Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

3 Xmas Countdown - Tips για το Γιορτινό Τραπέζι


Άλλη μια μέρα πέρασε και έχουν μείνει μόνο 3 ημέρες για τα Χριστούγεννα! 
Και ενώ όλο το σπίτι είναι στολισμένο, ψάχνω ιδέες για να στολίσω και το Γιορτινό τραπέζι. Μιας και η Αγνή κοιμάται από τις 9μμ και δεν υπάρχει περίπτωση να αποκοιμηθεί κάπου έξω, αποφασίσαμε να κάνουμε στο σπίτι μας τη φετινή Χριστουγεννιάτικη ρεβεγιόν και να ετοιμάσω εγώ το φαγητό.

Σίγουρα, η κάθε μια από εμάς έχει τη σπεσιαλιτέ της ή το φαγητό για το οποίο την ξεχωρίζουν. Λέω λοιπόν, να μην προτείνω κάποιο μενού, αλλά να μοιραστώ μαζί σας τιπς που βρήκα και θα κάνουν το τραπέζι μας πιο γιορτινό και εντυπωσιακό. 

Για τους καλοφαγάδες όπως εγώ, σίγουρα πρώτο ρόλο παίζει το νόστιμο φαγητό αλλά σίγουρα δεν με αφήνουν αδιάφορη η καλή παρουσίαση ή το food-styling που έλεγε και η γιαγιά μου στο νησί!

Τιπ #1:
Σίγουρα, πρέπει να βγάλουμε το καλό μας σερβίτσιο, τα καλά μας μαχαιροπίρουνα και κρυστάλλινα ποτήρια. Το σερβίτσιο που θα χρησιμοποιήσουμε κεντρίζει την προσοχή των καλεσμένων μας. Βέβαια, πάει τόσος καιρός από την προηγούμενη φορά που τα είχα βγάλει, που σίγουρα θέλουν ένα πλυσιματάκι!
via
Τιπ #2:
Το τραπεζομάντιλο μπορεί να είναι και αυτό μέσα στο κλίμα των Χριστουγέννων. Λευκό ή κόκκινο ή ότι άλλο θέλετε με μικρές χριστουγεννιάτικες λεπτομέρειες ή ολόκληρο με κάποιο μοτίβο είναι ότι πρέπει!

Τιπ #3:
Η πετσέτα στο τραπέζι! Υφασμάτινες ή χάρτινες δεν έχει σημασία. Μπορούμε να δέσουμε τις πετσέτες χρησιμοποιώντας κορδέλες ή σχοινάκια ή μπορούμε να παίξουμε με αποχρώσεις του κόκκινου-πράσινου. Βρήκα κάποιους τρόπους για να τις διπλώσουμε.

Christmas_Tree_Origami_Napkins
via

elf hat on plate
via
Τιπ #4:
Φτιάξτε ατμόσφαιρα με κεριά! Δίνουν στυλ και έναν αρκετά επίσημο τόνο.


Τιπ #5:
Διακοσμήστε το τραπέζι!  Μια ιδέα είναι να τοποθετήσουμε ατημέλητα χριστουγεννιάτικες μπάλες ή κουκουνάρια πάνω στο τραπεζομάντηλο ή ακόμα μικρές μπαλίτσες, ελαφάκια, αστεράκια ή καραμέλες μέσα στα πιάτα ή πάνω στην πετσέτα. Όλα θα δώσουν ένα χαρούμενο και εορταστικό ύφος στο τραπέζι. 
 
Με λίγη προσπάθεια και φαντασία, μπορούμε να φτιάξουμε ακόμα και δικά μας διακοσμητικά. Μπορούμε να κόψουμε χριστουγεννιάτικα χάρτινα δεντράκια, να τα τοποθετήσουμε μέσα σε κάθε πιάτο και στο αστεράκι στην κορυφή να γράψουμε το όνομα κάθε καλεσμένου ή μια πολύ όμορφη ευχή.



via

Τιπ #6:
Ένα όμορφο μικρό δωράκι σε κουτάκι μέσα σε κάθε πιάτο, είναι μια επιλογή που θα εντυπωσιάσει!

Μη σας νοιάζει αν θα κάνετε υπερβολές, άλλωστε το επιβάλει το κλίμα των Χριστουγέννων!

Και ενώ είπα στην αρχή ότι δεν θα αναφερθώ μενού... πραγματικά δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό, μερικών πιάτων μέσα στο κλίμα των Χριστουγέννων. Όπως αυτά!

via

via

via

Καλή σας όρεξη και για καλό και για κακό αυτές τις μέρες διαβάστε τις συμβουλές επιβίωσης στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι εδώ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...