Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Εθνικό Ωδείο Νοτίων Προαστίων

Τον τελευταίο καιρό, ψαχνόμαστε με την Νίκη να δούμε με τι δραστηριότητες θα απασχολήσουμε τα μικρά μας φέτος. Μια από τις ιδέες είναι η μουσική εκπαίδευση για μικρά παιδιά σαν τα δικά μας. Και πάνω που είμαστε στο ψάξιμο "τσουπ" μια γνωστή μου, μου στέλνει ένα email, για ένα ωδείο με το οποίο συνεργάζεται και το οποίο είναι πολύ κοντά στην περιοχή που μένω.
Για εσάς λοιπόν που μένετε Νότια Προάστια δείτε αυτό.

ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΑ ΜΟΥΣΙΚΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Προσιτά προγράμματα για βρέφη από 3 μηνών και νήπια μέχρι 6 χρονών


Στο νέο παράρτημα του Εθνικού Ωδείου στο Παλαιό Φάληρο μπορείτε να γνωρίσετε την χαρά του να ακούς και να παίζεις μουσική. Στο ωδείο προσφέρεται όλο το φάσμα το σπουδών της κλασσικής μουσικής αλλά και επιλεγμένα μαθήματα μοντέρνας μουσικής.
Στο ξεκίνημα της νέας τους δραστηριότητας δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στα πολύ μικρά παιδιά για τα οποία προσφέρουν τα ολοκληρωμένα τμήματα προσχολικής μουσικής αγωγής. Τα τμήματα αυτά έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτουν και τις ανάγκες αγγλόφωνων οικογενειών. Κεντρικό σημείο αναφοράς του προγράμματος αυτού αποτελεί το πρωτοποριακό σύστημα Musikids (για παιδιά από 3 μηνών έως 6 ετών) που εισάγεται φέτος κατ' αποκλειστικότητα στην ωδειακή εκπαίδευση.

MUSIKIDS

Τι είναι το Musikids;
Είναι ένα μουσικό πρόγραμμα που ασχολείται με το παιδί και την οικογένεια. Μία φιλοσοφία που δέχεται και ενθαρρύνει τη μοναδικότητα κάθε παιδιού. Ένα πειθαρχημένο πρόγραμμα που δίνει έμφαση στην εκμάθηση, όχι στο αποτέλεσμα.
Το πρόγραμμα Musikids χωρίζεται σε 3 ενότητες: για νεογέννητα έως 18 μηνών, για 18 μηνών έως 3 ½ ετών και για 3 ½ έως 6 ετών. Διδάσκει η Λυδία Κουνέλη, ειδικευμένη παιδαγωγός στο αντικείμενο αυτό.
Η πρώτη συνάντηση θα γίνει την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013 στις 5 μ.μ.
Το βασικό αυτό τμήμα πλαισιώνεται από μια σειρά άλλων μαθημάτων που εισάγουν με ευχάριστο και ιδιαίτερα ψυχαγωγικό τρόπο τους λιλιπούτιους "σπουδαστές" σε μια σειρά από δραστηριότητες που εφάπτονται είτε άμεσα είτε έμμεσα με την μουσική.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...