Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

9 Xmas Countdown - Χριστουγεννιάτικα τραγούδια


Στολίσαμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μετά μουσικής αλλά γενικά αυτές τις μέρες ακούμε συχνά Χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Ειδικά τις γιορτινές μέρες που μαζεύεται όλη η οικογένεια για να φάει! Κάθε χρόνο λοιπόν, αυτές τις ημέρες ψάχνω για Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, αν και κάθε φορά καταλήγω στα ίδια:) Φέτος θέλω εκτός από τα αγαπημένα ξένα τραγούδια και αρκετά ελληνικά, ακόμη και παιδικά. Και αυτό γιατί πλέον ο Νικόλας μεγάλωσε και καταλαβαίνει. Όσο στολίζαμε το δέντρο, όταν άκουσε τραγουδάκια που είχανε πει στον παιδικό σταθμό, σιγοτραγουδούσε και εκείνος!
Δεν μπορώ όμως να βάλω μόνο παιδικά στην λίστα μου. Υπάρχουν Χριστούγεννα χωρίς Frank Sinatra ή Bill Crosby; Και εντάξει καλό το "Ρούντολφ το Ελαφάκι", αλλά δεν συγκρίνεται με την αγγλική έκδοση που μιλά για τον τάρανδο του Άι Βασίλη και όχι για το ελάφι του Άι Βασίλη!

Αφού δεν μπορώ να σας στείλω τα mp3 που μου αρέσουν, είναι και παράνομο άλλωστε..., συγκέντρωσα από το youtube μερικές playlist και σας αφήνω να διαλέξετε την αγαπημένη σας!

Για λάτρεις της ελληνικής μουσικής

Για πιο pop τύπους

Για λάτρεις της κλασικής μουσικής

Πιο κλασσικά χριστουγεννιάτικα ακούσματα


Τα ζουζούνια είναι παντού!

Και τέλος παιδικές φωνούλες και παιδικά τραγούδια.

Εσείς με τι μουσική υπόκρουση στολίσατε/θα στολίσετε; Σας αρέσουν οι Χριστουγεννιάτικες μελωδίες;

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...