Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Η νέα μας Χριστουγεννιάτικη παράδοση: Elf on the Shelf

Το έχω δει, το έχω ξαναδεί, διάβασα γι' αυτό και σαν παιδί περίμενα πως και πως να έρθουν τα Χριστούγεννα για να το φιλοξενήσουμε στο σπίτι μας!

Ναι ναι... είναι το ξωτικό του Αί Βασίλη, ο Elf on the Shelf!


Ίσως τον έχετε ακούσει για τις περίφημες σκανδαλιές του, ίσως όχι.

Εγώ πάντως έστησα ολόκληρο σκηνικό για να φτάσει στο σπίτι μας, κάπου μέσα Ιουλίου και πραγματικά ζορίστηκα πολύ να μην μιλήσω γιαυτό στην Αγνή, μιας και τα Χριστούγεννα έμοιαζαν τόσο μακρινά τότε.

Δεν είναι ένα συνηθισμένο ξωτικό. Δεν μοιάζει με τα άλλα. Το Elf on the Shelf είναι το ξωτικό - απεσταλμένο από τον Αι Βασίλη για να του δίνει καθημερινή αναφορά για τις καλές και τις κακές πράξεις των παιδιών. Δεν γίνεται ένας άνθρωπος, συγνώμη ένας Άγιος να τα προλάβει όλα;;; Τόσα παιδιά... Τόσες ετοιμασίες για τα δώρα.. Τόσο μεγάλο ταξίδι...  Πως θα ξέρει όμως ποιο είναι καλό παιδί; Ποιο τρώει το φαγητό του; Ποιο ακούει τη μαμά του; ε;;; ε;;;

Για το λόγο αυτό ο Άγιος Βασίλης έχει τους βοηθούς του, τα ξωτικά. Άλλα αβακαμβάνουν να τον βοηθήσουν στο πακετάρισμα των δώρων και άλλα να συλλέξουν πληροφορίες για τα μικρά παιδιά. Η αποστολή τους είναι να επισκέπτονται τα σπίτια των παιδιών, να τα παρακολουθούν και να του δίνουν αναφορά. Πάντα κάθεται σε ένα ψηλό ράφι μέσα στο σπίτι, εξού και το όνομά του,  για να μπορεί να βλέπει τα πάντα. Ενώ το παιδί δεν επιτρέπεται να το αγγίζει ή να το ενοχλεί στην αποστολή του.

Μέσα όμως από τις καθημερινές μετακινήσεις του στο Βόρειο Πόλο κάθε ξημέρωμα επιστρέφει σπίτι, αλλά ξέχνά που καθόταν και τι έκανε.... Έτσι μπαίνει σε διάφορες περιπέτειες που το πρωί πρέπει να να ακαλύψει το παιδί.

Από 1η Δεκεμβρίου μέχρι πριν τα Χριστούγεννα λοιπόν θα έχουμε τον Elf on the Shelf  στο σπίτι μας. Θα παρακολουθεί την Αγνή και από τη συμπεριφορά της θα εξαρτηθεί αν θα πάρει δώρο από τον Αί Βασίλη φέτος - λέμε τώρα!

Όμως μέσα σε όλη αυτή της χαρά, έχω και μια αποστολή κι εγώ! Να μετακινώ κάθε βράδυ το ξωτικό ώστε το πρωί να είναι σε μια νέα θέση που θα πρέπει να ανακαλύψει η Αγνή...

Και η προνοητική μάνα, όπως εγώ  - έφτιαξε ένα πλάνο!
Κάθε μέρα και μια σκανδαλιά, κάθε μέρα η Αγνή θα τον αναζητά μέσα στο σπίτι.... βάσει πλάνου!


Μάλιστα, ανάμεσα στα διάφορα που διάβασα, μια μαμά συστήνει να βάλουμε μια υπενθύμιση στο κινητό μας κάθε βράδυ για την μετακίνηση του Elf. Αν δω ότι και το δικό μας ξωτικό παραμένει στάσιμο θα ακολουθήσω το tip της χωρίς αμφιβολία. Σε κάθε περίπτωση έχω διαβάσει και τη λίστα με τους 256 λόγους που ο elf δεν μετακινήθηκε (εδω).

Ήδη έχω σκεφτεί το σκηνικό της άφιξης, το γράμμα που θα φέρει στην Αγνή και με τι καλούδια θα την καλοπιάσει! Ανυπομονώ τόσο πολύ!

Η δική μας παράδοση λοιπόν, ξεκινά φέτος και πραγματικά θέλω πάρα πολύ να συνεχίσει για πολλά πολλά χρόνια... κι ας έχει μεγαλώσει η Αγνή μου και είναι ένα μεγάλο κορίτσι!

25 μέρες μαγείας μας περιμένουν και τις περιμένω με λαχτάρα!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...