Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Wood Handmade Toys: Γεωπίνακας

Εδώ και πάρα πολύ καιρό έχω στο μυαλό μου αυτό το τόσο απλό παιχνίδι. Κι όμως συνεχώς αμελούσα την κατασκευή του, μια δεν είχα χρόνο, μια κάτι άλλο είχε προτεραιότητα. Ωστόσο, το έβρισκα συνεχώς μπροστά μου. Το συνάντησα στο διαδίκτυο, στο pinterest,  στο παιδικό μουσείο... Δεν υπήρχε αμφιβολία ότι θα το έφτιαχνα! Και ναι, ήρθε επιτέλους η ώρα του!!!


Είναι απλό. Ένα ταμπλό με καβίλιες ή πρόκες σε συγκεκριμένες αποστάσεις. αυτό είναι όλο και όλο. Και βέβαια πολλά λαστιχάκια...

Το επόμενο βήμα είναι η φαντασία και η δημιουργικότητα!



Ψάχνοντας λίγο περισσότερο για αυτό το "παιχνίδι" έμαθα το όνομά του: Γεωπίνακας!

Είναι ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι που αποτελεί μια σύγχρονη προσέγγιση των μαθηματικών στην προσχολική εκπαίδευση. Βοηθά την ανάπτυξη της μαθηματικής και κυρίως της γεωμετρικής σκέψης των παιδιών και αποτελεί μια εξαιρετική μέθοδο για την κατασκευή γεωμετρικών σχημάτων με εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο. Ο γεωπίνακας αποτελεί  ένα από τα καλύτερα μέσα που επιτρέπει στα παιδιά να κατανοήσουν τις μαθηματικές έννοιες και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο των γεωμετρικών σχημάτων με δημιουργικό και αποτελεσματικό τρόπο.



Το ξέρετε αυτό το παιχνίδι;


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...