Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Blogmas Countdown #19 - 10 tips για να μαγειρέψετε με τα παιδιά σας



Ένα από τα αγαπημένα πράγματα της Αγνής είναι να "μαγειρεύουμε". Να φτιάχνουμε κουλουράκια ή να βρίσκεται σκαρφαλωμένη στον πάγκο της κουζίνας και να με κοιτάει να μαγειρεύω! Και αυτό όχι μόνο μαζί μου, αλλά και με τη μαμά μου, όπου τρελαίνεται να φτιάχνουν πίτες και να προσπαθεί να ανοιξει το φύλλο με τον πλάστη!


Η μαγειρική όμως μαζί με τα παιδιά μπορεί να γίνει ο μεγαλύτερος εφιάλτης για τη μαμά, αν δεν έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία. Και επειδή τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και πολλά παιδιά θα θελήσουν να μπουν στην κουζίνα, σας έχω μερικά tips για να γίνει το μαγείρεμα με τα παιδιά μια ευχάριστη και διασκεδαστική απασχόληση.

1. Προετοιμαστείτε
Βγάλτε έξω όλα τα υλικά, πριν ακόμα το παιδί σας μπει στην κουζίνα. Αν είναι μικρό, ακόμα καλύτερα να τα έχετε και ζυγισμένα, ώστε να τα ρίχνει κατευθείαν στο μπολ.

2. Κάντε τη διαδικασία εκπαιδευτική.
Ζητήστε τους να βρουν τη συνταγή που θα φτιάξετε. Να τη διαβάσουν (ή διαβάστε την εσείς αν είναι μικρά) και εξασκηθείτε στις μετρήσεις ή στην αρίθμηση.


3. Δώστε στα παιδιά σκεύη και κουζινικά κατάλληλα για την ηλικία τους. 
Επιτρέψτε μόνο σε μεγαλύτερα παιδιά να κόψουν. Μπορεί να είναι τρομακτικό αλλά σίγουρα είναι αυτό που περιμένουν και θέλουν πιο πολύ να κάνουν. Τα μικρότερα παιδιά θα μπορούσαν να κόψουν πιο μαλακά υλικά όπως μπανάνα, βούτυρο κτλ



4. Μείνετε ασφαλής!
Βεβαιωθείτε ότι έχουν απομακρυνθεί τα κοφτερά μαχαίρια, τονίστε τους ότι πρέπει να πιάνουν τα πάντα από τα χερούλια γιατί μπορεί να καούν, ελέγξτε ότι μένουν σταθερά πάνω στο σκαμπό για να φτάνουν και γενικά κάντε τους ένα μάθημα πως να είναι ασφαλή μέσα στην κουζίνα!



5. Διασκεδάστε το!
Βάλτε λίγη μουσική, βάλτε τους ποδιά και καπέλο chef. Πάνω απ'όλα πρέπει να είμαστε σε καλή διάθεση όλοι και ετοιμαστείτε να δείτε πιτσιλιές και αλεύρι στο πάτωμα. Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι, γι' αυτό έχει και πλάκα!!!

Πηγή jollymom.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...