Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Back to School... a welcome party


Και ακριβώς αυτό ήταν!
Ένα καλωσόρισμα για μια νέα σχολική χρονιά γεμάτη χρώματα και χαρά.

Get Ready for a Colorful Year!

Η Αγνή έχει ενθουσιαστεί, κι εγώ επίσης! Όλα ήταν υπέροχα, μελετημένα για να υποδεχτούν όλοι οι δάσκαλοι τους νέους και μη μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά.
Οι δασκάλες γεμάτες χαμόγελο περίμεναν να συστηθούν στους νέους μαθητές και δημιουργικά παιχνίδια τοποθετημένα εύστοχα κινητοποιούσαν τα παιδιά για να ξεκινήσει το παιχνίδι!

Μπανιέρες με νερό και απόχες για να ψαρέψουν τα παιδιά κουκουνάρες, φύλλα και κανέλες. Βλέποντάς το παιχνίδι αυτό η Αγνή θυμήθηκε τη φθινοπωρινή σούπα που είχαμε φτιάξει (κλίκ) και εννοείτε μου ζήτησε να τη ξαναφτιάξουμε.


Στην αίθουσα εικαστικών ο μεγάλος νιπτήρας ήταν γεμάτος με βαρκάκια από μήλα και στο τραπέζι ήταν μπάλες πηλού για να δημιουργήσουν οι μικροί καλλιτέχνες. Το sensory και messy play υπήρχε παντού!


Μια γωνιά  είχε στηθεί από τη δασκάλα της βιβλιοθήκης όπου παζλ και παιχνίδια με βιβλία είχαν στηθεί περίτεχνα!


Η τάξη της Αγνής  σε προδιέθετε ευχάριστα αντικρίζοντας και μόνο την πόρτα της!
Ένα τεράστιο cup-cake και πολλά μικρότερα με τα ονόματα των παιδιών είχαν κολληθεί πάνω της...



Τα τραπεζάκια μέσα στην τάξη είχαν στηθεί για παιχνίδι


και η δασκάλα ήταν διαθέσιμη να σου εξηγήσει απλά διαδικαστικά πράγματα, να σου λύσει κάθε απορία και να σου μεταφέρει τη σιγουριά της ότι το παιδί σου θα είναι ασφαλές κοντά της και μέσα στο νέο σχολείο του. Νομίζω ότι αυτό ήταν το πιο σημαντικό από όλα!

Η Αγνή αφού έπαιξε, ζωγράφισε και χαιρόταν με όσα έβλεπε, μου ζήτησε να δούμε και τις άλλες τάξεις εξερευνώντας το σχολείο. Είδαμε φωτεινά κουτιά


χώρους για μουσική



Πεντακάθαρους κοινόχρηστους χώρους, όπως αυτός ο διάδρομος


και ένα προαύλιο γεμάτο σημαιάκια που γέμιζε την καρδία σου με χαρά και χρώματα.

Μέσα σε όλες αυτές τις δραστηριότητες, τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να ζωγραφίσουν με ανεξίτηλους μαρκαδόρους μια πετσετούλα που θα χρησιμοποιήσουν στο σχολείο τους για την καθημερινή τους υγιεινή. Η Αγνή έφτιαξε την ποπ-σταρ με το μικρόφωνό της, μιας και είναι η νέα της "αγάπη" (και η Έλσα εννοείται, μην ξεχνιόμαστε)!


Φέτος η Αγνή θα πάει προ-νήπιο.
Εύχομαι τα παιδάκια μας να έχουν μια καλή σχολική χρονιά με δασκάλες με μεράκι, που χαίρονται αυτό που κάνουν γιατί...




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...