Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Blogmas Countdown #4 - Χιονάνθρωποι με προσωπικότητα




Μπορεί στη χώρα μας να μη βλέπουμε συχνά χιόνι, αλλά σίγουρα όλοι μας έχουμε φτιάξει κάποια στιγμή ένα χιονάνθρωπο. Παγώσαμε λίγο… αλλά το διασκεδάσαμε!!! Για να πάμε όμως λίγο πίσω να δούμε από που έρχονται οι χιονάνθρωποι και πως τους φτιάχνουμε…

Δυστυχώς, η ιστορία δεν είναι πλούσια σε έγγραφα σχετικά με την κατασκευή του χιονάνθρωπου. Ωστόσο, ο Bob Eckstein, συγγραφέας του βιβλίου «Ιστορία του χιονάνθρωπου», κατάφερε να εντοπίσει έναν στους μεσαιωνικούς χρόνους. Τα πρώτα στοιχεία που μπόρεσε να βρει ήταν την εικόνα ενός χιονάνθρωπου στο Book of Hours [1380], από την Koninklijke Bibliotheek, στη Χάγη.



Σήμερα, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν πολλά διαφορετικά στυλ για να χτίσουν ένα χιονάνθρωπο. Στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική οι χιονάνθρωποι συνήθως σχηματίζονται από τρεις χιονόμπαλες, ενώ οι άνθρωποι στην ανατολική Ασία τείνουν να τους σχηματίζουν με δύο σφαίρες. Ο μεγαλύτερος χιονάνθρωπος στον κόσμο μέχρι σήμερα ήταν μια χιόνο-κυρία στο Bethel, Maine US, το 2008, η λεγόμενη Olympia Snowe που ήταν μόλις λίγο πάνω από 37 μέτρα ύψος.

Πάντως, πέρα από το σχήμα και το μέγεθος του χιονάνθρωπου, για να τον πετύχετε θα πρέπει το χιόνι να είναι υγρό, εκεί που είναι κοντά στο σημείο τήξης και είναι αρκετά συμπαγές. Σε αντίθεση με το φρέσκο χιόνι, το υγρό χιόνι είναι κολλώδης και μπορεί εύκολα να γίνει μπάλα. Περιμένετε λοιπόν μια ή δύο μέρες αφού πέσει το χιόνι και σίγουρα θα έχετε μια καλή ευκαιρία να βρείτε το τέλειο χιόνι για χιονάνθρωπο. Το ξέρατε ότι υπάρχει και παγκόσμια ημέρα του χιονάνθρωπο, η οποία είναι στις 18 Ιανουαρίου κάθε έτους;


Σας φέρνω τώρα μερικούς χιονάνθρωπους λίγο διαφορετικούς. Λίγο αστείους, λίγο γκρινιάριδες, λίγο άγριους… όπως δηλαδή δεν τους έχουμε συνηθίσει! Είναι χιονάνθρωποι με προσωπικότητα!

Upside Down

Row... Row... Row Your Boat


I Want to Ride My Bicycle
Hello, Is it Me You’re Looking For?


Take me a photo!
Scary Snowman

Εσείς έχετε φτιάξει χιονάνθρωπο ποτέ;
Τι του βάλατε για να σχηματίσετε τα χαρακτηριστικά του;

Πηγές:
http://blog.thorntons.co.uk

http://www.hallmark.com

http://www.jonesoil.ie



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...