Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Friday Play Date #21


Στα παιδιά προσχολικής ηλικίας αρέσουν τα παιχνίδια με αριθμούς. Ο γιος μου συχνά πυκνά με ρωτάει μέχρι πόσο ξέρω να μετράω και με περηφάνια μου μετράει ως το 24. 'Η συχνά κάνει απλές προσθέσεις 1 + 1 κάνει 2 και με κοιτάζει για επιβράβευση. Έτσι όταν έπεσα πάνω σε αυτό το παιχνίδι, λέω εδώ είμαστε! Θα το φτιάξω σήμερα κιόλας!

Μαθαίνουμε πρόσθεση παίζοντας


Πήρα λοιπόν ένα άδειο κουτί δημητριακών και το έντυσα με χρωματιστό χαρτί.

Έκοψα με κοπίδι δυο εισόδους για τα νομίσματά μου, το σύμβολο της πρόσθεσης.

Στο παιχνίδι αυτό το παιδί κοιτάζει την κάρτα με την πράξη της πρόσθεσης και τοποθετεί τα νομίσματα στο κουτί. Μετά μετράει πόσα νομίσματα είναι συνολικά και έτσι βγάζει το άθροισμα.
Αφού το παιδί υπολογίσει το άθροισμα, μπορεί να πάει στο χαρτί με τους αριθμούς και να σημαδέψει τον αριθμό που βρήκε.


Συνεχίζουμε το παιχνίδι μέχρι να γεμίζουμε όλους τους αριθμούς. Αν πετύχουμε κάρτα με το ίδιο άθροισμα, απλά τραβάμε μια άλλη.

Αυτή η δραστηριότητα βοηθάει τα παιδιά:


  • να μετράνε
  • να αναγνωρίζουν αριθμούς και
  • να βρίσκουν αθροίσματα

Το παιδί μαθαίνει με μικρούς αριθμούς,  τι σημαίνει πρόσθεση και το εξασκείται στο να μετράει. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι το άθροισμα δεν ξεπερνάει το δέκα.

Τα εκτυπώσιμα που έφτιαξα μπορείτε να τα βρείτε πατώντας στον σύνδεσμο κάτω από τις εικόνες. Έχω φτιάξει εκτυπώσιμα για αγόρια και κορίτσια, αν και μπορούν να τα παίξουν όπως θέλουν. Ποιος δεν αγαπάει την Ντόρα και τον Μακουίν, άλλωστε;
Για αγόρια

Για κορίτσια



Αν θέλετε κι εσείς να συμμετέχετε στα Friday Play Dates με τη δική σας πρόταση για παιχνίδι, μάθετε πως πατώντας εδώ >>>>>>.

Δείτε όλα τα παιχνίδια των Friday Play Dates συγκεντρωμένα σε μια σελίδα, πατώντας εδώ >>>>>>.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...