίες του.
  3. Παίξτε στο επίπεδο του παιδιού. Αν το παιδί παίζει στο πάτωμα, κατεβείτε στο πάτωμα και παίξτε μαζί του.
  4. Μην έχετε έτοιμο σχέδιο δράσης. Πιθανότατα αυτός θα είναι ο πιο δύσκολος κανόνας για να ακολουθήσετε. Προσπαθήστε να αφήσετε την ρουτίνα της καθημερινότητας, και απλά καθίστε -ακόμα και για λίγα μόνο λεπτά- και παίξτε μαζί του. Το παιδί θα εκτιμήσει την αμέρηστη προσοχή σας.
Οι κανόνες αυτοί όσο κι αν φαίνονται απλοί στην πραγματικότητα δεν είναι. Πρέπει όμως να τους τηρούμε γιατί μόνο έτσι πετυχαίνουμε ένα ποιοτικό και δημιουργικό παιχνίδι με το παιδί μας. Η συμπεριφερά μας κατά την διάρκεια του χρόνου ψυχαγωγίας με το παιδί μας είναι βασικός παράγωντας στην ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού μας εκείνη τη στιγμή. Δεν είναι εύκολο για έναν ενήλικα να ξαναγίνει παιδί, την ώρα που παίζει με ένα παιδί... Αν και όταν συμβαίνει είναι πολύ ευχάριστο και διασκεδαστικό για όλους.


Πηγή: http://paidikaiergotherapeia.blogspot.gr
http://yourtherapysource.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...