Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

23 Xmas Countdown - Στολισμός δέντρου



Σας προλάβαμε ή στολίσατε ήδη; Αν είστε σαν εμένα που έχω στολίσει εδώ και μια εβδομάδα, κρατήστε αυτή την ανάρτηση για του χρόνου. Θα σας χρειαστεί! Εμείς κάθε χρόνο ρίχνουμε το καβγαδάκι μας για το τι θα μπει που και πότε!
Ας δούμε τι πρέπει να προσέξουμε για τον στολισμού του τέλειου Χριστουγεννιάτικου δέντρου που θα μας συντροφεύει στις γιορτές!

Η θέση!
via

via




















Το πρώτο που πρέπει να προσέξετε είναι η θέση του δέντρου. Οσο πιο κοντά στην πρίζα βρίσκεται, τόσο καλύτερα. Ειδικά αν υπάρχουν μικρά παιδιά στο σπίτι. Επίσης, είναι πολύ όμορφο όταν το δέντρο τοποθετείται κοντά σε κάποιο παράθυρο ή μπαλκονόπορτα έτσι ώστε να φαίνεται και από έξω. Όταν το παιδί είναι ζιζάνιο βολεύει να έχει κανένα καλοριφέρ ή κάτι άλλο απο πίσω έτσι ώστε να δεθεί με σύρμα, για να αποφύγουμε τα ατυχήματα!

Το στήσιμο!
Για να στολίσουμε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι πολύ βασικό πρώτα να ανοίξουμε πολύ σχολαστικά τα κλαδιά του και το σωστό είναι να αρχίζουμε κυκλικά, ξεκινώντας από τα χαμηλά και προχωρώντας προς την κορυφή. Αν είναι ταλαιπωρημένο από τα πολλά χρόνια, επιλέξτε την όμορφη και καλά ανοιγμένη πλευρά να είναι προς τα μπροστά και αν γίνεται κρύψτε από πίσω τις ατέλειες!

Φωτάκια


Σειρά έχουν τα φωτάκια. Εγώ προτιμώ λευκά αλλά πολύ παιχνιδιάρικα είναι και τα κόκκινα ή πολύχρωμα. ανάλογα με το στυλ που θέλετε να δώσετε. Τα λαμπάκια τα τοποθετούμε στο δέντρο κατά τον ίδιο τρόπο που ανοίξαμε τα κλαδιά του. Υπάρχει καλώδιο πράσινο ή διαφανές, ανάλογα με το χρώμα του δέντρου. Επίσης τα λαμπάκια μπορεί να είναι LED ή συμβατικά; Πιστέψτε με τα LED παρόλο που είναι πιο ακριβά βγάζουν τα λεφτά τους γιατί δεν χαλάνε! τουλάχιστον όχι τόσο εύκολα όσο τα άλλα.

Αρχίζουμε από τον κορμό παίρνοντας ένα-ένα τα κλαδιά του δέντρου και προς τα έξω, κρύβουμε το καλώδιο μέσα στα κλαδιά, αρχίζοντας από τον κορμό του δέντρου και ξαναγυρίζουμε προς τα μέσα πηγαίνοντας στο επόμενο κλαδί. Με τον ίδιο τρόπο τελειώνουμε όλα τα κλαδιά του δέντρου προς την κορυφή, προσπαθώντας να κρύψουμε το καλώδιο μες στο πράσινο του δέντρου, να μην φαίνεται. Ένα δέντρο γύρω στα2,5 μέτρα χρειάζεται το λιγότερο 4-5 σειρές φωτάκια, όταν η κάθε σειρά έχει γύρω στα 200 λαμπάκια. Η καλή τοποθέτηση στα φωτάκια μας δημιουργεί την πολυπόθητη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και αναδεικνύει καλύτερα τα στολίδια μας. Προσοχή η πρίζα να είναι προς τα κάτω!

Γιρλάντες

Σειρά έχουν οι γιρλάντες. Τις βάζουμε εξωτερικά τυλιγοντάς τες γύρω γύρω, κάνοντας ζικ ζακ ή κατακόρυφα. Επίσης αν έχετε πολλά μέτρα μπορείτε σε ορισμένα σημεία να τις πιάσετε σαν λουλούδι με πολλά ζικ ζακ.

Μπάλες

Τις τοποθετούμε αρχίζοντας με τα μεγαλύτερα μεγέθη. Σχηματίζοντας τρίγωνα προσπαθούμε να κρατήσουμε μια ισορροπία στην τοποθέτησή τους. Αρχίζουμε με τα μεγαλύτερα στολίδια, προχωρώντας στα μεσαίου μεγέθους και γεμίζοντας με τα μικρότερα. Δεν είναι απαραίτητο να έχουν το ίδιο σχήμα, αλλά πρέπει να ταιριάζουν χρωματικά. Κόκκινο με χρυσό, κόκκινο με μαύρο, κόκκινο με ασημί, κόκκινο με πράσινο είναι μερικοί κλασικοί συνδιασμοί. Πραγματικά υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία σε στολίδια, λεφτά να έχουμε να δίνουμε:)

Μην στολίσετε μόλις καθαρίσετε το σπίτι, γιατί θα γεμίσει σκόνη, βελόνες κλπ. Πρώτα στολίστε και μετά καθαρίστε. Και τέλος, όσο ωραία είναι η διαδικασία στολίσματος τόσο εκνευριστικό είναι το ξεστόλισμα. Γιαυτό... Μην πετάξετε τις άδειες κούτες στο πίσω μέρος κανενός παταριού. Βάλτε την μια συσκευασία μέσα στην άλλη και προσέξτε μην σκιστούν.

Αφήστε τα μικρά σας να συμμετάσχουν στον στολισμό. Βάλτε μουσική, φορέστε σκούφους και χορέψτε! Και αν σπάσει καμιά μπάλα δεν πειράζει, χαλάλι!

Εσείς πως στολίζετε; Τι συμβουλές έχετε να μας δώσετε;

Καλή επιτυχία παιδιά και καλή διασκέδαση!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...