Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Παιδικό υπνοδωμάτιο με θέμα το Μαγεμένο Δάσος

Κάθε σημείο αυτού του χώρου θυμίζει εικόνες από το Μαγεμένο Δάσος. Φωτάκια λαμπυρίζουν σαν μικρές πυγολαμπίδες! Οι κουρτίνες που ταλαντεύονται, τα κλαδιά δέντρων και οι πέτρες αυτοκόλλητα φτιάχνουν ένα μονοπάτι προς το κρεβάτι. Τα κεραμικά μανιτάρια και οι φωλιές των πουλιών είναι διάσπαρτα σε όλο το δωμάτιο, δημιουργώντας τέλειες κρυψώνες για νεράιδες, ξωτικά και άλλα δημιουργήματα της παιδικής φαντασίας.  
Το απαλό ροζ είναι το κυρίαρχο χρώμα του υπνοδωματίου και του μπάνιου ώστε να δημιουργεί μια χαλαρωτική, θαυμάσια ατμόσφαιρα









Δύο φωτιστικά σε σχήμα λουλουδιών συμπληρώνουν το φυσικό φωτισμό στο δωμάτιο. 


Το κυκλικό κρεβάτι γίνεται το επίκεντρο του δωματίου. Ο φλοιός δέντρου στο εξωτερικό του κρεβατιού συμπληρώνει το θέμα του δωματίου και το κάνει το παιδί να πιστέψει ότι  βρίσκεται μέσα στο δάσος.  



Τρεις ημικυκλικές επιφάνειες που εκτείνονται από το φλοιό δέντρου χρησιμεύσουν ως βήματα προς το κρεβάτι και σκαμπό για να καθίσειΗ οροφή ενισχύει την αίσθηση της διαφάνειας, ενώ ο απαλός φωτισμός και τα άνετα μαξιλάρια προδιαθέτουν να χρησιμοποιήσει το κρεβάτι ως ένα άνετο χώρο ανάγνωσης και ανάπαυσης .

Στη γωνία βρίσκεται ένα μεγάλο δέντρο με μια πόρτα σε παιδικό-μεγέθους στη βάση του, γεγονός που παροτρύνει το παιδί να φανταστεί ότι κρύβεται μια περιπέτεια στην άλλη πλευρά.






 



Πως σας φάνηκε το δωμάτιο - Μαγεμένο Δάσος;
Δεν ταξιδέψατε για λίγο και εσείς στο Μαγεμένο Δάσος με τα ξωτικά;



Πηγή: http://mytropolisdesign.com



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...