Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

15 Xmas Countdown - Χριστουγεννιάτικα βιβλία


Πέρυσι μας φέρανε δώρο το πρώτο μας Χριστουγεννιάτικο παραμύθι και το διαβάζαμε όλο τον χρόνο! Φέτος που αγαπάμε ακόμη πιο πολύ τα βιβλία θα κάνουμε επιδρομή στα βιβλιοπωλεία να αγοράσουμε μερικά. Κάναμε το διαδικτυακό μας σεργιάνι και μερικά που μας αρέσανε πολύ είναι τα παρακάτω. Είναι βιβλία που πιστεύω μπορούν να κρατήσουν μικρά παιδιά όπως το δικό μου και της Νίκης που είναι 2 και 3 ετών.
Το ταρανδάκι είναι ανήσυχο όταν ο Αϊ-Βασίλης το επιλέγει για να σύρει το έλκηθρό του. Αν δεν μπορέσει να πετάξει; Αν η μύτη του δε φωτιστεί; Προσπαθεί σκληρά, αλλά τίποτε. Θα τα καταφέρει, άραγε, να είναι έτοιμο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς; Διαβάστε αυτή τη διασκεδαστική γιορτινή περιπέτεια και θα το μάθετε.

Είναι παραμονή Χριστουγέννων και στον παγωμένο Βόρειο Πόλο ο Άγιος Βασίλης ετοιμάζεται για το μεγάλο ταξίδι του. Ποιος, όμως, είναι αυτός που κλέβει το έλκηθρό του και τον βάζει σε μπελάδες; Τα παιδιά κινδυνεύουν να μην πάρουν δώρα...Θα μπορέσει ο Αϊ-Βασίλης να σώσει τα Χριστούγεννα;




Στο νέο τόμο με τις περιπέτειες της εγγονής του Αϊ-Βασίλη συμβαίνει κάτι τρομερά αναπάντεχο: εξαφανίζονται τα ξωτικά! Η εγγονή αναλαμβάνει δράση και με το φακό του ντετέκτιβ αναζητά τα ίχνη τους σ’ όλο τον κόσμο: από τη Μεσόγειο έως την Κίνα και από το Μαρόκο έως τη Νέα Υόρκη.

Αυτές τις γιορτές, ανακαλύψτε µαζί µε τα παιδιά σας την ιστορία της Γέννησης του Χριστού. Διαβάστε την τρυφερή αφήγηση και ταξιδέψτε πίσω στο χρόνο µε την ονειρική εικονογράφηση. Πιέστε το αστέρι και δείτε το να λάµπει, καθώς µια υπέροχη µελωδία θα σας νανουρίζει γλυκά.

Έρχονται τα Χριστούγεννα και ο Μάικ ο Φασολάκης μαζί με το φίλο του το Γλάρο θέλουν να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους. Πρώτα όμως θα πρέπει να το διαλέξουν. Μαζί, λοιπόν, θα γνωρίσουν τον Τούλη τον Ελατούλη, ένα έλατο λιγάκι διαφορετικό από τα άλλα. Ο Μάικ και ο Βλάρος θα το πάρουν στο σπίτι και θα αλλάξουν τη ζωή του για πάντα.


Με κινητές εικόνες.Ζήστε τη μαγεία των πρώτων Χριστουγέννων μ' αυτό το πανέμορφα εικονογραφημένο και λυρικό παραμύθι.Ένα αστεράκι, χρόνια πρινΣτα ουράνια κατοικούσε,Πάνω απ' την πόλη ΒηθλεέμΖεστά αστροβολούσε.Όμως μια νύχτα, παράξενα πράγματα άρχισαν να συμβαίνουν στη Βηθλεέμ και το αστεράκι σκέφτεται πως πρέπει να λάμψει με όλη του τη δύναμη γιατί έχει σπουδαία αποστολή.

