Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Friday Play Date #20



Καλημέρα, καλημέρα!

Πέρασαν για τους περισσότερους οι Πασχαλινές διακοπές και κάποιοι ήδη έχουν μπει στους ρυθμούς της καθημερινότητας. Όμως τώρα στο μυαλό μας υπάρχουν νέες εικόνες από το ανοιξιάτικο τοπίο και τις Πασχαλινές μας εξορμήσεις! Νομίζω όλων οι μπαταρίες φόρτισαν για λίγο και η αναμονή της μέρας της Πρωτομαγιάς είναι μια ακόμα κοντινή ανάσα για χαλάρωση!!!

Στο σημερινό Friday Play Date σας φέρνω ένα αγαπημένο παιχνίδι λογικής, το παιχνίδι μοτίβων.


Οι δραστηριότητες και τα παιχνίδια που βασίζονται σε ακολουθίες και μοτίβα αναπτύσσουν τη μαθηματική σκέψη και λογική ακόμα και στα πολύ μικρά παιδιά. Τα μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τις ακολουθίες που υπάρχουν στη φύση και στο χώρο τους. Κατανοούν ευκολότερα την επανάληψη των αριθμών, την πρόσθεση και επιδίδονται με άνεση στο μέτρημα παραλείποντας αριθμούς. Η ενασχόλησή τους με μοτίβα τα βάζει στη λογική της ακολουθίας και μπορούν να πλέξουν κολιέ ή βραχιόλια με χάντρες, να αναγνωρίσουν ήχους ακόμα και να ακολουθήσουν το καθημερινό τους πρόγραμμα. Σίγουρα η ενασχόληση τους με τέτοιου είδους παιχνίδια, μόνο οφέλη μπορεί να έχει.



Το παιχνίδι που έφτιαξα βασίζεται στις ακολουθίες χρωμάτων.
Αποτελείται από 15 μοτίβα χρωμάτων. Το παιδί καλείται να παρατηρήσει προσεκτικά κάθε σειρά, να αναγνωρίσει το μοτίβο και να ανακαλύψει το σωστό χρώμα στο άσπρο σχήμα. Όλα τα πιθανά σχήματα και χρώματα βρίσκονται στην τελευταία σελίδα του εκτυπώσιμου υλικού.










Αν θέλετε κι εσείς να συμμετέχετε στα Friday Play Dates με τη δική σας πρόταση για παιχνίδι, μάθετε πως πατώντας εδώ >>>>>>.
Δείτε όλα τα παιχνίδια των Friday Play Dates συγκεντρωμένα σε μια σελίδα, πατώντας εδώ >>>>>>.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...