Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

DIY: Button Snake



Σήμερα θα μοιραστώ μάζι σας ένα παιχνίδι που έχω φτιάξει για την Αγνή αρκετούς μήνες πριν και που θυμήθηκα καθώς κοιτούσα φωτογραφίες από το χειμώνα που πέρασε.

Αφορμή για το παιχνίδι αυτό ήταν η μανία της Αγνής να προσπαθεί να κουμπώσει τα κουμπιά στα ρούχα της... Πότε με επιτυχία και πότε χωρίς. Ήθελα να της φτιάξω κάτι που θα την βοηθούσε να αξοικειωθεί με τα κουμπιά και τις κουμπότρυπες και μέσα από το παιχνίδι να εξασκηθεί.
Το παιχνίδι δραστηριότητα λέγεται Button Snake αλλά νομίζω πως θα το μετέφραζα "Φιδάκι από Τσόχες" παρά από κουμπιά. 

Τα υλικά που χρειάζονται είναι απλά:
  • πολύχρωμες τσόχες
  • 2 μεγάλα κουμπιά
  • κορδέλα
  • ψαλίδι
  • κλωστή & βελόνα
...και τα βήματα για να το φτιάξετε ακόμα πιο απλά:


ΒΗΜΑ-1: Ράβετε τα κουμπιά στις άκρες της κορδέλας


ΒΗΜΑ-2: Κόβετε τις τσόχες σε διάφορα σχήματα λίγο μεγαλούτσικα (6εκ x 6εκ περίπου). Καρδούλες, οβάλ, ορθογώνια, τρίγωνα, κύκλους...


ΒΗΜΑ-3: Κόβετε στο κέντρο τους μικρές σχισμές, οι οποίες θα είναι οι κουμπότρυπες (προσπαθήστε να είναι ίσες με τη διάμετρο των κουμπιών που θα χρησιμοποιήσετε, μιας και θα πλατύνουν με το παιχνίδι)

Και έτοιμο το Button Snake!!!


Το δίνεται στο παιδί και καλή εξάσκηση!


Είναι μια δραστηριότητα που αναπτύσσει τη λεπτή κινητικότητα αφού απαιτεί μεγαλύτερο έλεγχο, περισσότερο ακριβείς κινήσεις και βέβαια καλύτερο έλεγχο στους μικρότερους μύες. Η λεπτή κινητικότητα είναι σημαντική και πρέπει ένα παιδί να την κατακτήσει γιατί είναι αυτή που θα το βοηθήσει να ελέγχει το μολύβι και συνεπώς τη γραφή, να ντύνεται, να ζωγραφίζει με πινέλο, να τρώει με το πιρούνι ή το κουτάλι, να χτενίζεται, να χειρίζεται τον υπολογιστή, να γυρίζει τις σελίδες ενός βιβλίου και άλλες παρόμοιες καθημερινές δραστηριότητες.
Πως σας φάνηκε; 
Θα το δοκιμάσετε με το δικό σας παιδί;

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...