Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

8 άνθρωποι που θα σου την σπάσουν αφού γεννήσεις για πρώτη φορά


via

Και λέω για πρώτη φορά γιατί τις επόμενες, είσαι υποψιασμένη, τουλάχιστον.
  1. Οι καλοθελητές βοηθοί που δεν βοηθάνε. Θυμάσαι που ήσουν κάπου στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σου και πολλοί φίλοι και συγγενείς σου έλεγαν, ότι θα έρχονται να βοηθήσουν αφού γεννηθεί το παιδί; Αυτό που πραγματικά εννοούσαν είναι ότι θέλανε να έρχονται, να κάνουν γούτσου γούτσου στο μωρό, ενώ θα τους έχεις σερβίρει καφέ και θα κάνεις όλα αυτά που νόμιζες ότι θα κάνουν οι ίδιοι. Τι νομίζεις αυτό δεν είναι βοηθητικό; Τώρα δεν χρειάζεται να ανησυχείς ότι δεν πέρασες αρκετό χρόνο με το νεογέννητο σου ενώ ήταν σε καλή διάθεση. Θα το έχουν κάνει εκείνοι για εσένα. Μην σκας, θα στο δώσουν πίσω όταν αρχίσει να κλαίει!
  2. Οι επισκέπτες που νομίζουν ότι είναι σε διακοπές. Είναι "τριτοξάδερφα" με τους από πάνω. Μένουν μακρυά και ανυπομονούν να δουν το παιδί. Γιαυτό θα μείνουν μαζί σου κάνα δυο μέρες να το χαρούν. Παρόλα αυτά περιμένουν να τους ταΐσεις την κατάλληλη ώρα, ενώ με το ζόρι ταΐζεις τον εαυτό σου. Επίσης πρέπει να έχεις έτοιμες προτάσεις εξόδου για όταν έρθει το βράδυ, έτσι ώστε να επιστρέψουν παραπατώντας κατά τις 2 μετά τα μεσάνυχτα. Ναι μόλις θα έχεις καταφέρει να κλείσεις μάτι.
  3. Οι φίλοι που εμφανίζονται αργά. "Θα είμαστε εκεί κατά τις 6 και θα φέρουμε και απογευματινό!". Τέλεια σκέφτεσαι εσύ. Δεν έχω μαγειρέψει και τίποτα. Πάει 5 η ώρα και το μωρό δια μαγείας έχει κοιμηθεί και σκέφτεσαι να πάρεις έναν υπνάκο. Μπα λες.. θα έρθουν σε λίγο. Τικ τοκ τικ τοκ, το ρολόι χτυπά και οι επισκέπτες στην κοσμάρα τους. Σκάνε μύτη κατά τις 9. Ο συνδυασμός της πείνας και της έλλειψης ύπνου σε κάνουν έξω φρενών...
  4. Ο εφευρέτης της διαδικτυακής ιατρικής. Πραγματικά μπορεί να σε τρελάνει. Όταν γυρνάς από το νοσοκομείο, πονάς, είσαι πρησμένη και αιμορραγείς. Όλα στο μωρό σου είναι περίεργα και καινούρια. Αναπνέει περίεργα και έχει περίεργο χρώμα. Παρόλα αυτά στις 4 τα ξημερώματα, γκουγκλάρεις διάφορα στο έξυπνο κινητό σου και όλα φαίνονται χειρότερα απ'ότι είναι. Η πιθανότητες είναι να είναι όλα καλά και απλά πρέπει να κλείσεις το κινητό!
  5. Οι απερίσκεπτοι άρρωστοι επισκέπτες. Που πας μαρή με μύτη που τρέχει και τέτοιο βήχα; "Ήμουν άρρωστη την προηγούμενη εβδομάδα. Δεν είναι κολλητικό.", λένε. Άλλοι θα πούνε ότι φταίει η αλλεργία. Όταν ο επισκέπτης φτερνίζεται, βλέπεις τα σωματίδια του ιού να απλώνονται πάνω στα μούτρα του μονάκριβου σου νεογέννητου, όπως βλέπεις τις κηλίδες του αίματος στο CSI, με την βοήθεια του black light.
  6. Η μάνα που πιστεύει ότι τα κάνεις όλα λάθος. Μπορεί να είναι η μάνα σου, η θεία σου, η πεθερά σου ή μια φίλη. Δεν έχει σημασία ποια είναι. ΕΚΕΙΝΗ τα έχει κάνει όλα  ΣΩΣΤΑ! Γιατί δεν τα κάνεις και εσύ έτσι; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ;
  7. Ο σύζυγος που κοιμάται δίπλα σου ανενόχλητος. Τις πρώτες εβδομάδες, εσύ ξυπνάς ακόμη και με μια ανάσα του μωρού. Από την άλλη πλευρά του κρεββατιού, ορισμένοι μπαμπάδες, ροχαλίζουν ανενόχλητοι, ακόμη και αν το μωρό τσιρίζει στο ένα μέτρο! Ειδικά το πρωί που σου παραπονιούνται πόσο κουρασμένοι είναι (απο τι καλέ μου;;;;;;), πραγματικά απορείς...
  8. Η καθαρίστρια που χτυπάει επίμονα όλα τα κουδούνια της πολυκατοικίας! Χτύπα καλή μου γυναίκα ένα κουδούνι. της διαχειρίστριας κατά προτίμηση. Γιατί την επόμενη φορά που θα μου χτυπήσεις επίμονα το δικό μου, θα κατέβω να σου ανοίξω η ίδια και όχι από το θυροτηλέφωνο!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...