Σε μια μακρινή χώρα, τη Χρονολάνδη, στην πρωτεύουσά της, την Τικ Τακ σίτι, όπως άλλωστε και σε όλο τον κόσμο, μετά τα Χριστούγεννα έρχεται -τι άλλο;- η Πρωτοχρονιά. Όλοι είναι βέβαια χαρούμενοι!Όλοι;Χμ... όχι ακριβώς!Σ' αυτή την πόλη ζει κι έχει το μαγικό του εργαστήρι ο πιο μεγάλος, ο πιο φιλοχρήματος, ο πιο πανούργος κατασκευαστής ρολογιών και κάθε λογής χρονομηχανών όλου του γνωστού, αλλά και του άγνωστου κόσμου: ο Χρονομάστορας! Ο πολύ περίεργος αυτός τύπος τολμά να τα βάλει με την Πρωτοχρονιά και τον Αη-Βασίλη!...Οι μόνοι που μπορούν να του χαλάσουν τα σχέδια είναι, φυσικά, τα παιδιά! Θα τα καταφέρουν;

Άνοιξε τις σελίδες των γιορτινών βιβλίων με τις χαρούμενες ιστορίες και δες να ξεπετάγονται οι τρισδιάστατες χριστουγεννιάτικες εικόνες!

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και ο Άγιος Βασίλης είναι έτοιμος για δράση!Ακολουθήστε τα ίχνη του ανακαλύπτοντας τους μαγικούς ήχους και αγγίζοντας τις ανάγλυφες εικόνες που θα βρεις σε κάθε σελίδα.

Ο Τρι το τριγωνάκι στέκεται λυπημένο στη βιτρίνα ενός πολυκαταστήματος με χριστουγεννιάτικα είδη. Οι γιορτές πέρασαν και ο Τρι που τόσο ήθελε να πει τα κάλαντα, ξέρει ότι θα πάρει το δρόμο για την αποθήκη μέχρι τον επόμενο χρόνο. Ο φίλος του ο Άγγελος όμως του μαθαίνει πως το τραγούδι της Αγάπης - έτσι λέει ο Άγγελος τα κάλαντα - δεν είναι προνόμιο μόνο των γιορτινών ημερών. Κι έτσι το τριγωνάκι που δεν έχει βγει ποτέ έξω στον κόσμο, αποφασίζει να το σκάσει και να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Θα τα καταφέρει άραγε;

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας δράκος που τρελαινόταν να τρώει... παπούτσια! Γόβες, αθλητικά, αντρικά, γυναικεία, όλα του άρεσαν! Αγαπημένος του μεζές, όμως, ήταν οι μπότες... Μόλις τις έβλεπε, του έτρεχαν τα σάλια! Φαντάζεστε λοιπόν, τι σκέφτηκε ο δράκος μας όταν είδε τη φωτογραφία του Άγιου Βασίλη σε ένα βιβλίο; "Να τι θα φάω τη νύχτα των Χριστουγέννων... τις κόκκινες μπότες του Άγιου Βασίλη!" Που βρίσκεται, όμως το σπίτι του... και πώς θα καταφέρει να πάρει τις μπότες του;

Για χρόνια και χρόνια κάθε Χριστούγεννα, Μελομακάρονα και Κουραμπιέδες τρώγανε τα μουστάκια τους στον πιο αστείο πόλεμο του κόσμου... Μια μέρα όμως μια ξαφνική χιονοθύελλα τα άλλαξε όλα. Ο Φον Κουραμπιές, ο κόμης Μελομακαρόνης, μια νηστική αρκούδα, ένας ξενύχτης σκίουρος, ένας κηπουρός ονείρων, κι άλλοι πολλοί χαρακτήρες στην πιο αλλιώτικη χριστουγεννιάτικη περιπέτεια με δυο μεζούρες γέλιο και δύο φλιτζάνια γλύκα!
Ο Μπράντλι Μπράντμπερι είναι κακό –πολύ κακό– παιδί, και ο Άγιος Βασίλης το ξέρει. Έτσι, το μοναδικό δώρο που του αφήνει κάθε χρόνο είναι ένα ζευγάρι κάλτσες. Φέτος όμως ο Μπράντλι είναι αποφασισμένος να πάρει εκδίκηση. Αφού δεν του φέρνει ο Άγιος Βασίλης τα δώρα που θέλει, καταστρώνει ένα σχέδιο για να τα κλέψει… Στήνει λοιπόν μια φοβερή παγίδα με δυναμίτη, καταπακτές και μερικές τίγρεις. Ο Άγιος Βασίλης δεν έχει την παραμικρή ελπίδα να γλιτώσει. Ή μήπως έχει;
Εσείς τι παιδικά βιβλία πήρατε φέτος; Πιο σας άρεσε περισσότερο;

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...