Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Tυροπιτάκια με αφράτη - ψωμένια ζύμη

Τα είδατε στο πάρτυ της Minnie και τα λατρέψατε! Και δεν έχετε άδικο γιατί είναι μια συνταγή που δεν περνάει απαρατήρητη και ως προς την εμφάνιση και ως προς τη νοστιμιά (για όσους τα δοκίμασαν)! Είναι αφράτα, ψωμένια και πανεύκολα! Και λέω πανεύκολα γιατί η ζύμη δεν κουράζει, το φύλλο ανοίγει πανεύκολα και η γέμιση δεν απαιτεί κόπο. Ε.. νομίζω με καταλαβαίνετε!


Είναι μια συνταγή που θα εντυπωσιάσει τα παιδιά σας γιατί η μορφή τους παραπέμπει σε κρουασανάκια και σίγουρα τους καλεσμένους σας είτε σε παιδικά πάρτι είτε σε γεύματα στο σπίτι. Μπορούν να γίνουν το υγιεινό κολατσιό των παιδιών στο σχολείο ή το απογευματινό κολατσιό στο σπίτι.


Υλικα (για 40 τυροπιτάκια):

15 γρ μαγιά φρέσκια
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι (καλαμποκέλαιο)
3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κιλό αλεύρι
1 πλάκα βούτυρο
1/2 κιλό φέτα για τη γέμιση
1 αυγό για το άλειμμα

Εκτέλεση:

Κόβουμε τη φέτα σε μπαστουνάκια ή την θριμματίζουμε με το πιρούνι.

Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα και το ρίχνουμε σε λεκάνη μαζί με τη μαγιά. Προσοχή γιατί δεν πρέπει να ζεσταθεί πολύ το γάλα. Ανακατεύουμε τη μαγιά μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει ζύμη.

Αμέσως και χωρίς να περιμένουμε να  φουσκώσει η ζύμη, τη χωρίζουμε σε 5 μέρη.
Ανοίγουμε με πλάστη το φύλο στρογγυλό περίπου 35 εκατοστά διάμετρο και το κόβουμε σαν πίτσα σε 8 κομμάτια.


 Σε κάθε κομμάτι τοποθετούμε το τυρί και τυλίγουμε από την εξωτερική πλευρά προς το κέντρο


Αραδιάζουμε τα τυροπιτάκια σε αντικολλητικό ταψί το ένα δίπλα στο άλλο αφήνοντας μια απόσταση αφού θα φουσκώσουν λόγω της μαγιάς.


Παίρνουμε την πλάκα βουτύρου και την κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα οποία τοποθετούμε ανάμεσα στα τυροπιτάκια. Αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε στους 200C μέχρι να ροδίσουν.


Η ζύμη αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για λουκανικοπιτάκια, όπως έκανα γεμίζοντας μερικά με φέτα και άλλα με λουκανικάκια κοκτέιλ.


Μπορούν επίσης να γίνουν και με γλυκιά γέμιση όπως μαρμελάδα, μερέντα ή κομμάτια σοκολάτας.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...