Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Καλή Χρονιά! Τα νέα μας


Καλή χρονιά με υγεία σε όλους!

Ευτυχώς πρόλαβα να ευχηθώ μέσα στον Ιανουάριο... Το λέω αυτό γιατί η ανάρτηση αυτή ξεκίνησε να γράφεται εδώ και 15 μέρες, κουτσου κούτσου... σιγά σιγά... άιντε και τα κατάφερα! Πέρασαν τα Χριστούγεννα, άλλαξε η χρονιά... ξεστολίσαμε τα δέντρα μας και... σαν κάτι να άλλαξε! Ή τουλάχιστον έτσι νιώθω εγώ. Υπάρχει στην ατμόσφαιρα μια διάχυτη αισιοδοξία. Μια σιγουριά, που σε κάνει να πεις:
Θα το κάνω.
Φέτος θα το κάνω έτσι.
Το 2016 θα προσπαθήσω να το πετύχω αυτό.
Θα συμβεί μέσα στο νέο έτος.
Λες και έγινε ένα κλικ. Λες και η αλλαγή της χρονιάς έφερε νέα δεδομένα. Πείτε μου μόνο εγώ νιώθω έτσι; 

Μπορεί να είναι βέβαια που ξεκουράστηκα αυτό το διάστημα. Που απόλαυσα μια άδεια 2,5 εβδομάδων και πραγματικά κατάλαβα τι θα πει διακοπές Χριστουγέννων - αν και εδώ που τα λέμε θα μπορούσαν κάλλιστα να χαρακτηριστούν Καλοκαιρινές διακοπές.
Αυτές τις μέρες λοιπόν φάγαμε, ήπιαμε λίγο γιατί με ιώσεις και αντιβιώσεις δεν γίνεται να πιείς, κοιμηθήκαμε αρκετά και πραγματικά ξεκουραστήκαμε. Χαλαρώσαμε. Ηρεμήσαμε. Και βέβαια όλα αυτά έγιναν ακόμα πιο ευχάριστα γιατί έλαβαν χώρα στον Παράδεισο... την Κεφαλονιά!!!

Ήμασταν με την Αγνή 100%! Πρωί, μεσημέρι, βράδυ χωρίς καμιά διακοπή... Και όλες αυτές τις μέρες παίζαμε, ζωγραφίζαμε με το μαγικό πίνακα της Crayola, όπου γράφεις και σβήνεις...


Εδώ τον πίνακα τον χρησιμοποιήσαμε για ζωγραφική, όπου πρώτη φορά η Αγνή ζωγράφισε τη γιαγιά να κρατά μια καρδιά γιατί την αγαπά πολύ και να φοράει ποδιά και παντόφλες.
Η κανονική χρήση του πίνακα όμως είναι για δραστηριότητες. Από το πλάι μπορείς να εισάγεις εκτυπωμένες ασκήσεις προγραφής, αντιστοίχισης, σειροθέτησης κτλ κτλ Γράφεις πάνω στην πλαστική διάφανη επιφάνεια και μετά την σβήνεις. Έτσι, το υλικό σου μένει καθαρό για να το χρησιμοποιήσεις και άλλες φορές. Νομίζω ότι το πινακάκι αυτό είναι από τα καλύτερα που κυκλοφορούν - δυστυχώς όμως όχι στην Ελλάδα.


Παίζαμε με τη μαγική άμμο, τρομερή υφή και αίσθηση! Εδώ η Αγνή μου έχει φτιάξει μια τούρτα!




Πήγαμε στο χριστουγεννιάτικο χωριό - μη φαντάζεστε  βέβαια αυτά που στήνονται στην Αθήνα, καμία σχέση. Αλλά η Αγνή με τον ξάδελφό της το καταδιασκέδασαν!





Ετοιμάσαμε τα κεράσματα για τον άγιο Βασίλη και τους τάρανδους και εννοείται πήραμε το δώρο που ζητήσαμε!

Πήγαμε και είδαμε πρώτη φορά σινεμά. Τον Καλόσαυρο. Μας άρεσε πολύ η ταινία και για την Αγνή ήταν μια νέα εμπειρία να παρακολουθεί ταινία σε μια τόσοοοοο μεγάλη οθόνη!


Φτιάξαμε Βασιλόπιτα ( τύπου τσουρεκιού). Πεντανόστιμη! Το φλουρί το κέρδισα εγώ, yuipiiiii!


Και την πρώτη μέρα του χρόνου ετοιμάσαμε το τραπέζι βάζοντας χειροποίητα ξύλινα στολίδια για τους καλεσμένους μας.


Τις ηλιόλουστες μέρες βρήκαμε ευκαιρία να βγούμε έξω και να μαζέψουμε λουλούδια (αγριολούλουδα και τριφύλλια θα έλεγα καλύτερα).


Και την ημέρα των Φώτων βγήκαμε στο λιμάνι να παρακολουθήσουμε τη ρίψη του Σταυρού και τους τολμηρούς που έκαναν βουτιά για να τον πιάσουν!




Τώρα, είμαστε στην πρωτεύουσα, στους ρυθμούς και στους ήχους της πόλης. Ευτυχώς με γεμάτες μπαταρίες. Και η πρώτη εβδομάδα με βρήκε να προετοιμάζω το πάρτι της Αγνής! Ψαλίδια, κόλλες και πολύ ροζ-μαύρο χαρτόνι...

Καλή Χρονιά!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...