Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

11 Xmas Countdown - Guest Post: Χειροποίητα δωράκια με πάρα πολλή αγάπη και λίγα λεφτά! by Μαρία


Η Μαρία είναι μια φίλη που απέκτησα όταν σπουδάζα στο Πανεπιστήμιο στην Πάτρα. Είναι από τις φίλες μου που ακόμα κι αν δεν βλεπόμαστε συχνά λόγω υποχρεώσεων ή απόστασης, είναι σαν να την έχω πάντα κοντά μου. Κάθε τηλεφώνημα είναι από μόνος του ένας καφές! Και ενώ μπορεί να έχουμε να μιλήσουμε για αρκετό καιρό πάντα συνεχίζουμε από εκεί που είχαμε μείνει...
Κάθε φορά που μιλάμε με ξεσηκώνει με τα όμορφα που δημιουργεί με το νεό της φιλαράκο την ραπτομηχανή της! Όμορφα πράγματα που φτιάχνει για την κόρη της και τώρα πια και για τον γιό της. Όταν αποφασίσαμε να βάλουμε guest posts στο MommyWiki ομολογουμένως σκεφτήκα αμέσως την Μαρία! Έχει φαντασία, αστήρευτη δημιουργικότητα και τελειομανία! Aφοσιώνεται σε αυτό που κάνει και πάντα το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Ήμουν σίγουρη λοιπόν, ότι θα αποδεχτεί την πρόσκληση όπως και έγινε...


Οι γιορτές πλησιάζουν και όμορφες εικόνες  αρχίζουν  σιγά σιγά να δίνουν χρώμα στη μονοτονία της καθημερινότητας μας. Στολισμένα δεντράκια στα παράθυρα των σπιτιών, κατακόκκινες και λαμπερές βιτρίνες , λαμπιόνια στους δρόμους... αλλά δυστυχώς και η εικόνα της κρίσης που δε λέει να φύγει από τις ζωές μας.
Έχουμε νομίζω πια όλοι κουραστεί να ακούμε τις ίδιες συζητήσεις γύρω από  την ανεργία, το ΦΑΠ, τη μείωση του μισθού και ενώ όλοι θέλουμε να έρθουν οι γιορτές από τώρα μας πιάνει πονοκέφαλος για τα δώρα που έχουμε να κάνουμε.
Ας προσπαθήσουμε όμως  να μην αφήσουμε τη μιζέρια της κρίσης να εισχωρήσει στις γιορτές μας. Ας  δοκιμάσουμε φέτος να ανταλλάξουμε δώρα φτιαγμένα με αγάπη  στα οποία θα έχουμε αφιερώσει τον προσωπικό μας χρόνο. Ας δοκιμάσουμε να πούμε όχι στη βιομηχανία του πλαστικού και  του διαφημιζόμενου χαρίζοντας στα παιδιά δωράκια φτιαγμένα από τα ίδια μας τα χεράκια. Για  την επίσκεψη σε κάποιο φιλικό σπίτι μπορούμε να πάμε με τα δικά μας χειροποίητα γλυκά αντί για τη χρυσοπληρωμένη  τούρτα από το ζαχαροπλαστείο.




Να μερικές ιδέες που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα με πολύ φτηνά υλικά. Όλες είναι από το περιοδικό Tilda που χρησιμοποιώ εγώ σε αυτά που φτιάχνω.



 


Ένα βάζο με χειροποίητα μπισκότα (όχι όπως στην φωτογραφία!) με ένα κομμάτι ύφασμα στο καπάκι είναι μια ωραία ιδέα για μια επίσκεψη σε ένα φιλικό σπίτι.



Τα χάρτινα χωνάκια γεμάτα καραμέλες θα εντυπωσιάσουν σίγουρα τα παιδιά που θα έρθουν σπίτι μας αυτές τις μέρες.


Το πατρόν είναι αυτό:

Μπορείτε επίσης να τα φτιάξετε από ύφασμα


Ότι και να φτιάξετε σημασία θα έχει ότι είναι φτιαγμένο από έσας με αγάπη και εκτίμηση προς αυτόν που θα το προσφέρετε.

Καλές γιορτές σε όλους!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...